tosa Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 Er det noen som kan gi en oppskrift på tørking av lever? f.eks hvor mange grader på ovnen, hvor lenge, hvor mye i ovnen osv. Må bare finne å lage godbiter som kan være kjempegode Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Marthe Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 Jeg pleier å koke leveren i ca 1 time (en stor lever). Når den er kokt, deler jeg den opp i go`bit størrelser, før jeg tørker de i oven i ca 1 time på 50-60 grader Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 Kutt den opp i strimler eller biter, rå, legg ut i et tynt lag på et stekebrett (fortrinnsvis på bakepapir) og sett i ovnen så lenge du ønsker, på lavest mulig varme. Har du varmluftsovn så kan du med fordel bare bruke luft uten varme. Min erfaring er at jo mer varme man bruker, jo mer lukt blir det av bitene. Jeg syns og at det er greit å snu dem når de begynner å tørke på ene siden. Denne måten tar tid, men er de godt tørka har de "evig" holdbarhet om de oppbevares tørt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wulfi Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 At jeg aldri har tenkt på det! jeg pleier bare skjære den i småbiter og steike den jeg. Porsjonerer i små plastposer og tar med når vi trener. Blir litt klissete på fingrene, så nå skal jeg jammen begynne å tørke leveren i stedet! *notere bak øret* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rainy Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 Er det noen som kan gi en oppskrift på tørking av lever? f.eks hvor mange grader på ovnen, hvor lenge, hvor mye i ovnen osv. Må bare finne å lage godbiter som kan være kjempegode Det aller, aller enkleste: kutt opp leveren i ønskede biter og kjør det i mikroen til det er kokt og begynner å få en hard hinne utenpå. Snu slik at baksiden også får samme hinne (nesten svart). La det ligge på en rist til det er blitt kaldt, og putt i poser og legg i fryseren. I løpet av en halvtime har du laget store mengder levergodbiter. Størrelsen på bitene og effekten på ovnen vil være avgjørende for tid - men tipper ca 10 minutter på full guffe på ene siden, snu og ca 5 minutter på andre siden. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MariaN Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 Et spm. Blir det ikke stygg lukt når man gjør dette ??? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 15. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 15. Januar 2008 Et spm. Blir det ikke stygg lukt når man gjør dette ??? Man kan åbne et vindue og lufte ud bagefter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vala Skrevet 16. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 16. Januar 2008 Man kan åbne et vindue og lufte ud bagefter HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på! Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 16. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 16. Januar 2008 HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på! Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm! Jeg er ikke selv fan af leverlugten, men sidst jeg lavede leverkiks til dem, så var det nok både for typen og jeg med 2 vinduer åbne i en time, og vores gæster der kom 3 timer efter kunne ikke lugte at det var lever længere, bare spurgte om jeg havde bagt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lazita Skrevet 30. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 30. Januar 2008 Helledussen man lever lukter jo godt det jo. Også blir alltid hundene så urolige når de kjenner lukten av det. Ikke spiser jeg lever men lukten kan jeg leve med den er ikke så ille(har kjent verre for å være helt ærlig). Her koker jeg lever, deler opp i biter og tørker i stekovnen på 125grader, til jeg ser at de blir tørre. Kjøkkenvinduet stilles på lufting og viftet over komfyren står på fra jeg begynner til 1-2timer etter jeg er ferdig. Da får jeg luftet ut det verste, resten forsvinner i løpet av dagen eller neste dag. For de som ikke liker lukte så bør de prøve å sette ut en skål med eddik eller to og se om det tar lukten(tar nå røykelukt så hvorfor ikke). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar