Jump to content
Hundesonen.no

Hunden glefser etter kattungen


Guest sana

Recommended Posts

Har en Cairn-terrier på 11 mnd. Har også katter. Den siste mnd har hunden "glefset/snappet" etter kattungen tre ganger. Kattungen og hunden er vokst opp sammen, og er gode venner. Kattungen pleier å stryke seg inntil hunden og de koser seg sammen.

De tre gangene hunden har glefset etter kattungen, har vært når den har logget å sove, og kattungen kommmer bort for å kose. Regner jo med at hunden vil sove ifred, men hvorfor sier han ifra så "hardt"? Hadde jo sikker holdt med et lite knurr...

Og tror dere det er noe fare får at han skal bite kattungen en dag hvis han kommer over han igjen når hunden sover? Eller er det kun for å "si ifra"?

Tanker noen?

Link to comment
Share on other sites

Din hund er nok blevet forskrækket idet at din kattunge har vækket den, hunden gør det nok ikke med vilje, idet de er vokset op sammen.

Normalt siger man jo også at man ikke bør berøre en hund der ligger og drømmer, idet at den kan fare op og glefse, og det er nok det, der måske sker her med kattungen, og din hund først indser det efter det er sket, at det bare er kattungen.

hvis din hund havde været vågen når det skete, så ville den helt sikkert have advaret med et knur, men nu er det det at den ligger og sover.

Din hund vil nok blive ved med det indtil katten lærer det ikke er en god ide at vække den, men din hund gør det ikke fordi den vil din kat ondt, og jeg tror ikke der vil ske din kat noget, katte har hurtige reaktioner og vil hurtigt lære at det sker når den vækker hunden.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Min hund gjør det samme når han ligger og sover og kattene kommer bort. Han gjør det ikke når mennesker kommer bort så jeg tror nok han vet meget godt at det er en av kattene. Hunder har såpass kontroll på bittet sitt at jeg ikke er bekymret. Det er bare en advarsel...

Link to comment
Share on other sites

Min hund gjør det samme når han ligger og sover og kattene kommer bort. Han gjør det ikke når mennesker kommer bort så jeg tror nok han vet meget godt at det er en av kattene. Hunder har såpass kontroll på bittet sitt at jeg ikke er bekymret. Det er bare en advarsel...

Det var det jeg håpet på. Var bare usikker om de hadde like god kontroll når de sover. Satser på at det går bra da :-)

Link to comment
Share on other sites

Tella syntes det er festlig og nappe litt etter pusen. Men pus er ei bestemt dame og sier ifra, Tella vet også at dette ikke er lov. Det har aldri skjedd noe og Tella har aldri bitt. Bare en advarsel som Anette sier :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...