Gå til innhold
Hundesonen.no

Ny baby i huset.


tosa

Recommended Posts

Sønnen min venter sitt første barn til sommeren, og vi lurer på hvordan vi kan forberede hundene på best mulig måte. De er ikke så vandt med barn, ihvertfall ikke så små. Vi har besøk av mine barnebarn av og til, men de kan ikke være her hele tiden.

Sønnen min er den første i hans omgangskrets som får barn, og våre venner er ferdig med småbarnsstadige for lengst.

Så om vi finner en god måte å gjøre dette på, er det vel best å komme igang så fort som mulig.

Er det noen her som har erfaringer med dette, så er vi glade om dere vil dele det med oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror et av ukebladene denne uken hadde et intervju med Randi Helene Tillung om dette, hun er småbarnsmor og har hund selv.

(her er bloggen hennes http://www.etologi.no/)

Nå skal vel ikke disse barna BO hos dere, det er når de kommer på besøk, ikke sant? Og så er det voksne hunder, som skal vennes til den nye babyen?

Du kjenner jo hundene best selv, om de har mye jaktlyst (altså om de blir giret om barn blir herjete eller leker eller blir veldig intense på for eksempel barneklynking, hyling), om de er "positivt interessert" i barn (Tilling har et blogginnlegg der hun beskriver en hund som IKKE var interessert og viste visse signaler som gjorde at den ble omplassert, interessant http://www.etologi.no/labels/barn.html, fra april), hvor "sære" de er når det gjelder å få være i fred (når barnet begynner i krabbealderen, og ikke er gammelt nok til at det kan lære noe som helst), hvor mye fysisk håndtering de tåler (noen er "nøye", andre takler helt greit et lite barn som "henger" etter halen eller øret deres), slike ting.

Det starter vel med at foreldrene må klare å være litt avslappet og la hunden (kanskje en og en er lurt, siden to stykker kan gire hverandre litt opp og "konkurrere" og øke intensitet) få snuse litt på babyen. At ikke hundene skyves vekk, at interesse de viser for barnet er positivt (uten at det skal bli overintenst, over mot "nistirring), samtidig som det skal styres av eier så det foregår i ro og orden.

Å "dele" er stikkordet; at hundene skjønner at det er nok kos til alle, og at barnet hører til i deres utvidede flokk, slike ting. Noen har hunder som ikke "tåler" at eier leker eller koser med andre hunder, og reagerer med å gå mellom, prøve å få den andre vekk; da tror jeg at jeg hadde vært litt på vakt - det er egentlig en stygg uvane, og noe som familien min og jeg, med alle våre hunder, aldri har opplevd på noen hund, så det er nok noe eier "gjør" eller ikke gjør. Men har man det, bør man kanskje tenke etter hvorfor.

Hundesport har hatt det som tema:

http://www.nkk.no/cmnkk/file/download/file...flytter_inn.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Synd at ingen er aktive på forumet nå som har hatt to valper sammen. Hadde vært så fint å lese om de som faktisk har gjort dette før. Hvorfor tar det da lengre tid å lære dem alt av hverdagslydighet? Er det kun fordi jeg må bruke mere tid? Eller er det pga. at valpene da ødelegger for hverandre? Trener med de hver og en. Er det veldig dumt at jeg da bor alene? Vet du om de du kjenner bodde alene eller sammen med noen? Fordi ser den at det kanskje er lettere å ha en type å bo sammen med. Jeg har heller ingen barn og har derfor mere ledig tid til hundetrening men ulempen da igjen er at ikke barna kan være delaktig. Tenker da selvfølgelig på større barn eller ungdommer men kan uansett ikke basere seg på dem heller siden de nok har ett eget liv også.     
    • Ja det med at jeg bor alene er en utfordring i starten siden valpene ikke kan være alene. Og det er en utfordring når jeg da må gå lengre turer med de to voksne hundene med to valper også. Med en valp så putta jeg den bare i sekken. Men dette er den største problemet en måned eller to. Jeg vet også at en ny utfordring er når de da kommer i puberteten og begge skal finne sin rang. Jeg er da redd de to valpene skal bonde seg sammen mot de voksne hundene og at de da blir sterkere sammen. Eller er ikke dette ett problem ? Men finner ikke noe annet negativt enn det dere allerede har nevnt her. Virker som om dere er samstemte som ikke anbefaler to valper fra samme kull. Jeg har da veldig lyst til å prøve dette.
    • Ingen som er aktive på forumet nå, såvidt jeg vet. De få jeg kjenner som har gjort det sier "aldri igjen". Joda, det er krevende med flere hunder uansett, men to fra samme kull har allerede et bånd, og ikke minst nærmere i (u)modenhet. Det vil ta lengre tid å lære dem alt av hverdagslydighet. Selv om du har mye tid, så hvis du har to hunder fra før så har du kanskje allerede litt logistikk for å få til aleneturer og trening med dem? I starten kan ikke valpene være mye alene heller, så med mindre du bor sammen med andre så er jo det også en utfordring. Det hjelper nok på sitt vis å ha voksne, veloppdragne hunder, også med to valper, men hvis jeg var oppdretter ville jeg som sagt hørt de konkrete tankene bak det.
    • Gratulerer! Kult med de norske rasene!
    • Gratulerer. Så nydelig hun er.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...