Jump to content
Hundesonen.no

Miljøtrening


kib

Recommended Posts

Halloen:)Jeg har nå funnet ut at jeg skal "manne meg opp" til å begynne å dra med meg hunden der det er mye folk.Har blitt minimalt med miljøtrening dessverre pga sjenert og usikker matmor.Men det som er problemet---Det er så vanvittig flaut å ha en hund som er helt sprø når der e mye folk!Jeg tok han med ned til sentrum i bygden jeg bor i tidligere i dag, rundt 16tiden, så der var lite folk.Jeg var utrystet med pølsebiter og klikker og tenkte jeg skulle prøve å trene litt kontakt og ro trening.Allso bare det å klare å stå med fire bein i bakken eller bakenden i bakken mens der er mye folk rundt om.Hunden har fått noe i seg i det siste å gå fint å plutselig bykse frem, til siden eller bak for å plutselig snuse på en flekk eller tisse.Han er to år.Men til saken, så jeg skulle da prøve å ikke få noe oppmerksomhet, men hunden for som en tulling i alle retninger rundt meg, og siden han er litt sterk, eller veldig sterk, så drar han nå meg noen skritt før jeg får hentet inn igjen balansen.Det er spessielt når han går fint for å så plutselig uten forvarsel bykse en eller annen retning.Og jeg liker ikke når han drar meg fremover heller.

Kontakten var så som så, den var nå der mer enn hva jeg hadde forventet, men off, for hvert mnsk som gikk forbi begynte han å skape seg å logre med hele kroppen(han er skikkelig innbilsk-tror alle i verden er til kun for han) og brydde seg ikke oppi meg.Pølsebitene og klikket brydde han seg ikke noe særlig om.Tenkte jeg skulle ta med kongen neste gang, men da lurer vel folk på hvorfor jeg akkurat driver å leker i gågaten.hehe.

Dette vart sikkert rotete, er på nattevakt og stresser med å få skrevet fort.

Noen som har noen tips til hva jeg skal gjøre for å ikke drite meg mer ut:)???Liten plass dette her, og jeg vil ikke at folk skal tro at jeg ikke har kontroll på bikkja - selv om jeg forstår godt at de ikke tror det.

Skulle hatt et skilt der det sto miljøtrening på, og ikke rør!Då hadde jeg følt meg litt bedre:)Alle skal nå bort å hilse på hele tiden også, og det hjelper ikke akkurat på en totalt innbilsk hund.

Det jeg gjorde i dag, var å klikke for kontakt, når han stod,gikk eller sat i ro -uansett hvor han såg hen,når folk gikk forbi.Snudde hver gang han drog i bandet og belønnet når han gikk fint.Brukte lang tid på å komme gjennom den lille gaten:)

Link to comment
Share on other sites

Han høres jo ut som en typisk boxer da :)

Men jeg ville kanskje startet med å finne et sted i sentrum der du kan sitte på en krakk eller lignende, med bikkja ved siden av deg (eller du kan stå). Finn et sted der dere kan se menneskene som rusler rundt, men sitt på god avstand. Når han mestrer å sitte stille og se på menneskene på avstand, så kan du plassere dere litt nærmere, men hold fortsatt avstand. Men ikke flytt deg flere hakk nærmere på en og samme dag, gjør det over tid slik at du er sikker på at han mestrer situasjonen. Får han et tilbakeslag så får du bare flytte et hakk tilbake igjen. Når du synes han er flink så ros, og når han har sittet stille og vært rolig, så ville jeg sagt at det var nok trening for i dag og ruslet hjem. Så kan du øke kravet for hvor lenge han skal sitte stille etterhvert. Da får du gjort det mer gradvis. Skulle noen komme bort for å klappe han, så ville jeg sagt at de ikke kunne klappe nå fordi dere trener (det gjorde jeg maange ganger - ikke alle som er like forståelsesfulle, men blås nå i det). Vet ikke om dette hørtes fornuftigut i dine ører, men det funket for meg og den forrige hunden min - som var som din, litt for glad i mennesker, og veldig sterk. Til slutt kunne vi sitte midt i Drammen sentrum og blomstre på en krakk, og Theodor satt som en prest (da var jeg stolt da)

Nå har ikke jeg noen erfaringer med å trene boxer - men gamlenaboen min der jeg bodde før hadde tre boxere, og de gikk fint i bånd alle tre, også når de møtte mennesker, så jeg veit det er mulig. (men synes nå boxeren er sjarmerende der den lykkelig hopper av sted, men skjønner jo at det blir slitsomt)

Nå vet ikke jeg hvordan kontakten deres er i andre situasjoner, men det kan være lurt å trene mye på "kontakt", og "på plass" på steder der det ikke er så mange forstyrrelser - sitter dette så er sannsynligheten større for at han lystrer når det er masse stimuli og forstyrrelser rundt han (som mennesker, andre hunder osv)

Så har jeg bare et tips til - du trenger tålmodighet i bøtter og spann :) ikke tren på dette på dager der du er sliten/lei/sint.

Masse lykke til

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...