Jump to content
Hundesonen.no

"Liggesår"


Peers

Recommended Posts

Orry har problemer med sår og hard hud på albuene på forbeina, noe som spesielt kommer om våren og sommeren. Vi var og sjekket det hos veterinæren i fjor, og det ble diagnosert som liggesår. Fikk beskjed om at det var lite å gjøre med bortsett fra å smøre litt, i tillegg til å bade av og til med en mykgjørende shampo.

Lurer likevel på om noen her har andre tips for å gjøre det litt bedre? Eventuelt om noen også kanskje vet hvorfor dette er spesielt ille på denne tiden av året, framfor på høsten og vinteren... Han ligger jo ikke mer på våren og sommeren, snarere tvert i mot. Kan det skyldes at pelsen er tykkere i de kalde månedene?

Har lagt ved et bilde, men det var ikke så lett å få et godt nok bilde. Sårene er verre og større enn de ser ut her:

saar.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det der er jo ikke akkurat sår da. Ser mer ut som en træle for meg. Slikker han på det? Irirterer det ham, eller deg? Hvis hunden ikke har noen reelle problemer med det, så ville jeg ikke brydd meg noe om det. Det skulle ikke forundre meg om du ser det bedre nå fordi vinterpelsen er borte. Kanskje han foretrekker å ligge mer på harde, kalde underlag nå på sommeren? Da er det naturlig at det blir litt tykkere hud på slike utsatte steder.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg er enig i at det ikke direkte er sår, men det er hard hud som virker litt øm ved berøring. Han slikker ikke på dem (er vanskelig for han å komme til der), men hender han klør litt. I utgangspunktet er det ikke noe stort problem, men dersom det er noe som kan gjøres for at det skal bli litt bedre, er det verdt å prøve :)

Link to comment
Share on other sites

Eneste som hjelper er nok å hindre ham i å ligge på harde underlag. De dannes på lik linje med alle andre træler, nemlig ved belastning/slitasje. Har du noen gang spilt gitar, eller gravd mye med spade, så skjønner du hva jeg mener. Det hjelper ikke på "omfanget" at du smører og slikt. Eneste det hindrer er at de blir tørre og sprekker.

Min hund har det samme, og har aldri vært et problem. Bryr meg ikke noe om det heller.

Link to comment
Share on other sites

Er veldig kjent med det problemet der. Det viktigste er å smøre det mye, så det ikke sprekker opp og blir enda verre. Det som funker bra er faktisk spenol. Helt vanelig krem uten parfyme osv. Bare smør , smør og smør. det hjelper. Det er fortsatt en stund til liggesårene til Ludde er borte men det har hjulpet veldig.

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg har også hatt pproblemer med det. Men prøv å bruk vaselin eller spenol (du får kjøpt begge på apoteket) og smør et tynt lag hver dag da burde det gå bort:) Funka ihverfall på min hund

Link to comment
Share on other sites

mi tispe får øu sånt inni mellom, det eneste som jeg syntes å virke var aloe vera. fra den planten som mange har i stua. knakk av litt av den og brukte, gikk kjempe..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...