Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstilling i Danmark og Sverige


jaktlykke

Recommended Posts

Jeg har vurdert å reise til Danmark på utstilling (KBHV) og direkte videre til Stockholm og World Winner og deretter dra hjem til Norge. Det blir en hel rundtur men har man ferie så kan det jo være greit å slå to fluer i et smekk!

Amigo er rabiesvaksinert så det er ikke noe problem. Men er det noe jeg må tenke på i forhold til denne ormekuren? Vi reiser jo Norge-Danmark-Sverige-Norge i løpet av 8 dager. Når og hvor skal han ta tablettene? Før jeg forlater Danmark og inn i Sverige og så gjenta når jeg kommer hjem til Norge?

Fint om noen kunne opplyst meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må i alle fall ta ormekuren i Danmark, for å komme lovlig inn i Sverige. Svenskene har ikke krav om å gjenta ormekuren når man er tilbake i landet.

Men så sier det norske mattilsynet: Norske dyr som reiser til utlandet for kortere perioder enn 10 dager, skal behandles i utlandet før innreise til Norge. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres i passet av veterinær. (Kravet om behandling mot echinococcose gjelder likevel ikke for hund og katt som de siste 12 månedene kun har oppholdt seg i Norge, Sverige og Finland.).

Ergo må jo eneste korrekte måte å gjøre dette på være å gi ormekuren når du er tilbake i Norge igjen etter din rundreise (senest 7 dager etter du kommer hjem).

Da har du oppfylt alle krav - dels det inn til Sverige, også inn til Norge når ormekuren er foretatt.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar Susanne. Så om jeg har skjønt alt rett så gir jeg Amigo en ormekur i Danmark og deretter gjenta den når jeg kommer hjem til Norge.

Et lite tilleggsspørsmål; får jeg tablettene hos veterinær på utstillingen i Danmark eller må jeg ha de med meg hjemmefra?

Arielle: HER finner du de vaksinasjonskravene som stilles for å stille hunden på World Dog Show. (klikk World Dog Show/Utställning/Viktig Information/Krav vaccinering).

Det står også: "Tänk på att för att delta vid utställning, prov eller tävling i Sverige ska hunden vara vaccinerad mot valpsjuka, vilket inte är ett krav för inresa till Sverige."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er i tvil om fellestrening med valp dagen etter 12 ukers vaksinering. Booket oss inn på valpetrening før jeg kom på at han skal vaksineres dagen før, og vurderer nå om det er best å avbestille. Mener å huske at bare den ene valpen min var dårlig etter de vaksinene, de andre fikk ingen symptomer av den, og hun var kun dårlig i noen timer samme dag, før hun var feberfri og i fin form igjen. Blir 30-36 timer mellom om vi tar den dagen før. Alternativet er å vente til dagen etter, hvilket kanskje er bedre, da har vi 48 timer til neste fellestrening. Andres erfaringer? 
    • Jeg Elsker Helsitar, men bruker nå den fra Hooks pga pris. Ikke så holdbare som de dyre, men gøy med ny vest innimellom  
    • I dag har vi vært på første fellestrening. Vi kom litt sent fordi han måtte sove ut formiddagshvilen, men 2 timer er uansett lenge for en valp, og poenget var en god opplevelse, så jeg lot ham sove ut heller enn å vekke ham for å komme tidsnok.  Ede var ganske skeptisk og motvillig da vi entret hallen med bare luktene fra masse hunder, ingen kilder til luktene synlige eller hørbare fra bak veggen, men han lot seg overtale til å bli med inn og ble ikke noe mer skeptisk av å runde veggen og se dem. Fant seg fort til rette på valpeteppet sitt fra oppdretter, og skepsisen til den eldre valpen ved siden slapp fort taket. I løpet av de 1.5 timene vi var der var han akkurat passe avslappet, interessert, nonchalant, gira og rolig i de riktige situasjonene. Rolig og avslappet på teppet og i fanget, observerte sånn passe nysgjerrig, ignorerte sånn passe nonchalant. Passe ivrig på gulvet. Tok alle godbiter og lekte selvsikkert og ledig.  Speilet var en utfordring. Han likte ikke å se oss i speilet hjemme i tussmørket i går, det snudde han seg bare bort fra, så det måtte vi utfordre i dag. Initielt virket han helt kewl med det, men ryggen var krum og halen stiv inntil beina i en 15 sek tid mens han stod med siden til det nylig introduserte speilet med dobbelt sett av eldre/større, fremmede hunder, to av meg og et slags spøkelses søsken(?) på den ene siden, og gomlet frossen kjøttbolle — men ryggen sank, halen og hodet løftet seg og det endte med trygg selvsikkerhet også for speilet. Så trygg og selvsikker at da han på tur tilbake til plassen vår, kanskje 7 meter fra, ble vitne til at en eldre og større valp i forbifarten sniffet på pleddet og veska hans, uten blygsel leverte et tydelig advarselsbjeff. Klar beskjed, ikke sjenert foran enda eldre og større hunder, om at det pleddet og den veska der, det var hans private eiendom, altså. Ingen videre dramatikk av det, kun assertive om sine egne greier og fullstendig kewl med det da den andre valpen trakk seg unna.  Alt i alt veldig fornøyd
    • Riesenschnauzer. Kjempesvær ifht en labrador på samme alder. Prøver nyte at han er valp, men kjenner jeg gleder meg til han blir voksen også
    • Haha! Jeg har stålsatt meg på at puberteten blir et mareritt. Som en idrettsutøver visualisert og øvd på å puste med magen og messe: "Det er en fase, det går over, det er en fase, det blir bra," som et mantra for å holde fokus på at det ER lys i enden av pubertetstunellen. Tiden frem til puberteten handler om å forberede og forebygge og ha et godt utgangspunkt for å komme gjennom det og lande på når testosteronet normaliserer seg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...