Jump to content
Hundesonen.no

Apport


SCRM

Recommended Posts

Hei!

Vi har fått i oppgave på skolen og lære inn apport, men jeg sliter litt.. :icon_redface:

Noen som kan tispe meg med hvilket av momentene jeg skal begynne og lære inn først?? Hun kan ingen av de, men vi skal ikke ha med alt, lærern forventer at hunden sitter mens apporten blir kastet, og helt til vi sier apport. (ikke i utgangsstilling) Hun skal jo også komme tilbake med den selvfølgelig, og slippe på komando..

Noen som kan hjelpe meg?? Apporten skal fremføres i uke 46 for de andre i klassen min..

Link to comment
Share on other sites

¨begynn med og ha hunden sittende på din venste side ta apporten til munden til hunden si apport og la hunden holde den uten å tygge på den og uten og slippe den før du sier takk eller slipp og da tar den ut av munnen.

nor hun kan detta så.

så øver du innkosten for seg sels la hunden sitte gå 10 meter vekk rop på hunden og pass på at innkosten til din venste side er god.

så nor hunden kan dette så ber du hunen sitt går ca 5 meter legger ned apporten så forstsetter du 5-8 meter du roper apport huden skal springe plokke apporten fort opp å springe inn på din venste side nor da hunden kan dette så er det bare til og ha den sitten på venste side lære den kommando bli hive apporten og si apport å hunden henter og kommer og leverer men tren på det at hunden sitte legge apporten ut så hun må hente apporten og så komme til deg for nor du da en sjelden gang hiver apporten så hvet hun va hun skal gjøre :icon_redface: lykke til :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

beklager å legge ut over tråden din, men sliter med apport'en selv..

Så i steden for å lage ett nytt emne med samme så håper jeg det er ok at jeg skriver inn spm her :icon_redface:

har brukt klikker på få inn apport.. har fått klikk for å se på den, snuse på den og prøve å bite på den osv for å bli vant til den.samt godbiter/lek da.

hu kan godt hente den (tygger ikke) og komme tilbake..

men når jeg har henne i utgnagsstilling og skal ta apportbukken i munn for å lære henne å holde fast og slippe på komando så viker a helt.. selvom når hun har holdt den i munn litt og jeg forsiktig har holdt under haka for at hu ikke skal slippe.. og når a holder den da så er det gull og grønne skoger for a.. masse godbiter og leke o.l. Men alikevell så viker hun om vi prøver på det igjen.. hele hode, ansiktet, kroppen alt flytter seg... står ikke over henne, men ved siden for at ikke det skal virke truende liksom.

Noe forslag til andre metoder el noe ?

har holdt på i et par uker, kun et par ganger om dagen, avslutter alltid med en positiv opplevelse..

Link to comment
Share on other sites

Driver med apporttrening selv nå på min GS.

Har den siste uken trent på moment "hold", og han har i ulike situasjoner holdt den i munnen en stund, uten å få slippe før jeg sier takk.

Etter en uke nå holder han både bukk og dummy, når bukken kommer frem logrer han som bare det. Skal imorgen begynne med å moment "bære".

Har to bøker osm jeg bruker: fuglehunden av Vibeke skaar, veldig grei og lettlest bok som på en enkel og ryddig måte viser metodene, men inneholder en del dressur som kanskje ikke er så nyttig for en hund som ikke skal bli fuglehund?

bok to heter apport!

begge bøkene er lettleste, grundige og enkle å følge. Anbefaler begge to.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

aldri tving hunden til og holde apporten heller lek litt og få henne til og ta den samme om hun står eller sitter og med en gang hun holden den i munnen så kaster du e leke til henne og lar henne leke en stun jenta dette og hele tiden øk tiden hun må holde apporten før hun får leken og legg til kommandoen hold :frantics: og etterhver som dette går greit så få henne til og sitt foran deg og si apport nor hun tar spporten husk og alti si apport nor hun tar apporten. og med en gang hun sitter og holden apporten hiv leken til henne :whistle:

Link to comment
Share on other sites

takk for svar.. har lånt boken og leser som bare det :frantics:

men fikk vårt store gjennombrudd i dag.. Tok apporten i munn og holdt den helt til slipp kom av fri vilje.. Ska love det ble jul å bursdag og påske på en gang ja :whistle: ...

Link to comment
Share on other sites

takk for svar.. har lånt boken og leser som bare det :)

men fikk vårt store gjennombrudd i dag.. Tok apporten i munn og holdt den helt til slipp kom av fri vilje.. Ska love det ble jul å bursdag og påske på en gang ja :D ...

En av de bøkene jeg anbefalte? eller en annen bok?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...