Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan sender man ørkenrotter til Norge i fra Oppdretter i sverige?


MegaMarie

Recommended Posts

Hvordan blir Ørkenrotter sendt i fra oppdrettere i Sverige til Norge?

Fly eller tog eller??

Og hvordan blir dette gjort? Har de spon og slikt oppi og hvilken?

Får de mat? Eller har de mat oppi reiseburet?

Noen som har erfaring med at dem blir skadet på veien?

Link to comment
Share on other sites

Der jeg jobber får vi alltid dyrene fra sverige. Vi har flere ganger fått inn ørkenrotter. De blir kjørt i reisebur med vann. oppi reiseburet har de også da spon. Har ikke opplevd at de har blitt skadet på veien ,

Link to comment
Share on other sites

Nei ,men de kommer mest sannsynlig fra imazo ,hvis rottene også gjør det så er det kjempesynd på dem.

Imazo er navnet på en ''dyrefabrikk''

Der setter de blå rotter i en kasse og lar dem parre seg og dobbelrexer i andre kasser og lar dem parre seg osv osv.

Til slutt kommer de til norge og når folk er dumme nok til å kjøpe dem så ender de opp med blåe blødere med superdårlig gemytt.

IKKE BESTILL FRA SVERIGE ,MEN FRA NORSKE OPPDRETTERE,ELLER BARE AVSLUTT DYREHOLD I DYREBUTIKKER,BOIKOTT :)

Ikke til deg tjukken! ;)

Skal du kjøpe fra sverige (eller andre land) så må du ha tillatelse fra mattilsynet ellers så er de ulovlige,snakk med mattillsynet ;)

Link to comment
Share on other sites

Vi har sluttet å ta inn rotter for en god stund siden.... hamstere får vi som oftest fra privat, men i nød fra Imazo <_< kommer til å få sparken hvis jeg begynner å kjefte på sjefen min :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for svar.

Lenge til jeg skal ha ørkenrotter men når den tid kommer så blir det fra oppdretter i sverige vis jeg ikke finner noe jeg liker i butikken. Er nemlig veldig få oppdrettere i norge.

Hadde ikke tenkt å få sendt ørkenrotte i fra dyrebutikk i sverige altså. Tror den oppdretteren som jeg fant var veldig seriøs. Her er link:

http://www.freewebs.com/twistersgerbiler/planeradekullar.htm

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Nei ,men de kommer mest sannsynlig fra imazo ,hvis rottene også gjør det så er det kjempesynd på dem.

Imazo er navnet på en ''dyrefabrikk''

Der setter de blå rotter i en kasse og lar dem parre seg og dobbelrexer i andre kasser og lar dem parre seg osv osv.

Til slutt kommer de til norge og når folk er dumme nok til å kjøpe dem så ender de opp med blåe blødere med superdårlig gemytt.

IKKE BESTILL FRA SVERIGE ,MEN FRA NORSKE OPPDRETTERE,ELLER BARE AVSLUTT DYREHOLD I DYREBUTIKKER,BOIKOTT :P

Ikke til deg tjukken! :whistle:

Skal du kjøpe fra sverige (eller andre land) så må du ha tillatelse fra mattilsynet ellers så er de ulovlige,snakk med mattillsynet :P

Imazo, Heter egentlig Trope Importen Imazo. De er ikke en dyrefrabrikk/produsent i seg selv, men de har avlere som avler for dem. Rotter som imazo leverer til dyrebutikker blir vanligvis separert etter kjønn, uhell skjer jo, og som oftest er det dyrebutikkene som setter alle rottene i samme bur.

Hos Imazo får man ikke tak i rex, dobbelt rex, fuzz eller andre varianter.

De "ultra fancye" utgavene har dyrebutikken tatt til seg fra provat personer. Hos Imazo

Man får kun "hetterotte mix" (altså hooded og husky), blå rotter eller dumbo rotter. Fargene varierer etter hva de har inne og ikke. Alle Imazo rotter er ikke nødvendigvis fra sverige, men også Danmark og Finnland. Jeg synes ikke du, "puddellover" skal uttale seg så mye om Imazo, når du ikke vet helt hva du snakker om. Jeg har selv jobbet i dyrebutikk, og har selv ringt Trope Importen.

Og alle blåe rotter er ikke aggressive eller blødere. Jeg har blå rotter (antakeligvis stammer de fra Imazo) og de er ikke blødere eller aggressive. Har hatt større problemer med "vanlige hette rotter og huskyer" enn med de mer fancye rottene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg sier det etter det jeg har sett blitt skrivd på forumet...

Jeg sier ikke at det ER sånn..

Ser det...

Imazo er navnet på en ''dyrefabrikk''

Kanksje du ikke bør skrive det som kun går som 'ryker på andre forum'?

Er bedre å gi rett infomasjon, enn å slenge dritt som andre sier. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...