Jump to content
Hundesonen.no

pels og hud problemer


ms.dyrego

Recommended Posts

Min samboer har en flott (og litt rund :lol: ) blandings tispe på ca6 år

I det siste har hun begynt å røyte noe grusomt, på 4dager hadde jeg fylt en bærepose halveis.

I tilegg har hun begynt å flasse mye og siden hun er en helt svart så ser man det veldig godt.

Tidligere hadde hun en bløt og god pels, men i det siste har den pelsen som blir igjenn vært stri og tørr.

Har ikke endret for(LABB) og har prøvd sel-olje for hund.

Røyteperioden hennes burde ikke begynne før i april og har aldrig vært så ekstrem.

Har hørt at øl gjær kan hjelpe på pelsproblemer?

Hjelp meg før vi drokner i pels :P

Link to comment
Share on other sites

har ikke lyst å bytte for

hun har fått dårlig mage, kronisk forstoppelse ol. mageproblemer av alt annet jeg har prøvd(ca 10forskjellige, alt fra for til 500kr for 10kg til 200kr fir 20kg).

og da har jeg latt henne få prøve de forskjellige typene for over en 2-3månders perioder, men med ekstremt mye mage besvær.

magen er det for første gang ikke noe galt med, så jeg tror ikke at det er foret det er noe galt med.

Link to comment
Share on other sites

Har hun vært sånn lenge?

Hadde en periode i fjor vinter der tøtta røytet, flasset og klødde som besatt...

Fant tilslutt ut at hun hadde fått pelsmidd... så det kunne kanskje vært lurt å sjekke hos vet'en om det kan være noe sånt, siden det kom så plutselig...

Link to comment
Share on other sites

Altså, hvis hun har flere "feil" som har oppstått nå i det siste, så ville jeg rett og slett ha tatt henne med til dyrlegen for å få henne utredet... Istedenfor å tenke fôr.

Link to comment
Share on other sites

har bestilt time. Men hun har hatt mage problemer hele livet, min samboer har eid henne i 3år før vi møttes.

Hun var da svert tykk og hadde hatt dårlig mage siden han fikk henne som 1åring. Dyrelegen hadde sagt at hun bare var svert følsom og at han skulle prøve en annen type for. Da vi møttes for 2år siden fikk hun et billig for med så mye fargestoffer at møkka fikk en skarp rødfarge (kan neppe være sundt..). Vi prøvde i nesten 1år før vi fant et for som ikke var dårlig for magen hennes. Skal selvfølgelig ta dette opp med dyrelegen, håper på blodprøver så vi kan sjekke om det er noe mer galt med magen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...