Jump to content
Hundesonen.no

Trening av hund i Trondheim


Sigrid Meese

Recommended Posts

Hei.

Nå har jeg lyst å begynne å trene sammen med folk, da SNoopy har fått møtt og lekt med nye hunder i det siste og det ser ut til at han takler dte veldig greit.

Lurer da på noen ting.

Altså, nå er Snoopy heller uinteressert i meg når han ser andre hunder, hvordan tar dere det? Er redd folk skal se ned på meg fordi jeg ikke har kontroll over bikkja :hyper:

Hvilket leietau bør jeg bruke? Har flexiband med liker det ikke når jeg skal ha hunden nær meg.

Hvor lenge varer et kurs? Koster det mye? Er kursene delt opp i alder? Snoopy er 11 måneder gammel nå, hvor hører han til?

Har dere en klubb å anbefale oss? Bor på Kolstad enn så lenge.

Vil dere ha noen form for godkjenning om at dyret får delta, med hensyn til smittsomme sykdommer og slikt?

(vi skal ta en tur til dyrlegen snart for en sjekk om alt står bra til, og for å registrere Snoopy og høre om vi kan få innkalling til regelmessige vaksiner o.l.).

Er det noe vi bør vite ellers?

Håper på svar :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ikke bekymre deg for om han går litt bananas du. Det ermange andre som er og har vært i en sånn situasjon. Det du bør gjøre er å trene på kontakt. Først på god avstand fra nadre hunder, så korter du inn etterhvert.

Han er vel i grunnkursalder. Der lærer dere basickommandoer. Litt sånn valpekurs for litt eldre hunder. Sjekk med Trondheim Hundeskole og Nidaros Brukshundklubb for kurs.

Ellers er det en gjeng som trener sammen på parkeringsplassen på Dragvoll på mandager kl sju. Dette er uorganisert og har ikke med noen klubb og gjøre.

Edit: du bør ikke bruke flexibånd ved trening. Kjøp et kobbel på 1-2 m.

Link to comment
Share on other sites

Ikke bekymre deg for det, du er ikke alene! Her går det voldsomt og høylytt for seg til tider når vi møter andre hunder (eller barn...). Og tro meg, det ser enda dummere ut å ikke ha kontroll på en 2,5 kilos hund :icon_clapping:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...