Gå til innhold
Hundesonen.no

Lammegryte?


Aya

Recommended Posts

Guest Gråtass

Nå kupper jeg tråden litt for jeg syns nemlig at lam smaker som våt ull, dessuten har lambi ett søtt uttrykk ( men er dum som en sau) som gjør det vanskelig for meg å spise dem, MEN hønsefrikasse er noe helt annet. Det er nemlig det beste jeg vet, så er det noen der ute som har oppskrift på en god hønsefrikasse som ikke er veldig komplisert for en kjøkken-analfabet å koke sammen, blir det mottatt med strålende takknemlighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kupper jeg tråden litt for jeg syns nemlig at lam smaker som våt ull, dessuten har lambi ett søtt uttrykk ( men er dum som en sau) som gjør det vanskelig for meg å spise dem, MEN hønsefrikasse er noe helt annet. Det er nemlig det beste jeg vet, så er det noen der ute som har oppskrift på en god hønsefrikasse som ikke er veldig komplisert for en kjøkken-analfabet å koke sammen, blir det mottatt med strålende takknemlighet.

Jeg er SÅÅ enig med deg... lam smaker ull!

Ja til kylling!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kupper jeg tråden litt for jeg syns nemlig at lam smaker som våt ull, dessuten har lambi ett søtt uttrykk ( men er dum som en sau) som gjør det vanskelig for meg å spise dem, MEN hønsefrikasse er noe helt annet. Det er nemlig det beste jeg vet, så er det noen der ute som har oppskrift på en god hønsefrikasse som ikke er veldig komplisert for en kjøkken-analfabet å koke sammen, blir det mottatt med strålende takknemlighet.

Jeg er SÅÅ enig med deg... lam smaker ull!

Ja til kylling!

Hvordan smaker ull, egentlig? Har dere knasket i dere noen hg ull for å smake liksom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den beste høstmaten er: 1 løk, 1 haug med kantareller, en pk bacon, noen loffterninger. Stek løken blank i litt smør først, Så steker du baconbiter, så steker du kantarellene i baconfettet. Supplèr med litt smør. Hiv oppi noen loffbiter (1x1 cm. Ikke skorpe). Krydre med salt og pepper.Bland alt for en siste oppvarming og hiv en diger haug på et par brødskiver. Mmmmm :whistle:

Veldig OT, da lammet er totalt frværende. Strikk genser av ulla!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mumbai Curry 2 pers.

Ingredienser: 400 g. Lammebov

200 g. Tomater

2 Løg

5 Hvidløg

1 Rød chili

2 Grønne chili

1 tsk. Garam Masala

4 tsk. Karry

3 dl. Lammebouillon

Salt

peber

Hak tomater, løg, hvidløg og chili fint. Steg det ved god varme i olie indtil det er reduceret til en grødet masse(ca. 20 min!). Hellere for længe end for lidt.

Lammekødet skæres i passende stykker, og afpuds + evt. knogler koges med vand. Kødet kommes i tomatmassen sammen med Garam Masala og en god karry. Kødet steges 5-10 min. hvorefter 3 dl lammefond tilsættes og retten simre til kødet er mørt.

Retten kan evt. jævnes hvis man synes, men det er næsten synd. Som retten er, kan man skelne de enkelte krydderier i retten, og opnår en raffineret smagsoplevelse.

Aloo Gobi 2 pers.

Ingredienser: 1 Blomkål

4 Kartofler

1/4 c Olie

1 tsk. Spidskommen frø

Ingefær fersk 1"

3 Hvidløgsfed

3/4 tsk. Gurkemeje

1 tsk. Røde Chili Pulver

3 Tomater

1 tsk. Garam Masala

2 tsk. Koriander pulver

Snit blomkål ind i buketter. Kuber kartofler. Varme olie og svits spidskommen cirka en minut. Tilsæt hvidløg og ingefær, støj og tilsæt kartofler. Steg, tilsæt gurkemeje og chili pulver, og steg igen. Tilsæt tomater og småkoge cirka 5 minutter. Tilsæt blomkål og højdepunkt varme cirka 1 minut. Skru ned for varme, læg låg på og småkog cirka 15 minutter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...