Jump to content
Hundesonen.no

Hovawart


Helene

Recommended Posts

Har ei venninne som planlegger kjøp av hovawart, men min skeptiske sans slår til, da hun nok har gått mest etter utseende under valgprosessen.

Noen som kan fortelle litt om rasen - hva krever den, hvordan er de å trene, helse etc?

Evnt. oppdretter-anbefalinger/erfaringer ønskes også :)

Link to comment
Share on other sites

Har ei venninne som planlegger kjøp av hovawart, men min skeptiske sans slår til, da hun nok har gått mest etter utseende under valgprosessen.

Noen som kan fortelle litt om rasen - hva krever den, hvordan er de å trene, helse etc?

Evnt. oppdretter-anbefalinger/erfaringer ønskes også :)

Ikke kjøp hoffe fordi den er pen. det er oftest MYE hund, og den må/bør brukes. . har skrevet litt om den her: http://dyresonen.no/forum/index.php?showtopic=28558

Ligger resultat av helseundersøkelse ute på sidene til hovawart-klubben (www.hovawart.no) , finner den ikke i farta, skal prøve å finne senere:) Generelt en ganske frisk rase, noe HD som på de fleste større raser.

Hvordan de er å trene avhenger veldig av hvor god man er som trener, og om man skjønner rasen :icon_fun: Hoffen finner på noe annet om du er for kjedlig/belønner for lite ect... De kan sikkert oppeves som ganske håpløse å trene før man skjønner de. :)

Ang lynne så har alle mine vært veldig trivelige hunder, og rasen er stort sett trivelig. men man må sjekke linjer og snakke med flere oppdrettere og eiere, for man finner også individer som er mindre trivelige som hos alle raser.

Men snille og greie, kosete og arbidsomme, lettlærte, aktive og krevende, utspekulerte og utrolig gode til å finne egene belønninger ,DET er de! En HERLIG rase for mange, alt for mye hund for andre. :) Vi kommer nok alltid til å ha hoffe i hus. har nr 3 nå, samt hatt et par på for i kortere perioder.

Vet ikke om jeg vil anbefale oppdretter til noen som velger rase etter utseende egentlig, men vil hun snakke med noen om rasen så ta kontakt med kennel dratini (dratini.net).

Lykke til:)

Link to comment
Share on other sites

Hovawart er en lækker hund, men man skal vide hvad man har med at gøre. Avlere har i flere år kamufleret den som familiehund, men man skal have i baghovedet at det er en brukshund der er avlet til vagt. Det kan være en meget dominerende de hund, der kan være extremt teritorie bevidste og beskyttende, Nogle af disse hunde bliver en del større end største delen af dem man ser. nogle få af hundene udvikler større og længere canines, hvilket man er nødt til at tage med i sine overvejelser, kender en del der har haft Hovawart i Danmark(ikke kun avlet i Danmark). Nogle hovawarter begynder at tage deres turgånings område som en del af deres teritorie og beskytte det mod intrengere. Kender en del til nogle som har "klikket" og andre som trives fint som familiehunde.

Men jeg synes du skal læse mere om dem, ikke kun her fra landet, men også fra Tyskland, hvor de har været brugt til det formål de er avlet til.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...