Jump to content
Hundesonen.no

Ble nektet å kjøpe valp pga at hun var lesbisk


Fillerya

Recommended Posts

Oppdretteren må jo ha vært fullstendig "tjukk i hue" for å ha innrømmet noe slikt (uansett hva den selv syntes)...

Men det kostet han/henne endel ti-tusen'er å gjøre det, så vedkommende har vel kanskje fått som fortjent, da. Lurer på om det har gitt noen etter-reaksjoner fra SKK etterpå...

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Dum kenneleier som SA rett ut hva det var. Det gjelder å pakke det inn, er det så?

En bekjent avverget å selge en valp til et par da hun møtte begge to "live" - men han sa da ikke rett ut at "mannen din er usympatisk og virker ufølsom", men fant en måte å komme seg rundt det - og fremdeles ikke la paret få en valp med seg. Etter å ha sett hvordan de håndterte de voksne hundene såvel som valpene hjalp ikke førsteinntrykket fra diverse telefonsamtaler <_<

Det er mange fordommer der ute, og sånn er det bare. Men det hjelper vel neppe på folk som kenneleieren sine oppfatninger, når det lesbiske paret går til sak for å "få retta si"? Ja, noen vil kanskje lære seg å ti mer stille, men det endrer jo ikke grunnholdningene - det som sitter inni.

Oppdrettere er vel en stand like variert som den norske befolkning, og når man møter "Stutum-utgaven" så mener jeg personlig at det beste er å gå videre. Jeg synes man nokså raskt "kjenner lusa på gangen"... selv etter en telefonsamtale, og er det ikke helt riktig så prøver jeg heller å lete et annet sted, som valpekjøper altså. Har truffet nokså "underjordiske" oppdrettere gjennom årene, og har vel ikke hatt den største lysten til å ha hund derfra - så da er det jo jeg som "diskriminerer" og ikke vil ha hund fra et sted der møkka ligger i lag fordi oppdretter ikke evner normalt renhold i sin egen heim.

Hvem skal ha "rett" til å kjøpe en valp? Og hvis man nektes å kjøpe valp når oppdretteren ser en i levende live, selv om vedkommende ikke sier noe, kan man da gjøre noe?

Vi har jo diskutert her inne før om ikke-etnisk norske valpekjøpere, såvel som ulike forventninger til oppdrettere. I motsetning til en vanlig "butikk" så har vel ikke oppdrettere "plikt" til å selge til noen som helst? Så hva skal SKK gjøre? Jeg holdt på ikke å få kjøpe valp fordi jeg jobbet, skal jeg føle meg diskriminert som yrkeskvinne av et gammeldags syn på kvinnerollen?

Link to comment
Share on other sites

syns det var HELT PÅ SIN PLASS at oppdretter ble satt på plass med bøter. menneskers legning har INGETING med om mann er en god hunde eier eller ikke.

fordomsfulle og idiotiske menneske!!!

dessuten blir det feil å sammenligne seksuell legning og karriere...eller?!?

Link to comment
Share on other sites

Oppdretter sa en gang at et homofilt par hadde spurt "får vi kjøpe hund av deg?" Fordi de hadde blitt avvist et annet sted.

Skulle jeg valgt tror jeg homofile/lesbiske par hadde stått på drømmelista av valpekjøpere, de fleste behandler jo hundene som sine egne barn (det gjør andre også for den saks skyld ;-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...