Gå til innhold
Hundesonen.no

Gode middagsoppskrifter


Espen

Recommended Posts

Tenkte vi måtte ha en tråd der vi deler middagsoppskrifter. Litt morsomt og få tips til andre om middag.

Prøver meg med et ungkars eksempel :)

Kjøttdeig og pasta

Du trenger:

Kjøttdeig 400-500g

Dolmio

Pasta(skruer, spaghetti, eller hva du foretrekker!)

Fremgangsmåte:

Brun kjøttdeig i en panne, imens du begynner og koke opp vann til pastaen.

Når kjøttdeigen har blitt brun slenger du i Dolmio sausen. Blander dette ut og lar det småkoke i panna en 10-15 minutter.

Når vannet koker, er det bare og koke opp pastaen - Litt forskjellig hvor lenge den skal koke så les det på pakka.

Tid:

Ca 20 minutter!

Vanskelighetsgrad

Enkelt

Pris

Ca 60-70 kr.

Tips

Strø litt ost på toppen, og la det smelte.

Dolmio finnes i flere smaker, blandt annet hvitløk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastiske burritos

Du trenger: Strimlet kylling (eller filèer som du strimler), ca 350/400 gram til tre personer.

Paprika, løk, mais+ de salatingrediensene du ønsker.

Burritos-krydder, salsasaus og rømme.

Tortilla-lefser.

Kjøp strimlet kylling, og stek til de er gjennomstekte. Strimle opp paprika og løk (velg litt grønnsaker etter smak og behag- men disse er best), og stek sammen med kjøttet. Ha i posen med burritos-krydder, og litt vann. La det småkoke til det meste av vannet er borte. Smør litt salsasaus i hver tortilla, strø på litt mais, litt ost og legg i litt kjøtt, paprika og løk. Rull tortillaene sammen, og legg tett i tett i en ildfast form. Strø masse ost oppå, og hiv i ovnen på ca 200 grader, i rundt ti minutter. Servèr med en frisk salat og rømme til. NAM!

P.S. Denne fantastiske retten kan også gjøres vegetarisk, bytt ut kjøttet med røde chilibønner. Utrolig godt!

Varm linsesalat med lefse

Vegetarisk og ultrasunn.

Du trenger:

Linser

To bokser hermetiske tomater

Agurk

Mais

Cherry-tomater

Gulrot

Løk

Squash, aubergine++

Couscous

Tortilla lefse

Cheddar ost (eller eventuelt jarlsberg eller no)

Fiks linsene sånn som det står på pakken (de må ligge i bløt en stund). Finn en gryte, ha i linser, hermetiske tomater i biter (ikke de hele) og de andre grønnsakene, pluss litt couscous. Kok til grønnsakene er litt myke, og smak til med krydder (agurken skal ikke haes i før til slutt). Skjær tortillaene i trekanter (sånn som når man lager quesedillas), og legg ost i mellom to og to.. Hiv i ovnen i et kvarter ca. Veldig godt, og veldig sunt (hvis man ser bort ifra lefsene... Men hey:p)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hvis dere blir leie av Espens spagetti, så kan dere jo bruke kjøttedeigen til noe litt mer fantasifullt :P :

Ariadnes kjøttboller: (Det vil si mine greske variant)

1 pakke kjøttdeig

ca 1/2 teskje salt (Kanskje litt mer?)

litt kvernet pepper

litt revet muskatnøtt (finnes også ferdig pulverisert)

litt fersk timian (finnes også tørket. Står sammen med krydder)

litt persille.

1 egg

1 revet løk

1- 2 dl kokt ris

Griljeringsmel.

Bland kjøttdeig og krydder godt sammen med en gaffel. Bland inn resten. Jobb alt godt sammen. Lag små boller (det blir ca 20 stk) og vend dem i griljeringsmel. Stekes på middels varme på alle kanter til de er gyldenbrune og gjennomstekte.

Serveres med poteter eller makaroni og salat.

Gresk salat:

Tomat. agurk, løk oliven og fetaost. Hell over litt god olivenolje på egen posjon.

Parakalå! :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verdens beste bruschetta (vegetar)!

NAM NAM! :P

(400 g spekeskinke) - kan sløyfes

4 skive lyst brød

2 ss olivenolje

2 stk. finhakket tomat

½ stk. finhakket rødløk

1 stk. finhakket avocado

1 båt hvitløk

2 ss frisk basilikum

½ dl olivenolje

½ ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.

3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.

PSST:

Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.

Jeg lager denne stadig vekk, dog uten oppskrift. Den er i alle fall supergod og sunn, og er en fin forrett/smårett dersom man ikke er veldig sulten. Spiser man mye blir man veldig mett skal jeg love dere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...