Gå til innhold
Hundesonen.no

jeg er muligens naiv, dum, blåøyn og lettlurt.....


Cathrine og Killja

Recommended Posts

et sted burde grensen gå! jeg har en hannrottweiler som er fra en slik oppdretter man a l d r i kjøper hund fra igjen( han har sterk hd, nerver, liten arbeidslyst, osv... )et er nå en ting. han funker supert her og i mitt hundehold. har 3 mål tomt og bor i skogen, så hunden har et bra liv. så kommer poenget: han ble plutselig veeldig tørst og tisset inne vet etpar annledninger. og jeg tok ham til dyrlegen. i påvente av alle prøvene (vet tror det er nyresvikt)begynte jeg å undersøke sykdommshistorie på slekten hans. ble lite imponert. 3 av farens søsken ble avlivet før det var 5 år pga nyresvikt, mammaen hans er den eneste i sitt kull som ikke hadde sterk hd.... i tilleg hadde moren blitt omplassert pga at hun hadde bitt ett barn. dette visste min oppdretter om da hun ble parret. de visste også at hannhundens søsken hadde nyresvikt, meget dårlig gemytt osv. flere i den slekten er avlivet pga kreft, myyye hd og ad, atferdsproblemer o.l men alikevel gårde samme hundene videre i avel. gang på gang :wallbash: :wallbash: :wallbash: ! at jeg skulle undersøkt litt bedre enn jeg gjorde er det ingen tvil om. men ingen av disse tingene ble jeg opplyst om( naturlig nok) men jeg er så dum å stoler på folk. det er helt greit å være oppdretter og tjene penger på det. det er en ærlig sak, og gjør meg ingen ting. MEN det må da for h.... gå an å bruke friske hunder. når jeg nå sitter å titter på stamtavler og opplysninger på hjemmesider , går det kaldt nedover ryggen min... sukk toppen av glupe uttaelser var da hd resultatet kom. da sa oppdretteren min at jeg kunne få kjøpe en ny valp litt billigere av dem. og ikke nok med det. de skulle bruke samme hannhund! HALLLOOO.. er det muulig? (det ble heldigvis ikke noe av, da han ble gitt bort pga utagering x anntall ganger mot det meste) :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er selvfølgelig oppdretters ansvar og alt det der, men vi må bare innse at det finnes drøssevis av useriøse oppdrettere som kun prøver å skvise penger ut at geskjeften sin. Slik jeg ser det er eneste måten å stoppe disse på å slutte og kjøpe hunder av dem. Dette fordrer selvfølgelig at valpekjøperne blir mer opplyste og kritiske, stiller spørsmål både til oppdretteren og andre i miljøet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jepp. men jeg blir alikevel grønn av sinne når jeg tenker på dette. oppdretteren driver med en annen rase og, og der avler de på e hofter! jeg gir meg ende over. så når man hører at foreldrene er hd fri, så hjelper ikke det en døyt, hvis fks alle søsknene til fks mor har det :glare:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff grsomt å lese. Desverre er det altfor mange av disse oppdretterne. Har selv vært borti de, men av en annen rase. "Desverre" er rottisene såpass populære at de aller fleste oppdrettere får solgt bådde rått og rottent. Noen oppdrettere klarer av en eller annen merkelig grunn å skule alt drittet de har i sine linjer. Mange bruker også hunder i utlandet som er vanskelige å oppspore. Men jeg sitter med litt av det inntrykket at mange av rottisene rundt om ikke heller har stamtavler fordi foreldrene ikke er registrert osv (har selv vært borti en slik oppdretter, heldigvis var disse hundene utrolig snille og herlige, holdt på å ende med en valp derfra ettersom jeg kjnte moren så godt). Men som noen sa her så er et godt tiltak å si ifra dette til raseklubben. De jobber jo tross alt med å avle fem friske gode og rasetypiske hunder. Ta kontakt med rasekluben og hør hva de mener om saken:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...