Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva ser DU etter hos en oppdretter?


linn88

Recommended Posts

Jeg sitter å lurer på hva det er som gjør at vi velger den/de oppdretterene som vi gjør?

Har du som valpekjøper noen spesielle krav til de du skal kjøpe hund hos? Og hva er de?

Når det gjelder bl.a:

-Avls dyr (Helse, resultater, gemytt o.s.v).

-Hvordan hundene har det hos oppdretter (hvor de bor, hva de gjør o.s.v).

-Oppdretters verdier i avl.

-Valpenes tid hos oppdretter.

-Pris.

-Oppdretter som person.

-Oppdretters erfaring med rasen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som valpekjøper selv ser jeg først og fremst på kombinasjonen (dvs stamtavlen) - om det er noe som jeg synes ser spennende, interessant, tja..

Den siste hunden jeg kjøpte vil vel gå innunder: "something old, something new, something borrowed, something blue". Litt gamle linjer som man kjenner fra før, litt nytt blod med tyske linjer, det lånte må jo være at selv om kullet var født i Tyskland, var faren fra en Eng. kennel, og det blå er jo selvsagt at valpen jeg fikk tilbud om faktisk var blå, da..

Men nå har jeg jo drevet med rasen min i noen-og-tyve år, så det er klart at bare en stamtavle sier meg veldig mye om jeg i det hele tatt er interessert eller ikke.

Hvordan oppdr. har det, er som person, etc bryr jeg meg ikke så mye om, da de fleste hundene jeg har kjøpt er fra langtvekkistan, så jeg kjenner ikke opprd. før etter at man har kjøpt valpen/hunden, liksom..

Men man hører jo litt på hva "folk" sier, selvsagt. Og jeg hadde nok nølt lenge med å kjøpe hvis man visste (trodde) at oppdr. var fæl med hundene sine, selvsagt. Eller hadde rovdrift på tispene, 50 hunder på bås, etc.

Pris finner man ut av når man har bestemt seg for hunden - spør aldri om sånt på forhånd, jeg...

Oppdr. erfaring er dog ganske viktig, ja. Særlig hvis jeg ikke har mulighet til å reise over og "plukke ut valp" selv. Da vil jeg jo gjerne se at oppdr. har greid å beholde ("finne") gode hunder fra tidligere kull (og gjerne tilsvarende linjer)...

Hvis jeg skulle kjøpe meg en rase jeg ikke kjenner oppdr/linjer etc fra før ville jeg brukt de kontakter jeg har i hundeverden.

Finne en person man vet har meget god kunnskap om rasen OG som man stoler på vil si sannheten. Høre med den "hva som finnes", hva man skal være obs på, hvilke linjer de vet som er sunne, friske, hyggelige og gjerne pene, osv.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil først og fremst ha en oppdretter som jeg selv liker, som jeg føler deler mine oppfatninger om hundehold osv. Jeg ser også etter en oppdretter som sosialiserer valpene godt, har de inne i huset og utsetter de for dagligdagse situasjoner. Foreldre osv er ikke så viktig, dog passer jeg på at det ikke er hunder med like foreldre osv, fort at det blir mye av de samme familiene når det er lite avlsmateriale (som her i nord).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...