Jump to content
Hundesonen.no

Sølves valpesele, fra bitteliten til litt større..


Lemen

Recommended Posts

Jeg har lest tråden "Valpesele - fra liten til stor" med interesse, Sølve vokser som bare rakker'n, men... selene i den tråden er jo selvfølgelig altfor store for min lille miniatyr.

For tiden bruker han en regulerbar "Puppy dog" sele som nå begynner å bli veldig trang. Og jeg må kjøpe en ny, regulerbar 2 eller 3 punkt sele som han kan vokse i. Han har jo doblet vekten sin siden han kom, da veide han ca 870 gram, nå 2,3 kg..! :) Og jeg regner jo med at han blir noe større hvertfall. :)

Hva slags seler har dere med minatyrhund kjøpt? Og er de Puppia selene no tess, kan de reguleres?

Mvh LivB

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte puppia som sele nr to. den er regulerbar rundt magen, men ikke i brysten og rundt halsen. Min har passa fra 2,4 kg til 3,6 kg. Den er Knøttis er veldig dyp i brystet, så den begynner å bli lovlig liten, men den funker fremdeles.

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler ikke de selevestene fra puppia iallefall. Syns de går for høyt oppunder halsen og da blir det jo nesten som et halsbånd i mine øyne. Jeg bruker sele for å slippe å belaste halsen og luftrøret til min hund da hun kan begynne å hoste å harke av for mye trykk på halsen. Hun drar lite men i møte med hunder så drar hun litt for mye.

Jeg har enda ikke funnet den perfekte selen til Emma.. Håper vi finner en snart :blink: Skal følge med her jeg og!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...