Jump to content
Hundesonen.no

Hopper på biler


viking

Recommended Posts

Lurer på en ting, sjefen min har en hund som alltid går løs på jobben, både ute og inne. Kommer det en bil med hund i er den straks borte og hopper på bilen for å se hva som er inni. Dette er fryktelig irriterende, bilen blir jo ikke seende ut etterhvert. Dette har skjedd med min bil flere ganger, jeg har gitt klar beskjed om at visst han hopper på bilen min får han betale lakkering, dette blåser han bort og driter fullstendig i. Har tatt det opp på et seriøst nivå sammen med de andre som jobber der og er plaget med det samme. Han hopper kp fordi om det ikke er hund i bilen også, for det lukter jo hund.. Han sier at det er på hans eiendom og visst vi er redde for bilene får vi parkere et annet sted.

Jeg lurer på, visst hans hund hopper på min bil og lager dype riper, når min hund står på hans eiendom og hunden løper løs, hvem har da skyld/ansvar for skadene. Uansett båndtvang eller ikke, han går allid løs.

Håper noen kan svare på dette.

Link to comment
Share on other sites

En hund som forårsaker skader, gjør eieren (eller hundeholder) pliktig i erstatning. Hunden kan jo være i bånd eller gå løs, det har ingenting å si, så lenge hunden gjør skade på en annens eiendom, uansett hvor denne befinner seg (altså om du er på hans eiendom eller ikke), gjør han erstatningspliktig. Det han sier, er jo like dumt som å si at hvis min hund er hjemme, og du kommer på besøk og den biter deg, så kan du ikke kreve avlivning fordi den var på min eiendom. Det henger ikke på greip. Du kan lete litt i hundeloven, og lov om skadeerstatning, der står det klart at en hund som volder skade på andres eiendeler, plikter å erstatte.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...