Gå til innhold
Hundesonen.no

Brød


Kristina

Recommended Posts

Hva skjer med brød etter at det ikke kan selges lengre? Blir det bare kasta sammen med alt annet, blir det gitt bort, eller går det til dyremat?

Varierer fra butikk til butikk. Noen kaster rubbel og bit. Noen lar ansatte ta med "restene" hjem. Noen samler det i egne dunker til bønder etc som bruker det til dyremat. Og noen har avtaler med veledige organisasjoner som frelsesarmeen, bymisjonen og andre som samler inn mat til de som ikke har så mye (og til "suppekjøkken", daghjem/natthjem osv)

mvh

HeliX

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg aner ikke hva som skjer med alt hos oss... Alt av baguetter, rundtstykker, wraps osv blir kastet ved dagens slutt. Bakevarer blir pakket i esker, og hentet morgenen etter. Lurer på hva de gjør med de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I en av disse lokale butikkene, gir de alt av bakverk? til dyrefor. Denne butuikken ligger i den samme gata som gamle skolen, så når jeg gikk til skolen fikk jeg alltid en pakke boller, som var gamle.( altså, ikke dagsferske) Ganske morsomt egentlig :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den gang jeg i min ungdoms vår jobbet på bakeri som sommerjobb sendte alle butikkene gårdagsvarer tilbake til bakeriet. Ved dagens slutt kastet vi alt i svartsekker og dette ble solgt/gitt bort som grisefor.

Akkurat dette er veldig vanlig på østlandet ihvertfall, alle butikkene jeg har "jobbet" i der gjorde det sånn. Her oppe i nord er det mindre organisert, større avstander osv - så her er det stort sett opp til hver enkelt butikk om de kaster eller gjør en lokal avtale med en gårdbruker eller feks en hjelpeorganisasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid syntes det er merkelig at vi kaster fullt brukbar mat, som kunne blitt gitt bort for eksempel til veldedighet. Jeg sikter til ferdige wraps, påsmurte baguetter, rundtstykker, sandwich osv. Har alltid lyst til å ta med meg alt hjem og gi det til folk som trenger det, men det har jeg jo ikke lov til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid syntes det er merkelig at vi kaster fullt brukbar mat, som kunne blitt gitt bort for eksempel til veldedighet. Jeg sikter til ferdige wraps, påsmurte baguetter, rundtstykker, sandwich osv. Har alltid lyst til å ta med meg alt hjem og gi det til folk som trenger det, men det har jeg jo ikke lov til...

Og alt hadde nok blitt gitt vekk til veledighet hadde det ikke vært for disse forbaska få som ødelegger for de mange. Det vil si alle disse som henter til veledige organisasjoner, for så å fylle sin egen fryser så fort det er noe interessant. Mange butikker har opplevd dette, når biff, ribbe, pinnekjøtt, fenalår osv osv nærmer seg dato og blir gitt til en veledig organisasjon, så oppdager man at mange av de som henter plutselig har fryseren full av nettopp ytrefilet, ribbe, pinnekjøtt osv osv

Dermed vil mange butikker vegre seg fra å gi det vekk, for da taper de store summer i omsetning - for alle disse vanlige personene med vanlig økonomi som til vanlig kjøper sin mat der, plutselig har fått fyllt opp fryseren helt gratis. Helt ****** at det skal være sånn, men det er desverre det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og alt hadde nok blitt gitt vekk til veledighet hadde det ikke vært for disse forbaska få som ødelegger for de mange. Det vil si alle disse som henter til veledige organisasjoner, for så å fylle sin egen fryser så fort det er noe interessant. Mange butikker har opplevd dette, når biff, ribbe, pinnekjøtt, fenalår osv osv nærmer seg dato og blir gitt til en veledig organisasjon, så oppdager man at mange av de som henter plutselig har fryseren full av nettopp ytrefilet, ribbe, pinnekjøtt osv osv

Dermed vil mange butikker vegre seg fra å gi det vekk, for da taper de store summer i omsetning - for alle disse vanlige personene med vanlig økonomi som til vanlig kjøper sin mat der, plutselig har fått fyllt opp fryseren helt gratis. Helt ****** at det skal være sånn, men det er desverre det...

Hvorfor kan de ikke bare levere det selv da? Det er vel ikke så innmari vanskelig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor kan de ikke bare levere det selv da? Det er vel ikke så innmari vanskelig..

Hehe - ikke for å være frekk - men har du noensinne drevet en butikk??

Da kan man liksågodt legge ned med en gang. Ting tar tid - og i hverdagen på en dagligvarebutikk er tid nok den knappeste faktoren. Skulle man levere det selv måtte man enten som butikksjef tatt en kjørerunde rundt hver eneste dag til alle mulige organisasjoner - eller så måtte man kjøpe en firmabil, og sette på en ekstra ansatt på det tidsrommet utkjøringen skulle foretas. Folk flest vil ha billige produkter og folk flest kjøper billigst mulig. Dermed er det feks ikke en eneste "normal" dagligvarebutikk som tjener på feks pizza grandiosa - man "gir" de vekk for å trekke kunder. Hadde nordmenn vært villige til å betale for dagligvarene som man gjorde før i tiden, så kunne man hatt mer folk på jobb og dermed kunne hatt mulighet til sånne ting - og feks utkjøring til eldre etc. Man kunne også satt kvalitet i høysetet og da kunne produsentene laget "skikkelig" mat som i enkelte andre land - ikke det rasket vi får i Norge (men det er en helt annen diskusjon)

Så kan man gjerne diskutere om det er fint og flott at vi har billigst mulig mat eller om vi alle skulle betalt litt mer sånn at man kunne brukt arbeidskraft på å kjøre rundt til organisasjoner med "restene" - jeg vet ikke helt. En annen sak er at om man kjører det ut til div organisasjoner, så har man fremdeles ingen garanti for at varene faktisk når de forbrukerne man ønsker at de skal nå - da må man kjøre rundt til de "som er mindre heldig stilt" selv - og da blir det litt av en rute......

Så på "spørsmålet" ditt - joda, det er akkurat SÅ innmari vanskelig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe - ikke for å være frekk - men har du noensinne drevet en butikk??

Da kan man liksågodt legge ned med en gang. Ting tar tid - og i hverdagen på en dagligvarebutikk er tid nok den knappeste faktoren. Skulle man levere det selv måtte man enten som butikksjef tatt en kjørerunde rundt hver eneste dag til alle mulige organisasjoner - eller så måtte man kjøpe en firmabil, og sette på en ekstra ansatt på det tidsrommet utkjøringen skulle foretas. Folk flest vil ha billige produkter og folk flest kjøper billigst mulig. Dermed er det feks ikke en eneste "normal" dagligvarebutikk som tjener på feks pizza grandiosa - man "gir" de vekk for å trekke kunder. Hadde nordmenn vært villige til å betale for dagligvarene som man gjorde før i tiden, så kunne man hatt mer folk på jobb og dermed kunne hatt mulighet til sånne ting - og feks utkjøring til eldre etc. Man kunne også satt kvalitet i høysetet og da kunne produsentene laget "skikkelig" mat som i enkelte andre land - ikke det rasket vi får i Norge (men det er en helt annen diskusjon)

Så kan man gjerne diskutere om det er fint og flott at vi har billigst mulig mat eller om vi alle skulle betalt litt mer sånn at man kunne brukt arbeidskraft på å kjøre rundt til organisasjoner med "restene" - jeg vet ikke helt. En annen sak er at om man kjører det ut til div organisasjoner, så har man fremdeles ingen garanti for at varene faktisk når de forbrukerne man ønsker at de skal nå - da må man kjøre rundt til de "som er mindre heldig stilt" selv - og da blir det litt av en rute......

Så på "spørsmålet" ditt - joda, det er akkurat SÅ innmari vanskelig

Hei, ta det med ro! Sorry at jeg spurte så dumt, men ikke skyt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...