Jump to content
Hundesonen.no

Nervøs hund..


MariaN

Recommended Posts

Vi passer en hund i kveld.

Border Collie/svart elghund om jeg husker rett. Hun er ca 6 mnd gammel.

Jeg syns hun er veldig nervøs.

Skulle ha på henne halsbåndet og da la hun seg ned.

Jeg ropte på henne, men da gikk hun andre veien, og når jeg gikk etter henne la hun seg skinnflat.

Hun blir også litt redd Diesel hver gang de møtes. Men det er kanskje ikke så rart :ahappy:

Hun er skvetten/nervøs til OSS, men hun er sikkert mer livlig hjemme (hun er litt 'nervøs' generelt).

Hvorfor er hun 'nervøs'? Er det blandingen som gjør det?

Hun er IKKE mishandlet eller opplevd noe annet vondt i livet.

Hva kan gjøres for at hun får litt mer 'selvtilitt'?

Jeg skal vise denne tråden til eieren senere, kanskje hun får noen tips :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan være en million grunner til at en valp har nervøse trekk. Den kan ha hatt en ufullstendig oppvekst hvor den har fått for lite av de inntrykkene en liten valp burde ha med seg videre i livet nå til dags. Den kan ha nervøse foreldre med "dårlige" gener. Den kan ha nervøse slektninger enda lengre ut i slekta. Den kan være syk. Den kan ha vondt. Den kan være understimulert, den kan være overstimulert. Den kan ha opplevd èn liten eller flere små "ubetydelige" hendelser tidlig i livet som har satt dype spor.

Jeg tror den lista kunne blitt veldig, veldig lang..

Det er neppe blandingen i seg selv som gjør henne nervøs iallefall.

Link to comment
Share on other sites

Det jeg har erfart med Kali som også kan være litt smånervøs til tider, er at oppmuntring er den beste løsningen. Det blir litt annerledes for deg i og med at det ikke er din hund og at hun kanskje oppfører seg slik rundt mennesker hun ikke kjenner så godt, men du kan bruke mye godbiter eller ball hvis hun liker det for at hun skal føle seg trygg på deg eller bare kos og dempende signaler. Slik at hun skjønner at hun kan føle seg trygg, og dermed slutter hun nok å dempe når dere tar eller går mot henne.

Rolige og nervøse hunder kan føle seg stressa hvis de er med veldig lekne og aktive hunder som kanskje ikke alltid tar de dempene signalene de sender. Så hvis hunden din skremmer den du har på besøk, så bør du ta ham vekk fra henne, spesielt hvis det ikke er noen plass hun kan legge seg for å være i fred.

Mine tips til eierne er at de må lære seg å lese henne, og se når hun gir de små tegnene på nervøse signaler slik at de enten kan ta henne vekk fra situasjonen før det blir verre eller at de kan oppmuntre henne med godbiter eller leke mens de roser henne. Det er ikke alltid oppmuntring hjelper, spesielt hvis hunden blir så redd at den skjelver og hjemmer seg. Men oppmuntring er veldig bra å bruke i forhold til sosialisering og håndtering osv.. Bare for å ta det eksempelet at hun gikk bort fra deg når du ropte på henne og la seg rett ned når du gikk mot. Det er veldig typiske signaler fra en hund som føler seg truet. Det som er lurt da er feks å rope på henne når du står med ryggen til med en godbit eller gå motsatt vei når du roper på henne.

Håper det var svar på noe av det du lurte på :blink:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...