Gå til innhold
Hundesonen.no

Jeg skal finde en god dyrlæge - Bergen


Recommended Posts

Er der nogen der kender og har gode erfaringer med en dyrlæge i Bergen, da jeg skal have fundet en jeg vil bruge inden et par måneder. Vi er flyttet fra Danmark og til bergen her i starten af sommeren, og skal have fundet en, mine hunde er helt trygge ved dyrlæger, så derfor vil jeg gerne finde en der ikke giver dem eller mig en dårlig oplevelse. Tak

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil virkelig anbefale deg å bruke T. Realfsen på Bratholmen på Sotra. Han er utrolig dyktig og bryr seg om pasientene sine! Han er alltid i godt humør og kommer gjerne med en spøk eller tre. Ikke er han avskrekkende dyr heller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor er det du bor i Bergen da?

Jeg har hatt kun positive opplevelser med Dyreklinikken Vest, like ved Loddefjord gjennom flere år.

Nå når jeg bor i Minde-området har jeg likevel valgt å bytte till Tertnes & Gården Dyreklinikker i Storetveitveien da det er innenfor gangavstand fra meg.

Litt dyrere, men kan ellers bare gi skryt for både behandling og service der også.

Spennende blanding du har, forresten. Har lenge hatt sans for Broholmere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er Bergen sentrum jeg bor i ca 5-10 minutter fra Nordnes.

Ja den store er en god blanding, har fået en masse fra broholmer, de fleste der ser ham tror han er en rasehund. Ville selv gerne have en renracet broholmer, da de passer mit temperament og deres træningsniveau de kan nå op på overstiger ikke hvad jeg vil. Men jeg tror desværre ikke at broholmer selskabet i Danmark vil tillade mig at købe en hund nu jeg bor i Norge, men man ved aldrig. Alle hvalpekøbere skal godkendes af broholmerselskabet i Danmark før man bliver henvist til en der har et kuld hvalpe, + man skriver under på at hunden skal gennemgå en psykolog test og helbredstest(røntgen etc.) hvilket er godt, men også at broholmerselskabet bestemmer om der skal avles på hunden og hvornår, og der er sat en fast pris for parringen, så desværre ingen parrings valp. Men hvis du gerne vil vide mere om dem, så kan du altid bare spørge :twitch:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig bruker jeg kun PetVett i Eidsvåg, og Myrbø på Espeland. har hatt litt forskjellig erfaringer med de andre dyreklinikkene, så velger å holde meg unna. Bor selv i sentrum, og reiser heller et stykke og får gode og kyndige dyrleger og servicen som medfølger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil virkelig anbefale deg å bruke T. Realfsen på Bratholmen på Sotra. Han er utrolig dyktig og bryr seg om pasientene sine! Han er alltid i godt humør og kommer gjerne med en spøk eller tre. Ikke er han avskrekkende dyr heller!

vi går også til han.. Er kjempe fornøyd med han..

Milli er LIVREDD hos dyreleger, og han presser ikke på eller noe.. tar seg god tid, slik at det blir best mulig for milli.. er alltid rolig og grei... :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker hovedsaklig Jannicke Jæger hos Dyreklinikken Bergen Vest, hun er en utrolig behagelig og dyktig dame som vet å behandle dyrene på en fin måte, om hun ikke er der kan jeg og gå til Per Erik Hem.

Til HD røntging har jeg brukt A.K Milde på Myrbø og Thomas Øyo på Stend, var strålende fornøyd med sistnevnte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tisser han når dere går ut da? isåfall har han vel et reelt behov for å gå på do. Å holde seg i mange timer er jo ubehagelig, selv om man fysisk sett klarer det.
    • Hjelp! Tempo har sovet hele natten fra dag 1, riktignok våknet noe tidlig, typ 06:30 ish. Men nå, nesten 4 måneder gammel, er han begynt å våkne noen ganger på natten i 4/5/6 tiden. Jeg er jo bekymret for at han er dårlig i magen, så jeg tar han ut. Frem til nå har han ikke vært dårlig i magen. Han sovner fint etter å ha vært ute, men det er jo irriterende når jeg vet at han kan holde seg til vi står opp. I ukedagene våkner vi stort sett klokken 7, i helgene kan han fint sove til 8-8:30.  Hørte på et foredrag fra Maren Teien at mange luftet valpen alt for lenge på natten og at det da ble en del av døgnrytmen deres. Burde jeg kanskje bare være hardere og ikke lufte han, holde ut "maset" til han sovner igjen? Noen ganger kan jeg klappe litt på han, også sover han videre, andre ganger er han mer våken.
    • https://www.nkk.no/om-nkk/statistikk/ Det ligger under "Dokumenter" på denne siden.
    • Min veide 11.1 ved 16 uker og endte på 19.
    • Hei, har selv samojed, men har vært borti noen lapphunder og har litt erfaring med dem. (Ikke noe erfaring med Islandsk fårehund). Men ut fra hva du skriver så tror jeg finsk lapphund kan være en god kandidat om det er den hunden du har sett litt på nå og ønsker deg😊 Men for å prøve å svare på spørsmålene dine: Kløv og trekk: - Finsk lapphund er en robust og allsidig rase som historisk har vært brukt som gjeterhund for rein. Dette gir jo den et godt grunnlag for å kunne brukes til kløv. Vil si de fleste raser kan brukes til kløvning. Men med riktig trening kan den bære en kløv på opptil 1/3 av sin egen kroppsvekt. Så ser ingenting problemer ved å la en finsk lapphund bære kløv. - Samme gjelder jo samojed, allsidig og robust rase, men kanskje litt mer egnet for kløving, men også trekking. Samojeder er jo trekkhunder, så om trekking er noe du ikke ønsker så mye fokus på er nok finsk lapphund et bedre valg. Kan jo lære en samojed å ikke trekke å, men er nok betydelig vanskeligere enn å trene en lapphund til det.   Reaksjon på sau - Finsk lapphund har mer naturlig gjeterinstinkt, så vil si med trening så er det nok lettere å trene dem til å være rolig rundt sauer enn for eksempel samojeder, som generelt har høyt jaktinstinkt og gjerne vil reagere og «ta» sau. Så klart finnes det individer som er rolige rundt sauer, og ved trening fra de er små fint kan være rundt sauer. Men generelt vil jeg si lapphund er mer pålitelig rundt sau enn samojed.   Varme - Samme som samojed så har finsk lapphund en tykk pels som gir beskyttelse mot kulde, men dette kan også gjøre den utsatt for overoppheting i varme værforhold. Som du nevner, kan dette håndteres fint med pauser, mindre vekt i kløven, og kjøling av potene.    Utholdenhet Finsk lapphund har god utholdenhet, men som med alle hunder, vil individuell kondisjon og trening påvirke hvor godt den takler lange turer med kløv. Hvis du trener hunden jevnlig og gradvis øker belastningen på kløv og lengde på tur, så vil den fint kunne håndtere lange turer over flere uker.   Trekk Selv om du primært ønsker en kløvhund, kan Finsk lapphund også trenes til å trekke, for eksempel pulk om vinteren. Dette kan gi god variasjon i treningen og hjelpe til med å bygge styrke og utholdenhet. Rasen er ikke spesielt avlet for trekk som samojeder, men med riktig trening kan den fint utføre lettere trekkoppgaver.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...