Jump to content
Hundesonen.no

Pelsgnaging.


MarieR

Recommended Posts

Ask gnager av pelsen på potene sine, noen som vet hvorfor eller hva som kan gjøres med det? Eller om det er verdt å gjøre noe med det i det hele tatt...? Det plager ikke meg, og så lenge det ikke plager han trengs det jo egentlig ikke å gjøres noe med. Han har gjort dette veldig lenge, virker nesten som det er litt sånn "tidsfordriv" liksom...nesten bare en uvane, som når vi biter negler..

Link to comment
Share on other sites

Hei. Hunden min gjør det samme.

Hun har dessverre fått bløte og sprekte negler pga dette, måtte ha potesokk i lang tid til neglen vokste ut igjen.

Har dessverre ingen tips...

Virker som hun kun gjør det for å "rette" på neglene eller hårene mellom potene e.l.

Jeg passer nå ekstra godt på å klippe negler ofte og ser over hele tida...

Link to comment
Share on other sites

Sasha gjør/har gjort dette mye. Hun har allergi så det klør for henne. Men hun gjør det også når hun blir veldig stresset.Er det i noen spesielle situasjoner han gjør det? Etter tur? Når han blir stresset? Når han kjeder seg?

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig ikke tenkt over situasjonene han gjør det i, trur det er litt nå og da, enten han er stresset eller ikke. Kan høre med veterinæren neste gang jeg skal dit.

Men klør/gnager shasha bare der, eller på resten av kroppen også? Trur ikke det er allergi, for Det er kun der han gnager..

Link to comment
Share on other sites

Ebbe gjorde det da jeg fikk han, han var da 1år og hadde ikke hatt det helt topp. Jeg gjorde ikke noe med det annet enn at jeg begynte med en gang å gi han masse oppmerksomhet,tur og trening og da sluttet han med det.

Da han var 5år fikk han prolaps i ryggen (pga kramper under epilepsi anfall) og måtte være lenge helt i ro. I denne perioden begynte han med det igjen, men etterhvert når jeg kunne begynne å gå tur/trene han igjen så sluttet han med det.

Det kan jo komme av andre grunner også, f.eks smerter i bena eller kløe, men jeg tror oftest det bare er en uvane.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...