Gå til innhold
Hundesonen.no

Brød


Kristina

Recommended Posts

Hva skjer med brød etter at det ikke kan selges lengre? Blir det bare kasta sammen med alt annet, blir det gitt bort, eller går det til dyremat?

Varierer fra butikk til butikk. Noen kaster rubbel og bit. Noen lar ansatte ta med "restene" hjem. Noen samler det i egne dunker til bønder etc som bruker det til dyremat. Og noen har avtaler med veledige organisasjoner som frelsesarmeen, bymisjonen og andre som samler inn mat til de som ikke har så mye (og til "suppekjøkken", daghjem/natthjem osv)

mvh

HeliX

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg aner ikke hva som skjer med alt hos oss... Alt av baguetter, rundtstykker, wraps osv blir kastet ved dagens slutt. Bakevarer blir pakket i esker, og hentet morgenen etter. Lurer på hva de gjør med de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I en av disse lokale butikkene, gir de alt av bakverk? til dyrefor. Denne butuikken ligger i den samme gata som gamle skolen, så når jeg gikk til skolen fikk jeg alltid en pakke boller, som var gamle.( altså, ikke dagsferske) Ganske morsomt egentlig :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den gang jeg i min ungdoms vår jobbet på bakeri som sommerjobb sendte alle butikkene gårdagsvarer tilbake til bakeriet. Ved dagens slutt kastet vi alt i svartsekker og dette ble solgt/gitt bort som grisefor.

Akkurat dette er veldig vanlig på østlandet ihvertfall, alle butikkene jeg har "jobbet" i der gjorde det sånn. Her oppe i nord er det mindre organisert, større avstander osv - så her er det stort sett opp til hver enkelt butikk om de kaster eller gjør en lokal avtale med en gårdbruker eller feks en hjelpeorganisasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid syntes det er merkelig at vi kaster fullt brukbar mat, som kunne blitt gitt bort for eksempel til veldedighet. Jeg sikter til ferdige wraps, påsmurte baguetter, rundtstykker, sandwich osv. Har alltid lyst til å ta med meg alt hjem og gi det til folk som trenger det, men det har jeg jo ikke lov til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid syntes det er merkelig at vi kaster fullt brukbar mat, som kunne blitt gitt bort for eksempel til veldedighet. Jeg sikter til ferdige wraps, påsmurte baguetter, rundtstykker, sandwich osv. Har alltid lyst til å ta med meg alt hjem og gi det til folk som trenger det, men det har jeg jo ikke lov til...

Og alt hadde nok blitt gitt vekk til veledighet hadde det ikke vært for disse forbaska få som ødelegger for de mange. Det vil si alle disse som henter til veledige organisasjoner, for så å fylle sin egen fryser så fort det er noe interessant. Mange butikker har opplevd dette, når biff, ribbe, pinnekjøtt, fenalår osv osv nærmer seg dato og blir gitt til en veledig organisasjon, så oppdager man at mange av de som henter plutselig har fryseren full av nettopp ytrefilet, ribbe, pinnekjøtt osv osv

Dermed vil mange butikker vegre seg fra å gi det vekk, for da taper de store summer i omsetning - for alle disse vanlige personene med vanlig økonomi som til vanlig kjøper sin mat der, plutselig har fått fyllt opp fryseren helt gratis. Helt ****** at det skal være sånn, men det er desverre det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og alt hadde nok blitt gitt vekk til veledighet hadde det ikke vært for disse forbaska få som ødelegger for de mange. Det vil si alle disse som henter til veledige organisasjoner, for så å fylle sin egen fryser så fort det er noe interessant. Mange butikker har opplevd dette, når biff, ribbe, pinnekjøtt, fenalår osv osv nærmer seg dato og blir gitt til en veledig organisasjon, så oppdager man at mange av de som henter plutselig har fryseren full av nettopp ytrefilet, ribbe, pinnekjøtt osv osv

Dermed vil mange butikker vegre seg fra å gi det vekk, for da taper de store summer i omsetning - for alle disse vanlige personene med vanlig økonomi som til vanlig kjøper sin mat der, plutselig har fått fyllt opp fryseren helt gratis. Helt ****** at det skal være sånn, men det er desverre det...

Hvorfor kan de ikke bare levere det selv da? Det er vel ikke så innmari vanskelig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor kan de ikke bare levere det selv da? Det er vel ikke så innmari vanskelig..

Hehe - ikke for å være frekk - men har du noensinne drevet en butikk??

Da kan man liksågodt legge ned med en gang. Ting tar tid - og i hverdagen på en dagligvarebutikk er tid nok den knappeste faktoren. Skulle man levere det selv måtte man enten som butikksjef tatt en kjørerunde rundt hver eneste dag til alle mulige organisasjoner - eller så måtte man kjøpe en firmabil, og sette på en ekstra ansatt på det tidsrommet utkjøringen skulle foretas. Folk flest vil ha billige produkter og folk flest kjøper billigst mulig. Dermed er det feks ikke en eneste "normal" dagligvarebutikk som tjener på feks pizza grandiosa - man "gir" de vekk for å trekke kunder. Hadde nordmenn vært villige til å betale for dagligvarene som man gjorde før i tiden, så kunne man hatt mer folk på jobb og dermed kunne hatt mulighet til sånne ting - og feks utkjøring til eldre etc. Man kunne også satt kvalitet i høysetet og da kunne produsentene laget "skikkelig" mat som i enkelte andre land - ikke det rasket vi får i Norge (men det er en helt annen diskusjon)

Så kan man gjerne diskutere om det er fint og flott at vi har billigst mulig mat eller om vi alle skulle betalt litt mer sånn at man kunne brukt arbeidskraft på å kjøre rundt til organisasjoner med "restene" - jeg vet ikke helt. En annen sak er at om man kjører det ut til div organisasjoner, så har man fremdeles ingen garanti for at varene faktisk når de forbrukerne man ønsker at de skal nå - da må man kjøre rundt til de "som er mindre heldig stilt" selv - og da blir det litt av en rute......

Så på "spørsmålet" ditt - joda, det er akkurat SÅ innmari vanskelig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe - ikke for å være frekk - men har du noensinne drevet en butikk??

Da kan man liksågodt legge ned med en gang. Ting tar tid - og i hverdagen på en dagligvarebutikk er tid nok den knappeste faktoren. Skulle man levere det selv måtte man enten som butikksjef tatt en kjørerunde rundt hver eneste dag til alle mulige organisasjoner - eller så måtte man kjøpe en firmabil, og sette på en ekstra ansatt på det tidsrommet utkjøringen skulle foretas. Folk flest vil ha billige produkter og folk flest kjøper billigst mulig. Dermed er det feks ikke en eneste "normal" dagligvarebutikk som tjener på feks pizza grandiosa - man "gir" de vekk for å trekke kunder. Hadde nordmenn vært villige til å betale for dagligvarene som man gjorde før i tiden, så kunne man hatt mer folk på jobb og dermed kunne hatt mulighet til sånne ting - og feks utkjøring til eldre etc. Man kunne også satt kvalitet i høysetet og da kunne produsentene laget "skikkelig" mat som i enkelte andre land - ikke det rasket vi får i Norge (men det er en helt annen diskusjon)

Så kan man gjerne diskutere om det er fint og flott at vi har billigst mulig mat eller om vi alle skulle betalt litt mer sånn at man kunne brukt arbeidskraft på å kjøre rundt til organisasjoner med "restene" - jeg vet ikke helt. En annen sak er at om man kjører det ut til div organisasjoner, så har man fremdeles ingen garanti for at varene faktisk når de forbrukerne man ønsker at de skal nå - da må man kjøre rundt til de "som er mindre heldig stilt" selv - og da blir det litt av en rute......

Så på "spørsmålet" ditt - joda, det er akkurat SÅ innmari vanskelig

Hei, ta det med ro! Sorry at jeg spurte så dumt, men ikke skyt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei alle hundefolk! 😀 Jeg er på jakt etter en ny turkompis og følgesvenn. Jeg har tenkt på rase lenge og ønsker også innspill fra dere, så håper dere kan hjelpe meg. Jeg er tidligere vant med Alaska Husky da jeg har hatt 2 av den rasen, jeg elsker polarhunder og liker veldig personligheten og ærligheten til huskyene, så jeg var i utgangspunktet bestemt på en ny Alaska, men har senere sett mye på Siberian (SH grunnet at jeg liker at de er kraftigere) men så er det som trekker ned at jeg gjerne ønsker en som kan være litt løs i rundt meg når jeg holder på ute uten og stikke av, har også sauer beitende rundt eiendommen så det er jaktinstinktet som er litt vanskelig. Jeg bor på et stort småbruk med masse plass, går mye turer både i skog og på fjellet. Har også sett litt på rasen Lapsk vallhund, da de er litt like i utseende men den er en gjeterhund og har lite jaktlyst, gjeterhunder har jeg lite erfaring med og er redd det kan bli slitsomt mye lyd (helt greit med lyd når de er i aktivitet og lek) men vil ikke ha en som står å bjeffer hele dagen. Er også redd for at den skal begynne å gjete på alt. Jeg har gått litt tom for alternativer på eventuelt flere raser, og der håper jeg dere kan hjelpe. Er også interessert i å høre erfaringer fra folk som har Siberian eller Lapsk.
    • Vesle Yoshi er blitt over 2 år nå. Vi driver stort sett med blåbær løp da han er en smule overivrig på stevner og vil hilse på alle, så vi er avhengig av gjerder. Han har dog startet noen offesielle stevner. Han ble 3. beste agility hund i japaner klubben. Han er fremdeles minstemann i flokken og er kjempeglad for at båndtvangen er over, han elsker å løpe.
    • Han er helt nydelig😍  Blir veldig nysgjerrig på en sånn en dag😅
    • Tusen takk for det. Da er oppdretteren useriøs men jeg visste ikke om det før jeg kjøpte valpen. Ikke alt man kan lese om på dogweb eller Facebook.
    • Nei, seriøse oppdrettere lurer naturligvis ikke valpekjøpere. Useriøse oppdrettere gjør hva de vil.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...