Jump to content
Hundesonen.no

Valpeshow på østlandet snart ?


Tina&Ella

Recommended Posts

Noen som vet om det er valpeshow på østlandet i nærmeste fremtid ?

Har en veninne (som ikke har internett) som lurer. Hun har en nydelig labrador hann (sjokoladebrun) som hun ønsker å stille. Han er nå snart 5 mnd, er det for sent å stille han på valpeshow da ;)

Takknemlig for svar

Link to comment
Share on other sites

Hvor det er valpeshow fremover vet jeg ikke, men valpeshow gjelder i hvert fall til fylte 6 måneder ;)

Til fylte 9 mnd. :P

Til HI:

Det er 2 klasser, 4-6 og 6-9 mnd., så du har god tid til å vise valpen din ;)

Hvor det fins valpeshow i NÆR framtid vet jeg ikke, den første jeg vet om og husker er i Letohallen i Eidsvoll i slutten av desember.

Link to comment
Share on other sites

Til fylte 9 mnd. ;)

Til HI:

Det er 2 klasser, 4-6 og 6-9 mnd., så du har god tid til å vise valpen din ;)

Hvor det fins valpeshow i NÆR framtid vet jeg ikke, den første jeg vet om og husker er i Letohallen i Eidsvoll i slutten av desember.

Eh ja, det var jo egentlig det jeg mente, jeg har ikke våknet helt ennå :P

Link to comment
Share on other sites

et lite tilleggspørsmål: er et utstilling med valpeshow åpen for alle raser? eller følger valpeshowet de gruppene utstillingen gjelder for?

Altså hvis det er en utstilling for gruppe 5 og6, må valpene være fra de gruppene? eller kan de være fra andre grupper også?

Link to comment
Share on other sites

Valpeshows er veldig ofte kun for utstillingens øvrige raser (særlig hvis utst.kun omfatter et fåtall raser), men noen har også valpeshows for ALLE raser. Dette må du lese deg til i annonsen deres, eller ringe/maile for å spørre arrangøren om.

I annonsen står det også hvor man skal sende påmeldingen, hvordan (pr brev, mail, eller påmelding direkte på klubbens hjemmeside), og hvor man skal betale gebyret.

Annonsene finner man oftest i Hundesport (NKKs tidsskrift), eller i raseklubbens eget blad. Hvis man ikke har Hundesport tilgjengelig, så har NKK link fra sin hjemmeside til annonsesidene i Hundesport.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...