Jump to content
Hundesonen.no

Hunder og Alkohol


MariaN

Recommended Posts

Vi sitter nå her fire stykker å drikker. Ingen høy lyd eller 'wuuuhu'!

Diesel har sovet og være å hilst på de som er her. Han oppfører seg normalt :wub:

Jeg og venninnen min gikk oss en liten tissetur, da var han skikkelig ivrig= Biting i båndet.

Dette er andre gangen han har 'bitt i båndet, etter jeg som eier har drukket alkohol'.

Jeg er ikke synlig beruset heller..

Det er jo en slags avhandling. Men HVORFOR biter han i båndet etter jeg har 'drukket alkohol?

Vi sitter ikke å drikker og har full fest akkurat.

jeg kommer ALDRI til å ha fest med hunden i hus -bare så det er sagt!

Link to comment
Share on other sites

DU merker kanskje ikke at du har drukket, men pupillene dine har utvidet seg (sjekk speilet!), og det er sikkert flere andre slike ørsmå tegn. Og dette kan gjøre at hunden reagerer på andre måter enn normalt.

Hilsen ei som sitter med glass vin nr 2 :wub:

Link to comment
Share on other sites

Her sitter ei som også smaker alkoholen i kveld :rolleyes: Men bikkjene driter i det - ingen annerledes oppførsel i det hele tatt (men nå er det ikke fest eller noe her - bare litt kosedrikking og ingen synlig beruselse).

Jeg tror det er tilfeldig oppførsel fra Diesel.

Link to comment
Share on other sites

jeg har ikke drukket slik at jeg er helt WOW! Vi sitter rolig, og kanskje ler litt mere osv. Men vi oppfører oss ikke som fulle og truende.

Men han er IKKE slik ellers når vi går kveldsur.

Han biter i båndet sitt nå i kveld, og for to uker siden når jeg drakk meg litt småfull på vin (og da var det kun jeg som drakk).

Nå feks la ha seg ned på gulvet for å sove, men han kommer sikkert til å bite i båndet når vi skal på tissetur.

Må også legge til:

Hunden til venninna mi reagerer på folk som drikker alkohold. Og de er ikke tydelig berusert, men sitter å drikker rolig før de drar på byen..,.

*dobbelpost, husk å bruke redigeringsfunksjonen. Slått sammen av mod Tijon*

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid antatt at hunder merker mye fortere enn oss mennesker når vi har inntatt alkohol eller andre stoffer.. Det skal så fryktelig lite til før de merker det. Både fordi vi lukter anderledes (hunder har jo en meeeget godt luktesans) og vi oppfører oss bittelitt anderledes...

Jeg vil ikke påstå at Diesel blir redd deg, men at han girer fordi noe er anderledes... Sånn er det liksom bare å ha "lettantennelige" hunder.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke merket noe sånnt på noen av mine hunder. Men jeg har en DP som er helt vill etter alkohol :wub: Om min far tar seg en konjak (ustikker på stavemåte?), eller annet, så skal hun opp på fanget og opp til glasset og absolutt ha.. Selvsagt får hun ikke drikke.. Samme gjelder øl og vin og alt. Syns det er så rart.

Link to comment
Share on other sites

Det er rart hva hunder merker. Bikkja mi merker på LANG avstand dersom det kommer en ikke helt riktig skrudd sammen person. Å da mener jeg lang avstand. Hunder sanser slike ting, som er anderledes.

Har jo hørt om bikkjer som sanser at folk har kreft osv. At de slikker konstant på en føflekk eller noesånt. Og hunder kan merke lenge før personer får slike epilepsianfall. Rart hva hunder egentlig sanser.

EDIT:

Uansett hva du sier selv, så gjør alkohol noe med enn.

Link to comment
Share on other sites

Når en drikker så forandrer en jo væremåten litt, uansett om du har bare tatt en pils eller to, dette skjønner jeg jo godt at bikja reagerer på. Øya dine forandrer seg og jeg vil jo tro han merker det på ånden din også

Jeg har ikke med meg mine når det drikkes, skjer det her hjemme så putter jeg de inn på soverommet; vil ikke utsette de for noe, dette er jo hvis det drikkes mye da.

Link to comment
Share on other sites

Når det en sjelden gang er festligheter her i huset, virker det for meg som om bikkja storkoser seg.

Folk er nå engang gøyale, og brisne folk virker å være ekstra artige ettersom de ofte er generøse både med kosen og godbitene...

Hadde jeg sett at hun plagdes, hadde det selvsagt stilt seg annerledes. Hun har også anledning til å trekke seg tilbake på et annet rom, men ønsker så å si aldri det.

Link to comment
Share on other sites

Når det en sjelden gang er festligheter her i huset, virker det for meg som om bikkja storkoser seg.

Folk er nå engang gøyale, og brisne folk virker å være ekstra artige ettersom de ofte er generøse både med kosen og godbitene...

...

Sånn er det hos oss også. Tulla svinser rundt og er storfornøyd med å være midtpunktet (tror hun, da.. :rolleyes: ). Alle "slenger ned" en arm og stryker henne idet hun går fordi, og hun stiller seg opp og vil bli klødd på rumpa. Og chips er jo en fin ting å gi hunder, syns folk, så om vi er litt "morsomme" ellers, har mindre betydning.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...