Gå til innhold
Hundesonen.no

Hihi, norsk hundeskole?


Aussieglis

Recommended Posts

Fikk vite idag at norsk hundeskole skal holde noen forskjellige kurs i byen først i februar igjen. De har visst hatt noe her tidligere, og jeg har snakket med noen av dem som var der og de syntes de fikk en god del ut av kurset. Jeg spurte mye om hva "aktiv grensesetting" vil si siden det er det de reklamerer med, men det var visst ikke så ille som det hørtes ut. Instruktørene var veldig obs på at løsningene og treningsmetodene skulle passe både eier og hund, og var man ikke interessert i å rykke i bånd eller lignende så kunne ingen "tvinge" noen til det.. Men så lurer jeg jo litt, om jeg kommer dit også skal de lære meg noe som jeg ikke er enig i, og når jeg sier ifra.. Det er egentlig bare det jeg er redd for. Jeg føler ikke for å begynne å forklare meg foran en folkemengde.. Et kurs varer ikke lenge nok til at jeg kan få sagt hvordan jeg gjør ting heller. Så det har jeg litt noia for. :)

Jeg har lyst til å få gått et kurs innen nærmeste fremtid med Emma så hun skal få erfaring i å jobbe rundt andre hunder, og gjerne et kurs hvor de fokuserer på passering. Hadde ikke gjort meg noe om Emma lærer å gå forbi en hund i slakk line :)

Noen som har vært på kurs hos norsk hundeskole? Hva er det de kan? Hva går det mest i?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg har snakket med flere som var på sist kurs, og mange syns det var veldig bra. Og de har også begynt å komme på treningene etterpå. Det er bra. Så jeg syns du burde melde deg på. Hvis instruktøren ber deg om å gjøre noe du syns jeg feil iforhold til deg, så sier du ifra at du ikke ønsker å gjøre det, fordi du føler deg ukomfortabel med det. Så kan du be han/hun vise deg en annen måte. Som insruktør skal de kunne gjøre det. Netopp tilrettelegge treningen ut ifra deg og hunden din. Du kan ikke nykke i båndet feks hvis du syns det er ekkelt og hunden blir usikker.

Det er ikke ofte det er kurs i byen her, så slå til. Det var veldig mange som var med på sist kurs, og flere på venteliste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om en instruktør/hundeskole har holdinger om at hunder lærer av rykk i båndet så vil det nok være mange andre øvelser hvor den samme type metode vil bli brukt, den vil gå igjen og igjen i alt instruktøren lærer dere. Jeg ville vært veldig skeptisk, og ikke helt villig til å betale masse penger for å gå et kurs hvor jeg ikke ville lært noe jeg kunne bruke videre, men skjønner at det ikke er mange valg muligheter der oppe, så hadde jeg vært deg hadde jeg kanskje prøvd meg på et kurs. Det jeg ville svart om instruktør forventet et svar på hvorfor jeg ikke ville rykke i bånd eller gi korreksjoner ville vært:''Hunder LÆRER ingenting av korreksjoner, det eneste som kommer ut av det er at hunden unngår å vise adferder, jeg er på kurs for at hunden min skal LÆRE(om jeg skulle være snill å veilede instruktør i hva h*n kan gjøre for å blidgjøre meg hadde jeg videre sagt) alternativ adferd til den adferden som jeg oppfatter som negativ;) Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk kurs (videregående) hos dem for rundt 7 år siden, da de het Hundekompagniet. Så vidt jeg kan huske ble det ikke brukt fysisk straff på det kurset. Jeg brukte det i hvertfall aldri. Det vi lærte var å sette grenser ved å si tydelig "nei" og å understreke det med kroppsspråk. Dette er jo noen år siden, og det kan jo være at de har endret litt på opplegget nå. Det ville være rart om de har gått tilbake til mer gammeldagse metoder enn de brukte for 7 år siden. Men man kan jo selvfølgelig bli litt skeptisk når man leser dette på nettsidene:

"Vi tror at hunden også verdsetter helt klare grenser for hva som er lov og hva som ikke er lov. Etterhvert som hunden "går gradene" på hundeskolen, vil kravene til respons på ord som "Nei" eller "Stopp" bli stadig sterkere. Uansett hva hunden gjør; om du som eier sier "Nei", så skal hunden stoppe med sitt gjøremål. Og den skal vite at om den ikke adlyder ordre vil konsekvensene bli deretter. Dette betyr ikke at man skal være brutal eller urettferdig mot hunden, men det kan være nødvendig å fysisk demonstrere at adferden ikke aksepteres."

(http://www.norskhundeskole.no/ipub/pages/om_norsk_hundeskole.php)

Hvis du har litt noia for å måtte forklare ting foran de andre kursdeltakerne, kan du jo diskutere saken på tomannshånd med den som skal være instruktør på det kurset som er aktuelt for deg før kursstart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...