Jump to content
Hundesonen.no

Piping...


mbakkevold

Recommended Posts

Tina piiiiiiiiiiiiiiiiper..hele dagen lang...

Hun har endelig forstått prinsippet om å gi beskjed når hun skal på do (takk og lov!), men med det resutat at hun piper ved døra/vinduet/alle steder kontinuerlig. Piping = tur ut mener hun. Det er jo mye mer morsomt ute enn inne, så da piper man ved døra slik at man kommer ut. Tisse? nei, det er ikke nødvendig.. Jeg blir gal i hodet av all pipinga! <_<

Var vel egentlig ingenting jeg ville med dette innlegget, annet enn å få ut litt pipe-frustrasjon. Nå har tutta sovna, så da kan jeg gjøre noe i huset annet enn å høre på piiiiiiiiiiiping :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Kanskje en fin blanding av det meste. :P Har ei som piper jeg også, men hun lager ikke en lyd når hun må ut. Hun piper når hun maser på oppmerksomhet, når hun blir overlykkelig når typen kommer hjem o.l.. Vi har oversett det helt fra begynnelsen, men typen er litt blaut og snakker ofte til henne når jeg ikke er hjemme og hun syter - så tror det har blitt forsterket.. Men hun har heldigvis lært at det ikke hjelper å syte til meg lenge av gangen, viljen sin får hun ikke på den måten uansett.

Du må overse. Du kan gå vekk, snu hodet vekk, se opp i taket og vise tydelig at du ikke verdsetter slike lyder og at du bryr deg null. Eneste tipset jeg kommer på. :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg overser det meste av pipingen, men tingen er at hun piper når hun faktisk må på do også. Syns det er litt synd å ikke lufte henne hvis hun må på do, slik at hun får intrykk av at det er greit å gå inne. Spesielt siden hun akkurat har forstått at man gir beskjed når man skal på do. Eller? Kanskje jeg er helt på vidda :P

Link to comment
Share on other sites

Du har ikke lagt merke til noen andre ting hun gjør når hun vil på do? Ser intenst på deg, prøver å fortelle deg noe med blikket, tusler hvileløst omkring, krafser på gulvet med labbene? Eller går hun noen spesielle plasser? I nærheten av døra eller noe sånt?

Jeg hører tydelig forskjell på au-piping, syte-piping, redd-piping og glad-piping for å si det sånn. I tillegg har hun mange andre små signaler hun driver med samtidig.

Link to comment
Share on other sites

Min valp hadde samme oppførsel som din har.. Var jo pga at jeg hadde tatt henne ut hver gang hun gikk mot døren, eller hver gang hun peip ved døren..

Det jeg begynnte å gjøre var at når hun pep ved døren gikk vi ut til det faste tissestedet. Tisset hun ikke nesten med en gang var det rett inn igjenn. Men derimot om hun tisset fikk hun en liten tur etterpå som belønning.. Etterhvert har har hun begynnt å pipe mindre og mindre.. og nå er hun 7mnd og piper bare når hun faktisk må på do..

Vet ikke om det samme vil funke for dere, men er jo vert ett forsøk :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...