Gå til innhold
Hundesonen.no

Abortsprøyte


Mari

Recommended Posts

Noen som vet hva medikamentet heter?

Hvor langt inn i drektigheten kan man sette sprøytene? (Det er sprøyter sant?)

Er det vanlig prosedyre å ta ultralyd/røntgen for å bekrefte drektighet før man setter de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Middelet heter alizin og gies i to sprøyter med 24 timers mellomrom.

Vanlig at det taes UL først ja siden det er del bivirkninger med sprøytene, og alizin er ganske dyrt, ergo bør unngåes om man kan. Ellers vet jeg det kan gies om eier er HELT sikker på parring.

Vet ikke hvor sent ut i drektigheten sprøytene kan taes..men iallefall så sent som etter 25 dager. UL bruker de ikke ta før dag 21 da det før den tid er vanskelig å se om hunden er drektig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden min tjuvparret under løpertid litt over ett år gammel med en 'løshund'. hun tok abortsprøyte like etter..

Hun fikk også epilepsi ikke så mange mnd senere. Lurer på om det kan ha noe sammenheng. (Det var det som utløste epilepsien). Men det får jeg trolig aldri svar på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. :lol: Ser ikke til å være så dyrt for en 16 kilos hund. Rundt 280 senn for selve medikamentet, og veterinærens tid i tillegg.

Bivirkningene så ikke så ille ut heller i følge veterinærkatalogen:

Bivirkninger: Hos tisper som behandles senere enn 20 døgn etter parring følges aborten av de fysiologiske tegn på fødsel: Utstøtning av fostre, lett anoreksi, vaginal utflod og mammær stuvning. Etter indusert abort observeres ofte rask tilbakevending til østrus. Østrus-østrus intervallet kan forkortes med 1-3 måneder. Administrering kan forårsake smerte under og kort tid etter injeksionen, og lokal reaksjon på injeksjonsstedet kan forekomme. Alle lokalreaksjoner er reversible og vil vanligvis forsvinne innen 28 dager. I forsøk er det sett hematologiske forandringer hos 4,5% av tispene, alltid forbigående og reversible.

Så det var nok ikke grunnen til din tispes epilepsi, Maria.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...