Jump to content
Hundesonen.no

Hovawart


viking

Recommended Posts

Er det noen her som kan anbefale noen seriøse og anerkjente oppdrettere på Hovawart..? Hunden skal primært brukes som familiehund, men vil også bli trent i lydighet og spor, og tenker å prøve agility etterhvert som den lokale hundeklubben kommer opp å går.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Vil anbefale deg å ta kontakt med overnevnte oppdretter. Hun har en enorm oversikt over rasen og linjer til de fleste hoffer i Norden (og mange i resten av Europa, helt utrolig database…). Hun har ikke kull selv akkurat nå, men hun kan helt sikkert hjelpe til å anbefale kull andre steder. Der får du ærlige svar om egne og andres hunder/kull. Du kan godt se på valpelisten til klubben, men jeg vet at det ikke er alle der jeg ville ha kjøpt fra! Uten å nevne noen konkrete her.

Som LinKr nevnte har jeg valp derifra. Han er nå 1 år, og en super hund. Jeg har kjent hun som driver oppdrettet i 8-9 år, og kan trygt anbefale å kjøpe valp der! Hundene hennes er veldig trivelige og omgjengelige, og hannhund-valgene veldig gjennomtenkte. Hun har pene hunder også, men setter helse og mentalitet før utseende, noe alle oppdrettere I TEORIEN burde gjøre...

Bor du i nærheten kan du godt få hilse på min, og helt sikkert hennes hunder også:P

Link to comment
Share on other sites

Jeg bor i Vest agder så er litt langt til Orkdal..men takk for innbydelsen :rolleyes: , har sett en Hovawart rundt her i gang, og det var noen turister osm hadde den med seg fra Tyskland. Finnes ikke mange..

hvertfall ikke her på sørlandet..

Link to comment
Share on other sites

Ok, det var litt langt ja:) Du har jo en opdretter rett utenfor Arendal, og en hoffe rett utenfor stavanger, som jeg kommer på i farta. Aner ikke hvordan avstandene er på den kanten av landet bare så det er sakt :rolleyes:

Ta kontakt med kennel dratini, hun har sikkert oversikt over hvilke hoffer som befinner seg i området om du vil hilse på noen :P Du kan jo også ta kontakt med distriktskontakten på sør-landet. Se under "distriktssider" på hovawart.no .

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Hei Viking

Jeg vet om endel hoffer på sørlandet og du kan godt få noen opplysninger om du vil (legger ikke slikt ut her).

Ellers så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med flere oppdrettere, spørr og grav. Hva vet de om linjene bakover, foreldrenes søsken, sykdommer, gemytt etc... Mange spør gjerne bare om avlsdyrene, men det er viktig å vite hva som ligger lengre bak også. Vær ærlig til oppdretter og si at du vil høre med flere som planlegger/har kull. Ta også kontakt med valpeformidleren til Hovawart-klubben, det kan være godkjente kull som ikke ligger ute på klubbens hjemmeside.

Vil anbefale alle som kjøper valp (uansett rase) et de velger fra kull som er godkjente av raseklubbene, da vet man at avlsdyrene har oppnådd de kravene som klubben stiller.

Lykke til videre :P

(lettere flau over all ros jeg har fått lengre oppe i tråden ;) og ja, vi planlegger kull til vinteren, kommer mer info på hjemmeside/klubbens side etterhvert...)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hei hei!

Vi kjøpte vår lille Hovawart frøken på Mysen. Nærmere bestemt kennel O-Bra-Tali. Utrolig trivelig dame, og kjempefine hunder - og da tenker jeg mest på gemytt. De er jo selvfølgelig nydelige også, men gemyttet er utrolig bra! O-Bra-Tali skal ha kull igjen til våren, tror jeg..

Heka-B-Tunet er også en bra kennel. Der har de ikke valper for øyeblikket, men tror de skal i gang med et kull ganske snart.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...