Jump to content
Hundesonen.no

Dødssyk av flåttmiddler?


Guest Belgerpia

Recommended Posts

Virker ikke

Vel så ofte er problemet at midlene som kjøpes i dyrebutikker ikke virker i det hele tatt – eller ikke virker godt nok.

– Jeg har selv i egen praksis sett at hund med flåtthalsband kjøpt i dyrebutikk hadde flått sittende fast i huden ved siden av halsbåndet, forteller Hanne Bergendahl. (ANB)

Haha, jeg har plukket flere flått som har sitti under Scaliborhalsbåndene også, men ser helt klart argumentet. Er en grunn til at jeg kjøper halsbånd som er 5 ganger så dyrt enn i dyrebutikken.

Link to comment
Share on other sites

Mener det var en del avisskriverier om det her ifjor og? Og/eller året før? Husker ihvertfall at folk ringte og spurte på klinikken jeg hadde praksis på pga avisskriverier :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Dette var oppe i media for litt siden også ja, lurer på om det kanskje er to år siden. Var i hvert fall sterkt frabedt å kjøpe flåttmidler i dyrebutikk, og heller høyst anbefalt å kontakte veterinær og kjøpe via dem. Er uansett det vi gjør her i huset :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Fibi ble veldig slapp og dårlig noen dager etter at vi satte på henne sånt flåtthalsbånd for to år siden. Da tok jeg det av og hun kviknet til samme dag. (Det var kjøpt via veterinær). Det kan jo ha vært noe annet hun ble syk av, men jeg tror nok det var halsbåndet. Siden har vi brukt Expot og det fungerer utmerket.

Link to comment
Share on other sites

Hunder har dødd av flåttmidler som kjøpes hos veterinær også på grunn av giften man sjelden vet på forhånd om hunden er allergisk mot eller ikke. Prøv derfor alltid slike midler på et lite sted med liten mengde før man pøser bikkja full.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...