Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan få hunden til å gå ordentlig i ringen?


Shilamon

Recommended Posts

Så fort hunden din begynner å passe så stopp! Fart er veldig viktig for min hund, ho har lett for å passe hvis farten blir for liten, egentlig litt slitsomt for meg da, hehe.

Tren fart før du begynner med annen ringtrening, så kommer ho sikkert ut av den "onde" sirkel. Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fort hunden din begynner å passe så stopp! Fart er veldig viktig for min hund, ho har lett for å passe hvis farten blir for liten, egentlig litt slitsomt for meg da, hehe.

Tren fart før du begynner med annen ringtrening, så kommer ho sikkert ut av den "onde" sirkel. Lykke til

Jeg skjønner ikke helt logikken i at man skal stoppe når hunden passer, når det er for lav fart som er problemet? Da burde man vel heller øke farten da?

Skal ikke påberope meg å kunne veldig mye om sånt, jeg har "proff belgerhandler" sjøl, og selv om mine 2 passer i gangfart begge to, så traver de i utstillingsringen - uvisst av hvilken grunn. Men jeg ville kanskje prøvd 2 ting, det ene er som nevnt å øke farten, og det andre er å kanskje "hoppe i gang" når man starter (vanskelig å forklare). Når det ser ut som at man har tenkt å spurte, så blir liksom takten en annen for hunden i utgangspunktet, så de slår over i trav av seg selv, om du skjønner hva jeg mener?

Belgerpia, du må svare her, tror jeg, det er du som er anti-pass-eksperten.. hehe :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hund passer i sakte og middels tempo (noe som forøvrig er relativt rasetypisk), men han traver så fort jeg øker tempoet. Det er begrenset hvor fort de kan passe til syvende og sist...

Jeg ville tro at å øke tempoet er det beste for å få hunden over i trav, å sakke tempoet fører gjerne til mer passgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hatt problemet med hund, men av alle mine hester som har gått grisepass har det ihvertfall ikke nyttet å øke tempoet, der måtte jeg enten stoppe eller i de ekstreme tilfellene trene over en enkelt travbom for å få dem ut av rytmen. Men som sagt, dette er hest, ikke hund. Hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hatt problemet med hund, men av alle mine hester som har gått grisepass har det ihvertfall ikke nyttet å øke tempoet, der måtte jeg enten stoppe eller i de ekstreme tilfellene trene over en enkelt travbom for å få dem ut av rytmen. Men som sagt, dette er hest, ikke hund. Hehe.

På hest er jeg faktisk enig :whistle: Red en hest tidligere som var veldig fan av passgang, og han nyttet det ikke å løpe i gang. Han måtte bremses helt ned, for deretter å prøve å få han i trav på nytt.

Jeg tror likevel at dette kanskje blir annerledes på hester, da de faktisk kan ha en passgang som kan gå i veldig raske bevegelser (flyveplass). Klarer ikke helt å se for meg en hund med flyvepass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Cluet er helt enkelt (uansett om det gjelder hest eller hund), at de må ut av rytmen, dvs. man må få de ørlitt i ubalanse sånn at de bikker over i diagonalgang.

Tips 1 - passer for hunder som i utgangspunktet ikke har allverdens tempo i traven i utgangspunktet og som gjerne ikke er veldig høye, eller veier ett tonn:

- løp igang som vanlig, om hunden går i pass, heis den litt opp (sånn at frembena nesten ikke toucher bakken), vipp båndet litt utover (skap ubalanse) samtidig som du slipper hunden ned igjen.

Jada, det høres vanskelig ut - men det er ikke det - funker fint på tjuesekskilo belger, og det er gjort på to sekunder.

Tips 2 - funker for de fleste som skal ha litt fart i utgangspunktet

- Dra i gang det du er kar om sånn at hunden bråsprinter avgårde i gallopp, ta så hunden raskt tilbake i ett lavere tempo og tut og kjør, den vil da mest sannsynlig trave - cluet da er å holde tempo nok til at den fortsetter å trave og ikke stoppe opp for å se og ordne, spesielt om du skal løpe på diagonalen, viktig å holde hunden i gang også når man snur..

Det kan være vanskelig å få en hund som notorisk passer over i trav, men med litt øvelse så går det. Jeg ville forøvrig sjekket ryggen på hunden om den konsekvent velger pass fremfor andre gangarter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm, jeg tror kanskje jeg skulle lært litt mer om utstilling før jeg stilte dette spørsmålet.

Trodde man måtte vise hunden i BÅDE skritt og trav, men om det bare er traven som teller i utstillingsringen er problemet løst allerede, for han har en flott og stabil trav (begynner nesten å høres ut som en hest). Det er når han skulle gått 4-taktig skritt at det slår over til 2-taktig pass. Men om skritten ikke skal vises på utstilling går det kanskje greit?

Tipsene er vel uansett kjekke å ha om en senere hund skulle nekte å trave, er liksom ikke helt det samme med hest som med hund. Der kjenner jeg det litt bedre og har lettere for å fikse det. Men hund er en annen sak. Takk for tips, tar gjerne imot flere fra utstillingerne;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Testet min mors Sheltie litt på det der... Hun passet konsekvent hvis jeg bare gikk hurtig med henne. Hvis jeg tok henne helt ned i fart, gjorde en sving, og så satte tempoet opp litt, slik at jeg måtte småjogge, da travet hun kjempefint!

Scâferhunder, som virkelig skal trave, vet jeg de løfter opp på et steg for så å sette dem ned på et steg (få dem i rett rytme) Dette gjøres i fart.

(For de som har ridd litt dressur, blir det som å finne rett diagonal i travet..Man sitter ned over ett steg, for å komme rett på neste..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en hund som ofte går passgang. Men hun går over i trav når jeg øker farten, men jeg må hele tiden passe på å holde jevn fart her. Blir farten for liten glir hun over i passgang på et øyeblikk.

Før jeg øker farten på henne, får jeg kontakt med hunden. Akkurat på henne bruker jeg kommandoen på plass :P . Ellers bruker jeg ikke LP kommandoer i utstillingsringen lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er problemet løst:) Han går aldri i passgang når vi løper, er en sterk traver som gjerne tripper av sted i trav, men når han må gå fot og i skritttempo blir det lateralt. Men om det ikke har noe å si så kan han jo bare fortsette med det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...