Jump to content
Hundesonen.no

Jakthund på besøk


Mud

Recommended Posts

Loke og jeg er hjemom bare en liten tur for å hente klær etc ("osloværinger" i øyeblikket). Satte Loke ut i hagen imens jeg tok meg av pusekatter og pakket. Plutselig begynte han å bjeffe men han sluttet like fort som han begynte så jeg lot han bare være ute. Etter en god stund hørte jeg litt hes bjeffing fra hagen og lurte på om han hadde satt seg fast eller noe. Det hadde han ikke, han hadde besøk. Det var besøket som bjeffet. Besøket er en utrolig liten,trivelig men litt sjenert elghundgutt. Han er utstyrt med full radiosender utstyr og burde vel strengt tatt "vært på jobb" og ikke dratt på lekebesøk i nabolaget. Den tilhører ingen av de nærmeste rundt her, det hadde jeg visst fordi den er så liten at jeg trodde nesten den var en valp. Tok Loke inn i håp om at den skulle komme på at den hadde en jobb å gjøre, men neida..den koser seg i hagen. Det er ikke mye trafikk her, men enkelte biler kjører fort så jeg har selvfølgelig angst for at den skal bli påkjørt og at jeg skal føle det er min skyld fordi jeg ikke har bindt den eller satt den ut i hundegården. Men jeg aner faktisk ikke hvordan jeg skal få kontakt med eierene, det er sannsynligvis tilreiste jegere som ikke kommer til å savne bikkja si for alvor før om noen dager.

Link to comment
Share on other sites

Guest Per Olav

Siden hunden er utstyrt med radio (GPS kanskje?) vil nok eierne finne den.

Historien din minner meg om naboens forlengst avdøde elghund som for mange år siden ved disse tider også var "på jobb". Det var lenge før man utstyrte bikkjene med elektronikk og da hunden ikke kom hjem etter endt arbeidsøkt ble naboen både oppgitt og en smule forbanna. For å gjøre historien kort, - bikkja hadde stoppa utenfor et lite hus på andre sida av åsen her, og der hadde ei snill eldre dame foret den med vaffelhjerter og andre godsaker og til slutt tok hun hunden inn i huset siden den ikke ville gå hjem. Først langt utpå kvelden ble naboen oppringt og fortalt hvor hunden hans befant seg.

Naboen var lite blid på den eiegode gamle damen og bikkja trua han med å skyte bak låven fordi det aldri ville bli noen jakthund av slikt. Vel, bikkja fikk leve men noen jakthund ble den aldri :wub:

Link to comment
Share on other sites

At eieren finner den er jeg ikke i tvil om :wub:

Min bekymring er trafikken... Har tatt inn alle hundeben etc som kan være av intresse og hvis den ikke har kommet seg avgårde innen jeg har blitt ferdig med å dusje så kjører jeg den til skogs og slipper den der. Håper bare jeg slipper den av i nærheten av der den burde være :wub:

Link to comment
Share on other sites

Den er nok helt sikkert på jakt ikke så langt unna der du bor, de fleste elghunder slippes jo kun under jakta og blir lettere forvirra når de skal gjøre "jobben" sin. På meg virker det helt normalt at de forviller seg litt før de stikker til skogs igjen.

Du skjønner at elgjakta kommer like brått på elgjegerne som julekvelden på kjerringa, de rekker aldri å trene bikjene sine, gjelder veldig mange fra de er valp og det; dessverre.

Link to comment
Share on other sites

Hunden er tilbake til skogs :wub:

Nærmeste politikammer herfra er vel hønefoss eller noe.. Nesten 1 times kjøring. Det hadde ikke blitt populært...Jeg vet at jeg ville satt pris på om ingen tuklet for mye med jakthunden min når den var på jobb, vi bor jo tross alt "midt i" jaktterrenget så han var neppe veldig på avveie. Elghunder har en stor radius når de jakter og denne hadde GPS på seg så jeg tipper alt står bra til.

Det var som sagt veien jeg var bekymret for.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...