Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan få hunden til å gå ordentlig i ringen?


Shilamon

Recommended Posts

Så fort hunden din begynner å passe så stopp! Fart er veldig viktig for min hund, ho har lett for å passe hvis farten blir for liten, egentlig litt slitsomt for meg da, hehe.

Tren fart før du begynner med annen ringtrening, så kommer ho sikkert ut av den "onde" sirkel. Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fort hunden din begynner å passe så stopp! Fart er veldig viktig for min hund, ho har lett for å passe hvis farten blir for liten, egentlig litt slitsomt for meg da, hehe.

Tren fart før du begynner med annen ringtrening, så kommer ho sikkert ut av den "onde" sirkel. Lykke til

Jeg skjønner ikke helt logikken i at man skal stoppe når hunden passer, når det er for lav fart som er problemet? Da burde man vel heller øke farten da?

Skal ikke påberope meg å kunne veldig mye om sånt, jeg har "proff belgerhandler" sjøl, og selv om mine 2 passer i gangfart begge to, så traver de i utstillingsringen - uvisst av hvilken grunn. Men jeg ville kanskje prøvd 2 ting, det ene er som nevnt å øke farten, og det andre er å kanskje "hoppe i gang" når man starter (vanskelig å forklare). Når det ser ut som at man har tenkt å spurte, så blir liksom takten en annen for hunden i utgangspunktet, så de slår over i trav av seg selv, om du skjønner hva jeg mener?

Belgerpia, du må svare her, tror jeg, det er du som er anti-pass-eksperten.. hehe :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hund passer i sakte og middels tempo (noe som forøvrig er relativt rasetypisk), men han traver så fort jeg øker tempoet. Det er begrenset hvor fort de kan passe til syvende og sist...

Jeg ville tro at å øke tempoet er det beste for å få hunden over i trav, å sakke tempoet fører gjerne til mer passgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hatt problemet med hund, men av alle mine hester som har gått grisepass har det ihvertfall ikke nyttet å øke tempoet, der måtte jeg enten stoppe eller i de ekstreme tilfellene trene over en enkelt travbom for å få dem ut av rytmen. Men som sagt, dette er hest, ikke hund. Hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hatt problemet med hund, men av alle mine hester som har gått grisepass har det ihvertfall ikke nyttet å øke tempoet, der måtte jeg enten stoppe eller i de ekstreme tilfellene trene over en enkelt travbom for å få dem ut av rytmen. Men som sagt, dette er hest, ikke hund. Hehe.

På hest er jeg faktisk enig :whistle: Red en hest tidligere som var veldig fan av passgang, og han nyttet det ikke å løpe i gang. Han måtte bremses helt ned, for deretter å prøve å få han i trav på nytt.

Jeg tror likevel at dette kanskje blir annerledes på hester, da de faktisk kan ha en passgang som kan gå i veldig raske bevegelser (flyveplass). Klarer ikke helt å se for meg en hund med flyvepass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Cluet er helt enkelt (uansett om det gjelder hest eller hund), at de må ut av rytmen, dvs. man må få de ørlitt i ubalanse sånn at de bikker over i diagonalgang.

Tips 1 - passer for hunder som i utgangspunktet ikke har allverdens tempo i traven i utgangspunktet og som gjerne ikke er veldig høye, eller veier ett tonn:

- løp igang som vanlig, om hunden går i pass, heis den litt opp (sånn at frembena nesten ikke toucher bakken), vipp båndet litt utover (skap ubalanse) samtidig som du slipper hunden ned igjen.

Jada, det høres vanskelig ut - men det er ikke det - funker fint på tjuesekskilo belger, og det er gjort på to sekunder.

Tips 2 - funker for de fleste som skal ha litt fart i utgangspunktet

- Dra i gang det du er kar om sånn at hunden bråsprinter avgårde i gallopp, ta så hunden raskt tilbake i ett lavere tempo og tut og kjør, den vil da mest sannsynlig trave - cluet da er å holde tempo nok til at den fortsetter å trave og ikke stoppe opp for å se og ordne, spesielt om du skal løpe på diagonalen, viktig å holde hunden i gang også når man snur..

Det kan være vanskelig å få en hund som notorisk passer over i trav, men med litt øvelse så går det. Jeg ville forøvrig sjekket ryggen på hunden om den konsekvent velger pass fremfor andre gangarter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm, jeg tror kanskje jeg skulle lært litt mer om utstilling før jeg stilte dette spørsmålet.

Trodde man måtte vise hunden i BÅDE skritt og trav, men om det bare er traven som teller i utstillingsringen er problemet løst allerede, for han har en flott og stabil trav (begynner nesten å høres ut som en hest). Det er når han skulle gått 4-taktig skritt at det slår over til 2-taktig pass. Men om skritten ikke skal vises på utstilling går det kanskje greit?

Tipsene er vel uansett kjekke å ha om en senere hund skulle nekte å trave, er liksom ikke helt det samme med hest som med hund. Der kjenner jeg det litt bedre og har lettere for å fikse det. Men hund er en annen sak. Takk for tips, tar gjerne imot flere fra utstillingerne;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Testet min mors Sheltie litt på det der... Hun passet konsekvent hvis jeg bare gikk hurtig med henne. Hvis jeg tok henne helt ned i fart, gjorde en sving, og så satte tempoet opp litt, slik at jeg måtte småjogge, da travet hun kjempefint!

Scâferhunder, som virkelig skal trave, vet jeg de løfter opp på et steg for så å sette dem ned på et steg (få dem i rett rytme) Dette gjøres i fart.

(For de som har ridd litt dressur, blir det som å finne rett diagonal i travet..Man sitter ned over ett steg, for å komme rett på neste..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en hund som ofte går passgang. Men hun går over i trav når jeg øker farten, men jeg må hele tiden passe på å holde jevn fart her. Blir farten for liten glir hun over i passgang på et øyeblikk.

Før jeg øker farten på henne, får jeg kontakt med hunden. Akkurat på henne bruker jeg kommandoen på plass :P . Ellers bruker jeg ikke LP kommandoer i utstillingsringen lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er problemet løst:) Han går aldri i passgang når vi løper, er en sterk traver som gjerne tripper av sted i trav, men når han må gå fot og i skritttempo blir det lateralt. Men om det ikke har noe å si så kan han jo bare fortsette med det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...