Jump to content
Hundesonen.no

dilter etter hele døgnet


lise og bajas

Recommended Posts

min valp dilter etter meg hele tiden. uansett om han er i sin dypeste søvn våkner han om jeg reiser meg for å gjøre noe og følger meg.

jeg er jo i endel bevegelse når jeg er hjemme (hjemme for tiden) husarbeid osv...

får valpen nok søvn tro?

kanskje jeg egentlig burde holde sofan for at han skal få sovet nok...fnise...

Link to comment
Share on other sites

Ved ikke hvor langt i er kommet med alene træningen, men hvis din hund tager det helt roligt når han er alene, så vil han lægge sig til at sove efterhånden, og få dækket en del af sit søvnbehov der, og vil være sammen med flokken når i er hjemme.

Link to comment
Share on other sites

Vår Knerten er nå 7, 5 mnd, og han gjorde det samme lenge. Men nå er han tryggere på å være alene hjemme, så klarer å bli liggende i kurven sin mens vi rusler rundt. Men han holder hele tiden et lite øye med oss så vi ikke skal forsvinne ut døren :whistle:

Link to comment
Share on other sites

godt å høre at det er mer eller mindre vanlig. dette er min første valp og er litt bekymret for separasjonsangst osv..

jeg har vært hjemme sammen med ham siden han kom til oss, han er meget avhengi av matmor.

jeg kan faktisk gå ned i vaskerom osv uten at han bråker nå da...jippi...ting tar tid med denne karen gitt

Link to comment
Share on other sites

Det er først i det siste vår har begynt å tolerere at vi går ut en tur. Nå er han hjemme 3- 4 timer alene, og tro meg, det er veldig godt å kunne ta seg en tur ut alene :whistle: Det er nok vanligere ennn mange tror! Synes også jeg bare fikk høre om hvor flinke alle andres valper var til å være alene. Som med mennesker er også hunder forskjellige og modnes i ulikt tempo :D

Link to comment
Share on other sites

vi bor jo i blokk så vi kan ikke la hunden bråke heller. så han er med oss døgnet rundt faktisk. men jeg trener hjemmealene med ham hver dag,blir bare verre gitt.

kanskje ett slikt halsbånd med spray eller lyd hjelper ?

han lager ett forferdelig bråk om jeg løper inn på butikken mens han står i bilen også...

men det er sikkert som du sier,hundene modnes forskjellig

Link to comment
Share on other sites

det jeg lurte på var søvn. jeg har fått hørt at det er så veldig viktig at valpen får nok søvn ellers kan den bli stresset og utrygg? så når den er så opptatt med å dilte i hælene på meg hele dagen så blir det lite søvn. men han sover jo som en stein om natten så det blir forhåpentligvis nok

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring tilsier at når valpen blir trøtt nok, så sovner den! Knerten diltet som sagt også mye- og lenge! Men når han ble skikkelig trøtt tok jeg kurven midt ut på gulvet så han kunne se meg i flere rom. Han prøvde lenge å holde seg våken, men til slutt tippet han. Og etterhvert vendte han seg til å sove mens jeg ruslet rundt :rolleyes: Hvis han sover hele natten så får han nok tatt igjen en del da :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en fordel med at jeg hadde en eldre tispe som Paco kunne bruke som "reserve mamma", men når jeg skulle lære han å være alene så måtte hun være med "far" på jobb. Ventet til han var opptatt med en leke, tyggeben el. så snek jeg meg inn på rommet ved siden av med døra litt på gløtt å ble der til han begynte å leite(før han begynte å lage lyd) så gikk jeg tilbake. Etter ca 1 måned begynte jeg å lukke døra å gå ut med nesten det samme, etter hvert som han ble mer tålmodig ventet jeg litt lengere. Til slutt fant han vist ut at jeg alltid kom tilbake.

Håper dette kan være til nytte puppeh.gif

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...