Jump to content
Hundesonen.no

Nok en gang V&H


Lilli

Recommended Posts

Er det forskjell på kjøtet som en får kjøpt i pølser enn det som er får i blokk?

Eg syns personleg at det i pølsene lukta helt annerledes, mykje meir blod og så lukter det rett og slett fjøs :)

Tingen er at min basenji har hatt diare i 3 dager no, og i dag tidlig spydde ho opptil fleire gonger(Det er helt frykteli når ho står på gulvet og ynker og hyler før ho brekk seg :) ) Veit ikkje om det var så lurt, men for at ho skulle få i seg litt mat så laga eg til ei skive med leverpostei, noko som til vanleg går ned på høykant, men no berre snusa ho på det og gjekk å la seg.(Åt den seinare heldigvis) Svært lite aktiv i dag, og har berre ligget å sovet

Grunnen til dette trur eg egentlig er at vi måtte skifte tørrfòr(kjøpt i dyrebutikk) i en hast pågrunn av misforståelse med levernadøren(hadde glømt å bestille :) ). Vi skifta då til ett fòr som heite Sensitive Digestion, og har fòra lite med dette, blanda litt sammen med det gamle tørrfòre og litt i kjøttet.

Men kan det vere kjøtet også som irriterer magen hennes? Evt er det noko spesielt vi kan gi ho så det blir fastere i magen?

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg bruker nr 33 og det ville overraske meg stort om innholdet endres når størrelsen på pakken endres.

Men kanksje ts har fått fra et dårlig parti? Kanskje har det vært frosset og tint mange ganger? Selv synes jeg ikke det lukter noe spesielt av pølsene i det hele tatt jeg da.

Men det trenger jo heller ikke å ha noe som helst med foret og gjøre. Det kan jo være et magevirus. Noe annet hun har fått i segsom ligger og irriterer magen f eks. Jeg tror jeg ville foret henne forsiktig på kylling og ris, men hvis det ikke er noen bedring snart så ta henne med til dyrlegen.

Link to comment
Share on other sites

Ville ikke gitt verken V&H (de i sånn blå pølse er fullverdig fôr og skal vel egentlig ikke lukte noe særlig i det hele tatt) eller tørrfôr, hvis hun er syk. Lukter pølsa, så kast den. Da er den kanskje bedervet. La henne faste en dag, bare drikke vann. Gi henne kokt ris med litt fiskebolle i èn dag og så bland hennes vanlige fôr med fiskeboller og ris en dag eller to, før du begynner å fore normalt igjen. Innmat er kraftig kost og ikke noe for en som kaster opp.

EDIT: Diarè og oppkast gir fort uttørring. Det er viktig at hun får i seg nok vann. En ting til. V&H er ferskvare. Den skal spises opp mens den er halvtint eller dagen etter. Etter to dager i kjøleskapet ville jeg kastet resten. Særlig hvis det er snakk om hunder med sensitiv mage. Kylling er ikke spesiellt skånsomt for magen hvis hunden er syk.

Link to comment
Share on other sites

Noen hunder får diare av V&H, mens andre (som mine) får lite, fast og fin avføring.

Gi henne Zoolac i tillegg til fiskeboller og ris. Kjøp gjerne skånefor på boks hos veterinær også. Tror det er Eukanuba som har en type som er veldig fin. Mulig den kan fås kjøpt i dyrebutikk.

Blir hun ikke bedre i løpet av noen dager, så dra til vet og få tatt noen prøver. Kanskje er det en mage/tarmkatarr som må kureres ved hjelp av medisinering.

God bedring til Basenjifrøkna. :rolleyes2:

Link to comment
Share on other sites

Har hun gått bra på V&H før?

Jeg hadde samme problemet med min en peroide, og dro henne med til dyrlegen, fikk lettfordøyelig tørrfor og noen piller for magen..

Vet'n lufta det også at det kanskje kunne være lett forallergi..

Jeg hadde begynt å fore halvt om halvt rc og V&H noen uker før.. Jeg også trodde det var V&H'en, men det viste se at det var RC'en i steden..

Nå spiser min bare V&H + anned rått, og hvis hu får tørrfor spruter det ut i andre enden..

Men jeg hadde også dratt til vet om det ikke blir bedre.. heller en tur for mye enn en tur for lite sier nå jeg :rolleyes2:

Link to comment
Share on other sites

Ho har fått kjøtt fra ho var kvalp(hos oppdretter) så var det stopp ett par måneder då ho var i en prøveheim, og tilbake hos oppdretter måtte dei feite ho opp og då fekk ho ete seg mett på kjøtt kvar dag til ho hadde gått opp en kg og litt til. Ingen problem i det heile tatt med magen!

Og då ho kom til oss fekk ho den første måneden kjøtt fra blokk(aner ikkje kva nr. det var, men det var fisk i)og det gjekk jo bra. Det gjekk gale no då vi bytta tørrfòr og vi samtidig kjøpte nytt kjøtt(blå pølser).

Etter å ha prøvd litt kylling i går kveld så hadde ho fin, fast avføring på kveldsturen! Men så blei vi vekt i dag tidlig kl 5 av sår klynking. Vi MÅTTE ut og der var det nesten berre brunt vatn som kom ut.

Så fekk ho litt kylling i dag tidlig, og no i kveld fekk ho etter råd fra oppdretter litt kjøt og masse ris...ingen avføring resten av dagen, så får sjå kor det går i kveld og i morga tidlig.

Blir ikkje det bedre i morga så tar eg kontakt med en veterinær, skal nok få orden på det;)

Ho drikk forresten som normalt(eller iallefall nok) og tisser som normalt, så uttørking trur ikkje eg er eit problem. Men ho har som sagt ikkje diare heile dagen heller...merkelige greier.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er fisk i V&H så er det nr 25 hun har fått..

Jeg tipper enten en magebakterie, eller at det er tørrforet hun reagere på.. Det kan jo sitte i litt..

Min hadde normal avføring noen dger, og blaut suppe andre dager (som regel på natta) Almentilstanden var bra som aldrig før, og hu var i super form, og spiste godt..

Men det lønnes seg nok å ta en telefon til vet'n hvis det ikke ordner seg!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...