Jump to content
Hundesonen.no

Veterinær


Cec

Recommended Posts

Idag har jeg levert 2 småpuser til kastrering og sterilisering + chipmerking, og en katt bare til chipmerking (er allerede sterilisert).

Greit nok at det er dyrt å ha mange katter, det er jeg inneforstått med og kan definitivt leve med, det er jo snakk om en prioriteringssak hva man vil bruke pengene sine på.

MEN! Jeg forstår hvorfor mange katteeiere kvier seg for å sterilisere, det er ufattelig dyrt! Men det er jo så viktig at vi klarer å begrense bestanden av katter uten hjem... jeg tar heller til meg hjemløse katter enn å "produsere" egne. Men - idag må jeg ut med 5000 kr!

En annen ting jeg stusser på, var da katten vår ble påkjørt. Det kostet 1700 kr å få ham avlivet, fordi han ikke døde av skadene han ble påført. Hvis han ikke var blitt påkostet id-merking, ville de ikke kunnet ringe oss for å si at han var død, og vi hadde ikke fått den utgiften. Vi er selvfølgelig utrolig glade for at vi vet hva som skjedde med ham, og ville aldri vurdert å ikke id-merke ham hvis vi hadde fått en ny sjanse, men, jeg mener at prisene gjør at folk vil sette litt mindre pris på katten.

Bare et lite hjertesukk fra en blakk og bekymret kattemamma som sitter på jobben og tenker på sine små som ligger under kniven...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Veterinærer er flinke til å tømme lommebøkene til folk. Man drar dit for en enkel vaksine, og drar hjem en god del blakkere; dyret hadde visst både pelsproblemer, betennelser her og der og oisann, trengte visst i tillegg en tablett eller to for ditt og datt og ny time om en uke. Selvfølgelig, det er jobben deres og det er fint og flott, og selvfølgelig vil man det beste for dyret sitt. Men jeg mistenker at det aaav og til kanskje blir noen øøørsmå overdrivelser....?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...