Gå til innhold
Hundesonen.no

Målebrev


mokken

Recommended Posts

Nå har såvidt skuldrene begynt å senke seg og hvilepulsen nærmer seg normalen...

Har gått å ventet på en gylden mulighet til å få målt Birk og når J.E Eide skulle holde kurs for klubben ba vi han om ta med utstyret. Flyselskapet var derimot overbevist om at han antageligvis hadde planlagt å kapre flyet med målestokken så den måtte pent bli igjen østpå :)

Supre Sara tok en ringrunde og traff blink hos Nkk`s rep i Bergen, det var bare å komme å låne, så i dag fikk jeg målebrev på Birk - han er mellom (ca 42,7) banana

Hadde en dårlig følese for han er blitt målt av en i klubben så jeg visste han lå på grensen, så nå er han påmeldt til debut første helgen i Mai :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, for en perfekt størrelse! :o Herlig å ha det i orden. :o

Ja ikke sant! En liten porsjon flaks.... :rolleyes:

Så bra! Krysser fingrene for at Felix er under 35 (eller at jeg klarer å stille han så han blir målt til under 35... He he he)!

Lykke til! Går sikkert bra. Det var to hunder som ble målt til liten på kurset, en parson hanne og en mellom?puddel tispe. Fikk tips om å slite ut hunden mest mulig slik at han sank litt sammen i muskulaturen, så før måling var vi på skogstur, sportening, familiebesøk og litt lydighetstrening.... Øynene gikk helt i kryss for gutten :)

Men går det ikke an å få målt dem på selve stevnedagen også?

Har vurdert å få Pito målt, men alle dommere ser vel at hun er under 35?

Jo dersom dommeren er godkjent måledommer i Norge...

Du finner oversikten på NKK.

Fom neste år må alle ha målebrev, uansett størrelse, men det er jo klart man trenger ikke målestokk for å se at Pito er under 35.

Merethe ble ikke målt, jeg bare ba om å få et kryss i "stor hund" ruten og en autograf, så har jeg nå alt i orden i tifelle hun fortsatt konkurrerer til neste år.

*Dobbelpost,mod Crizpo*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk tips om å slite ut hunden mest mulig slik at han sank litt sammen i muskulaturen, så før måling var vi på skogstur, sportening, familiebesøk og litt lydighetstrening.... Øynene gikk helt i kryss for gutten :whistle:

Åy, det var smart tenkt. :whistle: Rajah er veldig liten til å være BC, har målt henne selv til 45, men min måling må ha vært feil, for hun er 0,5-1 cm høyre enn en mellomhund på 42? Bare 7 mnd, men har vokst max 2 cm de 2 siste månednene. Lov å håpe... :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm okei, men hvordan vet man om dommeren er godkjent som måledommer da? Og når på stevnedagen kan man få dette gjort?

Her finner du oversikten over godkjente dommere i Norge:

http://www.nkk.no/cmnkk/public/openIndex/v...ist_pd_sok.html

Dersom du er påmeldt til et stevne hvor en av disse dømmer ville jeg ha tatt kontakt med arrangerende hundeklubb på forhånd å forhørt meg.

Regner med vi sees i dalen til helgen?

Åy, det var smart tenkt. :) Rajah er veldig liten til å være BC, har målt henne selv til 45, men min måling må ha vært feil, for hun er 0,5-1 cm høyre enn en mellomhund på 42? Bare 7 mnd, men har vokst max 2 cm de 2 siste månednene. Lov å håpe... :icon_redface:

Ja det er bare å krysse fingrene!

Husk også at de synker litt med alderen, etterhvert som muskulaturen setter seg ordentlig.

*Dobbelpost, mod Crizpo*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
    • Jeg har en eldre hund som ikke kan konkurre eller trene så mye lenger. Hun får lengere turer, masse bad og er mer på hengekøyetur. Hun blir også lånt ut til andre, hun er  med en som jogger korte strekninger , og elsker det. Får jo valp nå, og er utrolig fornøyd med den ordningen.
    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...