Jump to content
Hundesonen.no

Hund nr 2


giggi

Recommended Posts

Nå har jeg planlagt hund nr 2. Vil gjerne ha en til hund om 2-3års tid, så jeg har jo god tid å planlegge på :ahappy: Rasen jeg er mest intressert i er Sheltien, men er åpen for nye forslag :innocent:

Jeg har jo en Border Collie som jeg trener Agility med, og skal snart gå på lpkurs og forhåpentlig begynne å trene aktivt :D

Jeg vil at min neste hund skal være mindre eller like stor som Bcen, jaffal ikke større :)

Jeg vil at den skal være førermyk, og lett trent.

Skal etter planen drive med Agility og Lp, og kanskje litt bruks for moro skyld :D Den må klare å trene en god stund om gangen, ikke slik at etter en økt på en halv time med Agility er den ferdig for dagen :D

Den må gjerne klare å ha en dag ro, uten at det skjer noe spesilt, men må være såpass aktiv at den kan klare å holde følge på turer og treninger.

Jeg troor at Sheltien er en slik hund, men jeg har aldri hatt en så rett meg om jeg tar feil :o

Dette ble litt rotete skrevet, men håper dere forstår, er det noe så bare spør :P

Link to comment
Share on other sites

Sheltien virker jo absolutt som en hund som kan passe for deg. Og du skal jo være med å treffe mine sjarmtroll (eventuelt bare troll) så da vil du få litt mer innblikk i hvordan rasen er. Jeg har hunder i hver ende av spekteret av hva man kan forvente av en sheltie :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Åh så gøy å høre da :ahappy: Da har jeg ikke tatt helt feil av Sheltien :D Gleder meg til å møte sjarmtrollene dine Silje :) Du skal stille lille Zima på søndag?! Så da kommer vi å titter :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Åh så gøy å høre da :ahappy: Da har jeg ikke tatt helt feil av Sheltien :innocent: Gleder meg til å møte sjarmtrollene dine Silje :D Du skal stille lille Zima på søndag?! Så da kommer vi å titter :)

Ja jeg har hvertfall meldt på Zima... hun skal trekke tenner på fredag, så vi får se an formen hennes om hun blir stilt eller ikke.... men vi kommer nok uansett :D

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg har hvertfall meldt på Zima... hun skal trekke tenner på fredag, så vi får se an formen hennes om hun blir stilt eller ikke.... men vi kommer nok uansett :ahappy:

Håper det går bra, så lykke til med tanntrekkingen :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Drar opp en gammel tråd jeg.

Nå går jeg ca 1 times tur i skogen hver dag. + Lp økter som varer ca 15min et par ganger til dagen. All mat blir servert uti skogen så hun må lete og klatre for å få tak i den. 2/3ganger i uka trener vi Agility. Ellers er hun med meg nesten over alt. Dette er med Bc tispa på 3år.

Møtte et par med 3 Sheltier her en dag, og jeg fortalte da at Sheltie skulle sannsynligvis bli min neste rase om 2/3år. Og den skulle være med på det som jeg gjør med BCen. Det jeg fikk til svar var at en Sheltie aldri hadde klart det, at deres Sheltier fikk 3 turer om dagen, 2 på en halvtime og en litt lenger på rundt en time. Og dette var akuratt passe for deres hunder. Vi snakket litt om dette, og jeg ble fryktelig usikker på rasevalget..

Joda, jeg vet at Sheltien kanskje ikke krever så mye som jeg kommer til å gi den, men trodde den klarte det helt fint hvis den ble vandt til så mye.

Huff, hvorfer skal dette være så vanskelig? Er så redd for at jeg velger helt gal rase til mitt bruk.

Link to comment
Share on other sites

Møtte et par med 3 Sheltier her en dag, og jeg fortalte da at Sheltie skulle sannsynligvis bli min neste rase om 2/3år. Og den skulle være med på det som jeg gjør med BCen. Det jeg fikk til svar var at en Sheltie aldri hadde klart det, at deres Sheltier fikk 3 turer om dagen, 2 på en halvtime og en litt lenger på rundt en time. Og dette var akuratt passe for deres hunder. Vi snakket litt om dette, og jeg ble fryktelig usikker på rasevalget..

Du kan jo spørre deg selv hvordan folk kan VITE at akkurat det DE gir sine hunder er akkurat passe ? Hunder er fleksible de, noen blir passive av lite trim og trening - og dermed kan det godt se ut som om det de får er "akkurat" passe. Jeg synes det du kan tilby av trening og trim høres helt utmerket ut også for en sheltie. Mine chihuahuas hadde da ingen problemer med å være med på lange turer, og det er langt verre å gi en hund for lite enn for mye synes nå jeg :wub:.

Jeg tror en sheltie vil bli en lykkelig hund hos deg jeg :wub:.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ikke noe fasitsvar på hva en Sheltie tåler. Dette vil jo såklart varere med individet og hva den er trent til. Min Sheltie får enkelte dager bare vanlige turer, mens andre dager trener vi lydighet til sammen kanskje 30min. I dag har vi trent litt lydighet, sprunget løs i fjæra i 30 min + vært i stallen i 4 timer (noe hun blir veldig sliten av, mye å følge med på må vite:P). Hun er da sliten når hun kommer hjem, men ikke verre enn at hun er med på litt bøll igjen til kvelds :wub:

Ut i fra hva du tenkte å bruke hunden til synes jeg en Sheltie høres ut til å passe deg godt. Og om du trener opp hunden sakte, men sikkert så vil den i de fleste tilfeller tilpasse seg ditt aktivitetsnivå :wub:

Link to comment
Share on other sites

Bare tullball...

En sheltie klarer fint det du skriver at du vil gi den, den vil nok kunne klare mye mer enn dette også om man vil det.

Det er så absolutt ikke en "lat" rase, som ikke tåler mye aktivitet. De er bare veldig tilpassningsdyktige, så de klarer seg med lite aktivitet også.

Nei, utifra det du har skrevet her syns jeg sheltien virker perfekt for deg!

Link to comment
Share on other sites

Tips til å få valpen til å leke: Jeg brukte klikker og shapet inn lekeadferden på min hanne. I starten lot jeg ham vinne kampingen i 90% av tilfellene. Da han virkelig ble tent på kampingen innbød jeg ham til å kampe om leker som jeg holdt i munnen, og også her lot jeg ham ofte "vinne" i starten. Dette for å bygge opp selvtilliten hans og intensiteten, da dette ikke lå så naturlig for ham.

Nå har jeg en superforsterker i treningen og han slipper ikke før han får kommando. Han henger på om jeg "slenger" ham rundt meg (noe jeg ikke gjør så ofte mtp tennene og nakken hans).

I forhold til den hverdagen du vil tilby sheltien; ingen problem! Min er vel ingen Duracell-hund, men han kan holde det gående i timer, med skauturer, LP og AG trening, pluss leking med sin pyrrebror.

Sheltien er fantastisk tilpassningsdyktig så jeg kan garantere at du blir fornøyd om du finner riktig oppdretter!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...