Jump to content
Hundesonen.no

Fenris, Frost og Spot


Angilja

Recommended Posts

Fenris er en 2 år gammel hovawart-gutt. Han er en livsglad, sosial og energisk, rett og slett en herlig type! Fenris kom til oss når han var 9 uker, fra kennel Dratini. Han var 3-4 uker første gangen vi besøkte ham. Jeg satt på gulvet og Fenris kravla opp i fanget mitt. Det var høyt opp, men Fenris ga seg ikke; han skulle opp, og opp kom han til slutt. Fenris hadde valgt hvem han skulle bo hos, og jeg har ikke tvilt et sekund på at jeg har fått riktig hund... Fenris har utvikla seg til å bli en kjempegod hund. Sevfølgelig har han sine uvaner og rariteter, men han er stort sett helt super. Vi har gått valpekurs, grunnferdighetskurs og lydighetskurs, og har lært kjempemye sammen. Fenris er en hoffe med masse motor og arbeidslyst, akkurat som jeg var ute etter. Sammen med motor og arbeidslyst har han en super av/på knapp.

I høst var vi på MH, og den ble godkjent (sett i forhold til norsk hovawart-klubbs avls-regler) . Han er også nettopp HD/AA røntget, og har A på både hofter og albuer. Vi har vært på 3 utstillinger og fått et cert.

Vi trener litt agility for morroskyld, og har vært med på et par stevner. Har planer om å stille lydighet også etter hvert. Vi trives best med å gå lange turer i skog og fjell, og velger ofte det fremfor organisert hundetrening.

Fenris er klikkertrent etter beste evne, og her en herlig hund å jobbe med!

Planene fremmover er utstillingskurs som begynner neste uke, utstilling i Orklahallen i november samt NKK på Hamar.

Her er noen bilder av god-gutten:

u5nr2-full.jpg

galfenris-full.jpg

fenrisgutten-full.jpg

Spot:

Spot kom til oss høsten 2006, nesten 3 år gammel . Spot var blitt brukt litt som gjeterhund, men var litt for svak på sau.

Hos oss lever Spot det gode liv, med masse kos og lite sau. Vi bruker ham på sau noen ganger om sommeren, men passer på at det ikke blir for mye for ham. Spot er en herlig border collie, han finnes ikke stressa til daglig, og det skal MYE til for å få ham stressa. Han er rolig og uredd i de fleste miljø, han elsker mennesker til tross for at han er overdrevent underdanig. Spot elsker å få være med til byen, der er det masse mennesker han gjerne skulle ha snakka med, og med Spot sitt utseende er det mye oppmerksomhet å få også.

Spot er en matglad hund. Så lenge det er folk i huset er han en engel. Men er vi borte nøler han ikke med å hoppe opp på kjøkkenbordet og sluke det som er. En gang slukte han en tube med smøreost. Den kom ut igjen uten komplikasjoner.

Spot trener litt agility, og stort sett synes han det er morsomt. Han har vært med på noen stevner med resultater som forventet.

Frost:

15.08.08 kjørte vi den lange veien til Linköping i Sverige for å hente hjem lille Frost. Frost er en samojed-gutt på nå 9 uker. Han var rolig og grei hele den lange veien hjem til Norge. Frost ble født som nr 7 i en søskenflokk på 9, hvorav 4 hanner og 5 tisper.

Frost er et lite matvrak, og glad i lek så denne gutten blir nok grei å trene med. Planen foreløpig er at han skal være tur og trekk hund, i det ligger vel at det kommer flere samojeds i hus med tiden.

Mer info kommer når vi blir bedre kjent med ham.

frost.jpg

15087.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 52
 • Created
 • Last Reply
Vakker var han :blink: finnes hoffer i flere farger? :blink:

Hoffen finnes i sort, blond og sort med tegninger (som Fenris). Jeg hadde ei tispe som var vilt-farga for noen år siden, men den fargen er ikke godkjennt. Bilder av henne på hjemmesiden min under "til minne" og i "galleriet" (Chaisy). har også bilder av en sort hanne jeg hadde hunder "til minne" og i "galleriet" (Buck).

Link to comment
Share on other sites

Nydelig! Jeg tror hoffen ofte er en rase som blir "glemt", men som fortjener mer populæritet enn de har. Veldig OK hunder, er det ikke? Lyst til å fortelle litt om temperament, bruksområder og sånt? Det er vel en gruppe 1 hund? Hm, nå kjente jeg at jeg visste lite. Men de er lekre!

Link to comment
Share on other sites

Nydelig! Jeg tror hoffen ofte er en rase som blir "glemt", men som fortjener mer populæritet enn de har. Veldig OK hunder, er det ikke? Lyst til å fortelle litt om temperament, bruksområder og sånt? Det er vel en gruppe 1 hund? Hm, nå kjente jeg at jeg visste lite. Men de er lekre!

Jeg kan godt skrive litt mer om rasen i "raseleksikonet" her på sonen en dag. Det er forresten en gruppe 2 hund :rolleyes:

Litt kort om mitt inntrykk av rasen (etter 10 år med hoffe):

Elsker å jobbe, jo dårligere vær jo bedre...

Kreative på godt og vondt ( kan være "interessant" å komme hjem fra arbeid når en litt understimulert hoffe har vært alene hjemme hele dagen...)

Elsker å bære ting (supert å få bære en pinne/sokk/sko/avis i munnen på tur og når det kommer besøk hjemme)

Matvrak

Noen har mye vokt i seg.

Alltid klar for action, men rolig og avslappa inne.

Umulige å slite ut fysisk, jeg har ikke klart det enda iallfall.

Allsidige bruksområder (familie _og_ brukshund, spor, lydighet, redning, agility, vakt, kløv++ )

Mye hund, både i størrelse og hva de "krever" av eier. Det er ikke en stor golden :(

De kan være krevende i perioder, spesielt som unghunder.

Ang. temperament er det krav om gjennomført mentaltest for avl gjennom klubben. Mitt inntrykk er at temperamentet stort sett er veldig bra (sosiale, omgjengelige hunder), men man finner også her individer som ikke har ønskelig temperament.

Personlig er jeg forsiktig med å si for mye positivt om rasen, rett og slett fordi man må være klar over at det (oftest) er en rase som krever mer en å leve som familiehund med turer som bare består av å traske gatelangs en time om dagen. I de rette hendene er de flotte og godmodige koseklumper:)

Skriver mer i raseleksikonet siden:)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 4 months later...

I helga var Fenris på utstilling, fikk 1/1 HP .

Kritikken hans: "Stor kraftig, meget god type , men må ikke bli tykkere. Utmerket beinstamme, godt hode, men ørestillingen kunne vært bedre. meget gode proporsjoner, kropp. vel vinklet fram og bak. Rygg må bli strammere. Utmerket pels og farge. "

fenris2804.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fenris er så PEN !

Synes ikke han ser noe for stor ut jeg, men det er kanskje fordi vår hoffefrøken er litt brei over baken. :ahappy:

Hvor mye veier han?

Må bare si det at han er slett ikke tjukk! Han har mye muskler siden han trekker så mye og får så mye mosjon, men FEIT, DET er han i alle fall IKKE! Jeg skjønner ikke hvordan dommeren klarte å misforstå muskler for fett, jeg.. :ahappy: Man kan jo kjenne ribbeina på han godt, det eneste er vel at han har litt mye "løshud", men det er jo ikke akkurat fett det heller, og det er rimelig vanskelig å slanke bort.. :rolleyes:

Tror han veier noen og førti kg? Eller husket jeg helt feil nå? ;)

Link to comment
Share on other sites

Fenris er så PEN !

Synes ikke han ser noe for stor ut jeg, men det er kanskje fordi vår hoffefrøken er litt brei over baken. :ahappy:

Hvor mye veier han?

Han er 38,6 kg og 67 høy... Den dommeren synes han var tjukk og da er det ikke annet å gjøre en å respektere det synet, selv om min oppfattning av ham ikke er den samme... :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...