Jump to content
Hundesonen.no

Analkjertler


Turnip

Recommended Posts

Mike hadde endel løs mage lørdag og søndag, og la merke til at han akte litt på stumpen etter at han hadde gjort bomelibom, har også sett at han har "akt" 3-4 ganger før, med kanskje 1 månedes mellomrom. Kan han ha fulle analkjertler da? Eller har det en sammenheng med diare? Han "søla" endel på seg selv, og mulig han ville få det bort? Blir litt i tvil her bare... Noen som vet?

Han gar forresten fått ormkur for et par uker siden, så tror ikke det kan være mark heller...

Link to comment
Share on other sites

Chicka er sånn som må "tørke" seg litt selvom hun har fast avføring og ikke fylte analkjertler, så jeg har funnet ut at jeg må leve med litt aking :thumbs:

På Mike kan det være at han vil tørke bort avføringen selv hvis den var løs, men du kan jo kjenne etter selv om analkjertlene er fylte hvis du tror det er det som er problemet.

Link to comment
Share on other sites

Ok, tipper han bare ville tørke seg.. han tørker seg også når han har spist, da hiver han seg på alle tepper og gnir snuta helt febrilsk, selv om jeg har tørket han først. Men hvordan finner jeg ut om han har fylte analkjertler??? er ikke så dreven på sånne ting...

Link to comment
Share on other sites

ja okey, da er det nok tørking han driver med. Han gjorde det også en gang i helgen uten at han hadde gjort bomelibom også, men han var ganske dårlig i helgen, så regner med at det var det. Er en gang innimellom han aker, men det er svært sjeldent.

Link to comment
Share on other sites

Ok, tipper han bare ville tørke seg.. han tørker seg også når han har spist, da hiver han seg på alle tepper og gnir snuta helt febrilsk, selv om jeg har tørket han først. Men hvordan finner jeg ut om han har fylte analkjertler??? er ikke så dreven på sånne ting...

Du tar på deg engangshansker og kjenner :D

Link to comment
Share on other sites

Istedenfor å ta på seg hanskene.. så kan du bare sette knærne dine rundt hoften på hunden sånn at når du lener deg ned, har du rompa hans nedenfor deg.. Så tar du tak i halen og løfter den opp og "over" ryggen (alt har sin grense, du skal ikke knekke den eller noe). Da vil det være rimelig tydelig dersom Mike har fylte kjertler fordi det ser du på utsiden...

Link to comment
Share on other sites

Klemte de ut selv, en ganske guffen opplevelse! Det spruta! Men tydelig bedre for henne etterpå.

Ja, det er fullstendig mulig å gjøre det selv. MEN, ikke før en har blitt vist det av en veterinær. Det er absolutt det mest trygge for hunden sin del.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

I ettermiddag i dag ser jeg at Mike går litt krum i ryggen, og setter seg litt plutselig ned når han egentlig holder på å gjøre noe annet (leke, spise, slappe av) Har jo vært litt frem og tilbake mht at han har "akt" litt innimellom...

Jeg løfter på halen, og det lukter ikke noe særlig bak der, klipper ned all pelsen der for å få litt bedre "oversikt" og var ikke noe pent syn... Han var hoven, hadde røde vorter, verk, og sånn gult belegg som satt inntill haleroten og litt nedover...

Føler meg som en skikkelig dårlig hundeeier som ikke har oppdaget dette da almenntilstanden hans har vært helt fin om dagen. Ringer selvfølgelig til veterinæren, men ikke bare bare å finne det på en fredag ettermiddag... Så fikk tak i en på akuttvakta, og kjørte fort bort dit med Mike.

Og joda... hovne og betente analkjertler... Fikk klemt de ut og det kom så mye illeluktene "gørr" ut.. Han syns dette her ikke var noe særlig og skreik det han klarte og syns veldig synd på seg selv. Veterinæren sa vi kunne dope han ned, men det var så fort gjort, så vi gjorde det ikke, selv om jeg kanskje skulle ønske det da han glatt vil huske dette negative og bli redd veterinærer igjen.

Fikk vasket bak der og renset og fikk resepter og salve. Så nå blir han helt bra igjen, men var stor sjanse for at de fylte seg opp ganske fort igjen fikk jeg vite, så skal inn med han snart igjen for å sjekke vortene han har og utslettet hans der bak.

Får vondt i magen da jeg burde dratt til en veterinær mye før, er ikke den personen som venter for lenge med å kontakte veterinær, men har faktisk ikke lagt merke det alt der bak.. Men fremover så blir pelsen hans holdt kort der bak så vi får holdt øye med utslett og vorter.

Er utrolig gla for at veterinærene har akuttvakt i helgene. Fikk vite at hvis jeg hadde ventet til mandag, så hadde det ikke være noen "snill" betennelse bak der, og han kunne ha sprukket opp der bak, og behandlingen hadde vært langt mer krevende. Så nå er lommeboka tømt og jeg skulle ønske man fikk sånn "frikort" på hunder, for blir brått dyrt med akutt tilegg og kveldstilegg :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Du og Mike har jammen vært igjennom det meste, stakkars, skulle nesten håpe det kunne vært frikort på hunder også.

God bedring til Mike og du skal IKKE ha dårlig samvittighet du er en av de bedre hundeeierene jeg vet om iallefall :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...