Jump to content
Hundesonen.no

Målebrev


mokken

Recommended Posts

Nå har såvidt skuldrene begynt å senke seg og hvilepulsen nærmer seg normalen...

Har gått å ventet på en gylden mulighet til å få målt Birk og når J.E Eide skulle holde kurs for klubben ba vi han om ta med utstyret. Flyselskapet var derimot overbevist om at han antageligvis hadde planlagt å kapre flyet med målestokken så den måtte pent bli igjen østpå :)

Supre Sara tok en ringrunde og traff blink hos Nkk`s rep i Bergen, det var bare å komme å låne, så i dag fikk jeg målebrev på Birk - han er mellom (ca 42,7) banana

Hadde en dårlig følese for han er blitt målt av en i klubben så jeg visste han lå på grensen, så nå er han påmeldt til debut første helgen i Mai :)

Link to comment
Share on other sites

Haha, for en perfekt størrelse! :o Herlig å ha det i orden. :o

Ja ikke sant! En liten porsjon flaks.... :rolleyes:

Så bra! Krysser fingrene for at Felix er under 35 (eller at jeg klarer å stille han så han blir målt til under 35... He he he)!

Lykke til! Går sikkert bra. Det var to hunder som ble målt til liten på kurset, en parson hanne og en mellom?puddel tispe. Fikk tips om å slite ut hunden mest mulig slik at han sank litt sammen i muskulaturen, så før måling var vi på skogstur, sportening, familiebesøk og litt lydighetstrening.... Øynene gikk helt i kryss for gutten :)

Men går det ikke an å få målt dem på selve stevnedagen også?

Har vurdert å få Pito målt, men alle dommere ser vel at hun er under 35?

Jo dersom dommeren er godkjent måledommer i Norge...

Du finner oversikten på NKK.

Fom neste år må alle ha målebrev, uansett størrelse, men det er jo klart man trenger ikke målestokk for å se at Pito er under 35.

Merethe ble ikke målt, jeg bare ba om å få et kryss i "stor hund" ruten og en autograf, så har jeg nå alt i orden i tifelle hun fortsatt konkurrerer til neste år.

*Dobbelpost,mod Crizpo*

Link to comment
Share on other sites

Fikk tips om å slite ut hunden mest mulig slik at han sank litt sammen i muskulaturen, så før måling var vi på skogstur, sportening, familiebesøk og litt lydighetstrening.... Øynene gikk helt i kryss for gutten :whistle:

Åy, det var smart tenkt. :whistle: Rajah er veldig liten til å være BC, har målt henne selv til 45, men min måling må ha vært feil, for hun er 0,5-1 cm høyre enn en mellomhund på 42? Bare 7 mnd, men har vokst max 2 cm de 2 siste månednene. Lov å håpe... :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Hmm okei, men hvordan vet man om dommeren er godkjent som måledommer da? Og når på stevnedagen kan man få dette gjort?

Her finner du oversikten over godkjente dommere i Norge:

http://www.nkk.no/cmnkk/public/openIndex/v...ist_pd_sok.html

Dersom du er påmeldt til et stevne hvor en av disse dømmer ville jeg ha tatt kontakt med arrangerende hundeklubb på forhånd å forhørt meg.

Regner med vi sees i dalen til helgen?

Åy, det var smart tenkt. :) Rajah er veldig liten til å være BC, har målt henne selv til 45, men min måling må ha vært feil, for hun er 0,5-1 cm høyre enn en mellomhund på 42? Bare 7 mnd, men har vokst max 2 cm de 2 siste månednene. Lov å håpe... :icon_redface:

Ja det er bare å krysse fingrene!

Husk også at de synker litt med alderen, etterhvert som muskulaturen setter seg ordentlig.

*Dobbelpost, mod Crizpo*

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Oi.sååååååå søt!🤩  
  • Mellom hver valp glemmer jeg hvor mye jobb det er. Denne lille hooligan er litt ekstra alt i tillegg, ingenting er trygt her hjemme per tiden. Men samtidig er det så mange små øyeblikk som er så koselig, hver gang de gjør noe nytt, mestrer osv. Heldigvis er hun også veldig kul å trene med, spent på hvordan hun er på sau! Fortell meg nå gjerne jeg ikke er ensom i å syntes det er litt slitsomt av og til, samt har prestasjonsangst for å få det bra til… Dagsferskt bilde av lille hooligan   I løpet av vinteren har jeg hatt besøk av Pil som jeg solgte som unghund, hun reiste hjem etter en date med en engelskmann for snart 3 uker siden. Så vi håper der kommer noen små i midten av april 🤞  
  • Aah Tusen takk! Var ekstremt deilig og lese!  Du har helt rett, har vært/ er inne på tanken på å gå han tilbake før han tar skade av å være her. Å du har helt rett i at alle ska ha det til «det går bra, det går over, det fikser seg» og det gjør kanskje det. Men er fortsatt usikker. Hjalp å lese dette! Men hadde egentlig bestemt meg for å gi meg selv litt mere tid og ikke forvente så mye av valpen og meg enda sia vi begge er forholdsvis ferske på dette. Men takk igjen! Nå følte jeg meg ikke så «annerledes» 💙 Er som du sier veldig viktig at det ikke bare fremstilles som solskinnsdager og grønne skoger og at man tabu belegger det å føle seg mislyktes🐾
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...