Gå til innhold
Hundesonen.no

købers


lise og bajas

Recommended Posts

50 prosent tørket kjøtt:storfekjøtt,kuvom,oksetung,okselever,hjerte,

blamage,

hvete,havreflakmais,vitaminer(a,d,c,b2,b12 og h) og mineraler(jern,kopper,mangan,sink)

protein:28% fett 12% mineraler 9,6% vann 8% fiber2,7%kalcium2,0% fosfor1,03%natrium0,41% magnesium0,15% kcal354

fri for kjemisk lukt,smak og fargestoffer

fri for konserveringsmidler,antibiotika og hormonpreparater

fri for soja og vitamink3

nå lurer jeg på om dette ser bra ut...etter mitt hodet ser dette greit ut. hunden spiser av hjertens lyst,blank og fin ,fast mage og i godt humør.

noen formening? ønsker bare å fore med godt for

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er kjempefornøyd jeg å, har bare fine ting å si. Må bare få legge til at alle som fôrer med tørrfôr bør bløte opp fôret, da får hunden i seg mer næring fra fôret + at en slipper å bekymre seg for tannstein og nyreproblem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er kjempefornøyd jeg å, har bare fine ting å si. Må bare få legge til at alle som fôrer med tørrfôr bør bløte opp fôret, da får hunden i seg mer næring fra fôret + at en slipper å bekymre seg for tannstein og nyreproblem.

Du tuller vel? Oppbløtt/vått fôr er jo nettopp noe av grunnen til at hunder får tannstein! Tørrfôr er jo godt for nesten bare en ting, hehe, og det er jo nemlig pga den effekten det har på tannstein, uoppbløtt vel og merke. Og tørrfôr med anti-tannstein-stoffer i skal IKKE bløtes opp, fordi da mister det effekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er kjempefornøyd jeg å, har bare fine ting å si. Må bare få legge til at alle som fôrer med tørrfôr bør bløte opp fôret, da får hunden i seg mer næring fra fôret + at en slipper å bekymre seg for tannstein og nyreproblem.

Helt feil. Mann skal ikke bløte opp foret hvis mann vil unngå tannstein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å sånn ja, de fleste fôrene i dag er nok ikke sprayet med plakkfjerner men fett slik at hundene skal spise det. Det som gjør at hunder får tannstein er at magesyreproduksjoner er i ulage, det kan den bli om en fôrer vanlig tørrfôr tørt. Om en bløter fôret vil dette hjelpe, det er også best for hundens tarm. En annen grunn til ulage i magesyreproduksjon er at det er for lite kjøtt i fôret. Da er det jo kjekt med købers da. Enkelte hunder kan selvfølgelig være mer utsatt for tannstein enn andre. Å gi litt tørket vom som godbit vil også være gunstig for magesyren.

Jeg har aldri hatt tannstein på hundene mine etter at jeg begynte på købers, en hanne jeg hadde var plaget før, men det forsvant og han var skikkelig gammel og grå når jeg skiftet fôr, så jeg er ganske fornøyd ja. (gammle hunder kan ha lettere for å få tannstein)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare få legge til at alle som fôrer med tørrfôr bør bløte opp fôret, da får hunden i seg mer næring fra fôret + at en slipper å bekymre seg for tannstein og nyreproblem.

Dette er direkte vranglære.... for som er beregnet for å spises tørt mister en del av de viktige nærings stoffer om man bløter det opp...

Og at man slipper tannstein å nyre problemer er direkte vås... slutt å komme med direkte usanne ting...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det gamle synet om å gi fôret tørt er vranglæra her. Forskning viser at oppbløtt fôr reduserer tannstein (Logan, et al., Dental Disease) ( Eller "what`s really in dog food" www.api4animales.org) Og det med at næringstoffer blir lettere tatt opp når fôret er bløtt er fordi hunden har en veldig kort tarm, det er et kjent faktum. Nå vil de fleste fôrprodusenter at du skal fôre tørt, men det er fordi det er en fordel for dem, ikke for hunden. Og det med nyreproblemer/ nyre og urinstein er også bevist gjennom forskning, om hunden ikke drikker nok vann (noe ikke alle hunder gjør) vil veskebalansen komme i ulage ved fôring av tørt fôr fordi fôret trekker til seg veldig mye fuktighet fra hundens kropp. Men selvfølgelig kan en hund leve hele livet og være frisk og spise tørt fôr, men jeg vil ikke ta den sjangsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...