Jump to content
Hundesonen.no

Hunden min har vondt i ryggen


jeanette-k

Recommended Posts

Litt usikker på plaseringen av dette, så det er bare å flytte det om det er feil.

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne, for jeg er ikke sikker på helt når det begynnte.

Men det har seg slik at Bono har ganske vondt midt på ryggen, la egentli ikke merke til det før i dag. Visst du trykker han midt på ryggen, ikke noe spesielt hardt, egendtli ganske lett så gir han etter. Og du ser godt på han at han synes dette er fryktelig ubehagelig. Det er på en spesiell plass, virker det som. Han går også ganske sakte i trapper og ellers, labber liksom, og det er høyst unormalt. Dette med trappene begynnte for 2 dager siden, eller så. Han virker generelt sett ganske daff, og han har fryktelig lav smerte terskel. Det har han alltid hatt, men spesielt nå de siste dagene. Tenkte han var ganske slapp fordi vi har fått så mye besøk, 4 stk, der tre er mellom 4-11 (veldig bråkete, og masete på Bono), han er jo ike vandt med slikt. Dette med ryggen kan også ha litt med at den yngste datt på han i dag, han skulle hoppe bort i en stol eller noe (jeg var ikke hjemme akkurat da, så vet ikke detaljene) og da hadde han hylt ganske høyt.

Burde jeg oppsøke vetrinær eller skulle jeg se det ann fremover?

Vart litt rotete, men håper noen forstår.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Det kan hende at hunden din er litt støl. Jeg og min hund har hvert på hundemassarsje kurs å da viste det seg at min var støl/ stiv i korsryggen. Etter litt massarsje løste det seg opp. Før lå han aldri i dekk, men nå velger ha det oftere. Jeg tror han har hvert støl en stund å at det har hvert vondt å ligge i dekk.

Tror veldig på at massarsje kan hjelpe og forebygge.

Men når din hund reagerer så mye på berøring ville jeg nok snakket med en vetrinær, det er sikkert ikke noe alvorlig, men greit å være på den sikkre siden. Dumt hvis man venter for lenge hvis det er noe, tar lenger tid for å rette opp da.

Lykke til :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Han har bare blitt verre i løpet av kvelden og piper når han røyser seg om han har lugget en stund. Greier heller ikke gå trapper ålene, må bæres både opp og ned. Så vi skal til vetrinæren i morgen tidlig og så får vi se hva som skjer videre.

Link to comment
Share on other sites

Det minner meg om da Amigo fikk en smell i ryggen i fjor. Der begynte det med piping og klaging når han skulle opp og ned trappa. Tilslutt lå han bare i en krok og skreik av smerter :)

Vi tok både røntgen og CT med kontrast av ryggen hans og det viste seg at ryggvirvlene hans sitter bittelitt tett og når han fikk seg en karamell så hovna han opp i ryggen. Og hevelsen skapte smertene. Ro i noen dager samt prøve å begrense akrobatikken hans gjør at han er helt fin nå.

Pakk vovsen din inn i noe varmt og ta turen til veterinæren i morgen. Få tatt bilder så har dere et utgangspunkt.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Lykke til i dag!!

Mike fikk seg en smell i ryggen i sommer (nærmere bekkenet) og tok røntgen og viste seg at det hadde blitt forskyvet en "plate" i ryggen hans, de ville ikke at jeg skulle få en til å massere han da det kunne gjøre det verre da det var ganske hissig der. Hadde 4 akupunktur behandlinger, og vips så var han bra!!

han klarte ikke gå i trapper, ikke hoppe opp i sofaen eller noe.. gikk med krum rygg og korte steg.. var vondt å se på.. Tok 5 uker før han ble bra..

Håper dere finner ut hva det kan være!!

Link to comment
Share on other sites

Da har vi vert hos dyrlegen, og hun tok en grundig sjekk av alt. Hun trodde ikke det var noe alvorlig, mente at det kanskje kunne ha med at han er litt overvektig. Noe vi har jobbet med siden han vart kastrert, fikk slanke for så da håper vi at det skal ordne seg. Fikk også smertestillende som han skal gå på en stund fremmover. Hun fann også ut at han hadde veldig vondt bak med blæren, så vi skal ta en urinprøve for å sjekke det. Så skal tilbake om ca en uke på ny sjekk.

Han virker bedre i dag en i går og han gikk opp trappen selv i dag :) Så da håper jeg på alt skla gå bra denne gangen også :P

Link to comment
Share on other sites

Har du røntget hoftene hans? Dette høres nøyaktig likt ut som da smnåen min fikk HD, fem mnd gammel. Det kom ekstremt brått på, etter en uke med litt småhalting var han akkurat sånn som du beskriver Bono er. Jeg ville definitivt fått en second opinion på dette hos en annen veterinær, ingen hunder har så vondt at de nesten ikke klarer å reise seg fordi de er littegrann overvektige. Lykke til, og husk at når han går på smertestillende fjerner ikke det årsaken, bare smertene, så da må du gå inn og begrense han.

Link to comment
Share on other sites

Han har blitt betydelig mye bedre etter at han kom hjem i går og etter at vi har begynnt på smertestillende :P Han greier å gå i trappene selv og virker mye mer energisk :P

OBS!! OBS!! Husk endelig at han er på smertestillende, derfor han er mer energisk, han kjenner ikke smertene.

Er ikke meningen å ta fra deg gleden, men jeg er borti så mange hunder som har blitt verre etter at hunden har "blitt bra" etter at den har fått smertestillende og eier har latt hunden få buse avgårde "den er jo så fresh og vil så gjerne løpe og leke med andre hunder" :)

Mitt råd er å fortsatt ta det med ro og ha friskt i minne hvordan hunden var igår så den ikke gjør alfor mye og blir verre :P

Har du røntget hoftene hans? Dette høres nøyaktig likt ut som da smnåen min fikk HD, fem mnd gammel. Det kom ekstremt brått på, etter en uke med litt småhalting var han akkurat sånn som du beskriver Bono er. Jeg ville definitivt fått en second opinion på dette hos en annen veterinær, ingen hunder har så vondt at de nesten ikke klarer å reise seg fordi de er littegrann overvektige. Lykke til, og husk at når han går på smertestillende fjerner ikke det årsaken, bare smertene, så da må du gå inn og begrense han.

Vi er alltid så enige vi :P :P

Chicka har også fått/hatt (veldig mye bedre nå) ryggproblemer pga HD'en sin og hadde liknende syptomer som Bono på sitt verste.

Nå kan jeg rehabilitere Chicka selv pga min utdannelse og har endel kunnskap om dette, så for meg så er det ikke såå strevsomt og kostbart å ha en hund med sånne skader, men jeg vet at flere eiere med sånne skader skulle ønske det ble oppdaget på et tidligere tidspunkt så hundene slapp omfattende behandling og/eller rehabilitering.

Link to comment
Share on other sites

Vi er alltid så enige vi :):P

Grunnen til at vi er så enige er jo at jeg har lært alt av deg, du er min mentor innen HD og rygg, hehehe. Pluss personlig erfaring, selvsagt (og dessverre).

Link to comment
Share on other sites

Får være litt gledesdreper jeg og, selv om det ikke trenger å komme fra hoftene. Collien min reagerte sånn etter et stygt fall, men der merket vi det ikke før etter tre uker var gått. Og, som nevnt over, at hunden er bedre når den går på smertestillende viser ikke så mye annet enn at pillene virker.

Link to comment
Share on other sites

Som andre allerede har nevnt i tråden; at hunden ikke viser smerte lenger, betyr ikke at den ikke er syk/har det vondt. Smertestillende "kamuflerer" bare smerter, de kurerer ikke noe. Personlig er jeg litt skeptisk til å bruke smertestillende på uspesifiserte "vondter", for da vet man jo faktisk ikke om hunden er syk/har smerter lenger.

Du nevnte vondt bak blæra; han kan ikke ha fått en urinveisinfeksjon eller nyreproblemer? Sjekket veterinæren det?

Link to comment
Share on other sites

Skjønner jo selfølgelig det at det er tablettene som virker. Men det siste innlegget mitt var før vi begynnte med medisineringen. Han har fortsatt vondt, så selv om tablettene virker viser han at han fortsatt kjenner det.

Det er ikke blæra som er vond, det er noe bak der eller hva hun sa. Hun trodde kanskje det var prostata, med det var det ikke, så vi skal ta en urinprøve. Skal tilbake nå etter helgen og da skal jeg spørre henne ut mer og er jeg ikke fornøyd reiser jeg til en annen dyrlege. Vet ikke helt hvordan jeg skal få til det, men jeg finner vell en vei..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...