Gå til innhold
Hundesonen.no

løpetid


comit

Recommended Posts

jeg synes det er naturstridig ! mine hunder har sex :icon_redface: dvs det blir jo litt begrenset da min hann er tydlig kasterert, men rir og slikker det gjør han til gangs!

Det startet i kveld, tøtta legger halen til side og sier værsegod. Den kastererte lar seg ikke be to ganger, og nå har han prøvd i 4 timer men, stakkars :lol: han vil, han vil, men får det ikke til ! så nå tror jeg at jeg må finne fram noe bur til natta, så freden kan senke seg i heimen.

Det jeg lurte på er at:er dette virkelig normalt for en kasterat? trodde disse driftene ble kraftig redusert/fjernet ved kasterasjon, hmm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror noen vi kjenner, fremdeles venter spent på virkningene av kastraksjonen.... der parrer husets hannhund seg ivrig med en voksen tispe som kom i hus. Og hvor mange år er det siden han ble kastrert, 3-4 år? :rolleyes:

En i familien hadde en hannhund som ble kastrert tidlig på grunn av at han var krypt, men han lengtet myyyye han - når husets damer hadde løpetid.

Så at det vips! skal gå greit å ha hannhund og intakt tispe hvis man kastrerer hannhunden, er nok litt av et sjansespill - og jeg tror det er svært store variasjoner, og lite man faktisk "vet", fordi det blir vanskelig å generalisere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

alt efter hvornår di hund er kastreret, så siger man jo at det tager mellem 6-10 måneder før den har fuld effekt. men det vil aldrig fjerne det helt, når der nu står en lækker tispe foran ham, der er højløbsk og smækker rumpen i snuden på ham.

Jeg kan se en stor forskel på mine 2 hanhunde der begge er kastreret.

Charlie der er Cockerspaniel, var 26 måneder da han blev kastreret, men ikke mentalt voksen og havde endnu ikke 100% forstået det med at parre en tispe.

Han er den dag i dag ikke interesseret i løbske tisper, han snuser dog til stedet der de har tisset, men det er alt, og det er 10 måneder siden han blev kastreret, og jeg har for ca 1 måned siden mærket på ham mentalt, at kastreringen har taget fuld effekt.

Einstein var ca 37-38 måneder gammel da han blev kastreret, og han var mentalt voksen, drifterne havde slået igennem, og han ville have fuldbyrdet en parring hvis han havde fået chancen for det.

Den dag i dag, 4 år efter synes han da stadig at tisper er lækre, specielt hvis de er i løbetid, han vil da stadig gerne hoppe op og gumpe på dem hvis muligheden er der, jeg kan se på ham hvis vi passerer et sted en løbsk tispe har tisset for nylig, han næse begynder at løbe, og han leder efter sporet af tispen, men det er så det.

Men der er jo også forskel på hvor "slemme" tisperne er når de er i løbetid, og specielt når de er højløbske.

Min gamle tæve ignorerede Einstein totalt når hun var højløbsk, og lagde slet ikke op til parring.

Hvorimod jeg har set andre tisper næsten hoppe på ham, og hele tiden smække dåsen op i snuden på ham, og de er jo ren provokation, og indbydelse til parring selv om man sidder med en kastrat, og ved disse tisper der har jeg og mine venner der var ejer af tispen, sagt nej til tispen og bedt den gå hen og lægge sig, da der er grænser for hvad vi vil se af provokation fra tispens side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk takk!  Bli spennende dette! Gubben tar seg av jakta, mens jeg skal kose meg med turer, snørekjøring, litt utstilling og annet gøy 🤩  Blir interessant å se hvordan gammelhunden tar det, hun er 11år nå, men kvikk og rask. Er forberedt på at de må holdes adskilt en stund, så har gjort en del forberedelser i huset, har mulighet dele av alle rom og etasjene.   
    • Oi, Haldenstøver, det er gøy!! Gratulerer så mye med søtnosen😍
    • Synd at ingen er aktive på forumet nå som har hatt to valper sammen. Hadde vært så fint å lese om de som faktisk har gjort dette før. Hvorfor tar det da lengre tid å lære dem alt av hverdagslydighet? Er det kun fordi jeg må bruke mere tid? Eller er det pga. at valpene da ødelegger for hverandre? Trener med de hver og en. Er det veldig dumt at jeg da bor alene? Vet du om de du kjenner bodde alene eller sammen med noen? Fordi ser den at det kanskje er lettere å ha en type å bo sammen med. Jeg har heller ingen barn og har derfor mere ledig tid til hundetrening men ulempen da igjen er at ikke barna kan være delaktig. Tenker da selvfølgelig på større barn eller ungdommer men kan uansett ikke basere seg på dem heller siden de nok har ett eget liv også.     
    • Ja det med at jeg bor alene er en utfordring i starten siden valpene ikke kan være alene. Og det er en utfordring når jeg da må gå lengre turer med de to voksne hundene med to valper også. Med en valp så putta jeg den bare i sekken. Men dette er den største problemet en måned eller to. Jeg vet også at en ny utfordring er når de da kommer i puberteten og begge skal finne sin rang. Jeg er da redd de to valpene skal bonde seg sammen mot de voksne hundene og at de da blir sterkere sammen. Eller er ikke dette ett problem ? Men finner ikke noe annet negativt enn det dere allerede har nevnt her. Virker som om dere er samstemte som ikke anbefaler to valper fra samme kull. Jeg har da veldig lyst til å prøve dette.
    • Ingen som er aktive på forumet nå, såvidt jeg vet. De få jeg kjenner som har gjort det sier "aldri igjen". Joda, det er krevende med flere hunder uansett, men to fra samme kull har allerede et bånd, og ikke minst nærmere i (u)modenhet. Det vil ta lengre tid å lære dem alt av hverdagslydighet. Selv om du har mye tid, så hvis du har to hunder fra før så har du kanskje allerede litt logistikk for å få til aleneturer og trening med dem? I starten kan ikke valpene være mye alene heller, så med mindre du bor sammen med andre så er jo det også en utfordring. Det hjelper nok på sitt vis å ha voksne, veloppdragne hunder, også med to valper, men hvis jeg var oppdretter ville jeg som sagt hørt de konkrete tankene bak det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...