Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstilling i Danmark og Sverige


jaktlykke

Recommended Posts

Jeg har vurdert å reise til Danmark på utstilling (KBHV) og direkte videre til Stockholm og World Winner og deretter dra hjem til Norge. Det blir en hel rundtur men har man ferie så kan det jo være greit å slå to fluer i et smekk!

Amigo er rabiesvaksinert så det er ikke noe problem. Men er det noe jeg må tenke på i forhold til denne ormekuren? Vi reiser jo Norge-Danmark-Sverige-Norge i løpet av 8 dager. Når og hvor skal han ta tablettene? Før jeg forlater Danmark og inn i Sverige og så gjenta når jeg kommer hjem til Norge?

Fint om noen kunne opplyst meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må i alle fall ta ormekuren i Danmark, for å komme lovlig inn i Sverige. Svenskene har ikke krav om å gjenta ormekuren når man er tilbake i landet.

Men så sier det norske mattilsynet: Norske dyr som reiser til utlandet for kortere perioder enn 10 dager, skal behandles i utlandet før innreise til Norge. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres i passet av veterinær. (Kravet om behandling mot echinococcose gjelder likevel ikke for hund og katt som de siste 12 månedene kun har oppholdt seg i Norge, Sverige og Finland.).

Ergo må jo eneste korrekte måte å gjøre dette på være å gi ormekuren når du er tilbake i Norge igjen etter din rundreise (senest 7 dager etter du kommer hjem).

Da har du oppfylt alle krav - dels det inn til Sverige, også inn til Norge når ormekuren er foretatt.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar Susanne. Så om jeg har skjønt alt rett så gir jeg Amigo en ormekur i Danmark og deretter gjenta den når jeg kommer hjem til Norge.

Et lite tilleggsspørsmål; får jeg tablettene hos veterinær på utstillingen i Danmark eller må jeg ha de med meg hjemmefra?

Arielle: HER finner du de vaksinasjonskravene som stilles for å stille hunden på World Dog Show. (klikk World Dog Show/Utställning/Viktig Information/Krav vaccinering).

Det står også: "Tänk på att för att delta vid utställning, prov eller tävling i Sverige ska hunden vara vaccinerad mot valpsjuka, vilket inte är ett krav för inresa till Sverige."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
    • Tror også det er individuelle forskjeller som nevnt under, men alle blandingshundene jeg kjenner har mer typisk "setter"-pels enn cocker  Mye glattere på ryggen, mindre pels under magen/beina og krever mindre pelsstell, men røyter en del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...