Jump to content
Hundesonen.no

Liker ikke andre hunder


Tanya&Tilla

Recommended Posts

Min dachs tispe er snart 5 år, og vi fikk henne 1 februar i år. Men hun er ikke noe glad i andre hunder, og leker ikke med dem og sånt. Det er liksom ikke noe gøy når vi møte kjente mennesker og hunder så skal hun ikke leke. Hun er veldig leken med oss mennesker, men er det noen som kan hjelpe oss så hun kan bli litt mr leken med andre hunder?

Link to comment
Share on other sites

Voksne hunder er ofte litt sånn ferdig med all denne lekingen i min erfaring. Mye ståhei for ingenting liksom. Jeg er forsåvidt helt enig med dem jeg. :lol:

Jeg ser ikke helt poenget i at hunderl på død og liv skal herje mongis med andre hunder de møter på sin vei. Jeg vil heller at fokuset er rettet mot meg enn mot andre hunder, sånn sett er du jo kjempeheldig siden du har en hund som heller vil leke med deg. :D

Link to comment
Share on other sites

Skulle ønske min var sånn jeg.. Han tror alle hunder er laget for at de skal leke med han, og det er virkelig slitsomt innimellom! Han mister helt fokus på meg når han ser andre hunder...

Må signere Silje over her... Sofus har samme forståelse av hunder som Mike tydeligvis har. Så fort det kommer en annen hund er det rett ned i lekestilling eller annet. Fryktelig irriterende.

Men det er kanskje slik å ha hund? Du savner at hunden deres skal leke mer, jeg savner at hunden min skal leke mindre :lol: For meg er dette en super nødvendighet fordi jeg jobber intenst med fokus med ham (noe jeg har gjort i hans 2,5 år gamle liv :S). Ting blir bedre og bedre, men han er fremdeles en valp i hodet sitt.

Link to comment
Share on other sites

Chicka er også 5år og hun er heller ikke så leken og jeg er glad til, utrolig mange skader som skjer når hundene klikker mongo og herjer med hverandre (ofte tror folk også at skadene har kommet under en trening, men tenker ikke over hvor mye herjing med andre hunder tar på kroppen)

Link to comment
Share on other sites

Nei, her fikk du ikke så mye støtte. Fem år gamle tisper er jo voksne damer. Dachser er vel kanskje også litt redde for at større hunder skal bli for voldsomme. Fibi er nå snart tre og hun leker helst med meg. Hun leker jo med mora si, men det er vel mer det at de konkurrerer om ballen, eller raser i skauen sammen. Hun tør forresten opp leitt sånn etter en stund, hvis vi går tur med andre. Stillestående frislepp uten bading eller trening, er meningsløs tidtrøyte for Fibi.

Link to comment
Share on other sites

Min leker ikke med hvem som helst, for å si det slik. Han hadde en dobermann, som var villere enn villest, som han pleide å boltre seg med.. Men hun flyttet.. Han liker store tisper føler jeg.. Er ikke så glad i dem små irriterene hundene =/.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :lol:

I går skjedde det noe supert! Hun lekte faktisk litt med nabohunden, nor jeg syns er gøy.

Jeg syns det er litt kjedelig når vi slipper henne med andre hunder og at hun ikke leker med dem, hun går bare for seg selv. Hun er heller ikke noe glad i andre hunder, hun knurrer og bjeffer mest på dem. MEN hun logrer samtidig <_<

forresten er det noen som kan hjelpe meg med at hun bjeffer og knurrer noe voldsomt når det ringer på. Til og med når besøket har kommet inn(hvis det er ukjente) det er ikke så veldig koselig for de som kommer, selvom jeg gleder meg til Halloween og får se hvordan alle barna reagerer :D

IKKE prøv å kast egg på vårt hus:D

Litt ringepåhjelp kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...