Jump to content
Hundesonen.no

Stiv i bakbeina


Raksha

Recommended Posts

Jeg har litt sånn småpanikk her. Har time hos vet. på fredag med pelsballen, men jeg vil gjerne høre erfaringer før det (fryktelig lenge til fredag nå).

Jeg syns alltid Aro har vært litt "rar" bak, men han har ikke vist noe tegn på smerter der, bare i ryggen etter en skade. Ryggen er nå, såvidt jeg kan se bra, men noe er feil likevel. Han er stiv i bakbeina, ser at han legger lite vekt på hvertfall høyre bakbein, og han subber litt innimellom. Begynte med at jeg så at han ikke går skikkelig ned trapper, han vil helst "rase ned" og tråkker ikke skikkelig på høyrebakbein. Så nå i påsken begynte jeg å se at han er stiv i beina, og stivere blir han. Halter litt i perioder. Ser ut som han ikke bøyer noen av knærne med mindre han kan unngå det. Jeg har klådd og knadd, strekt og tøyd, men han sier ingenting, får heller ikke reaksjoner av musklene (twitching) ol. Han løper i hagen enda, men tar det roligere i starten og holder ikke så lenge. Virker som han blir frustrert og begynner å bjeffe på meg fordi han ikke får ut all energien. Han er utilpass inne, klarer liksom ikke slappe av, men jeg vet ikke om det er fordi han ikke får ut energien eller om det er fordi han har vondt. Han er en hund som bobler over av energi og elsker å løpe.

Må si at jeg får skikkelig noia her, siden det er mindre enn 3 mnd siden jeg mista Rikke. Så, noen erfaringer? Bør jeg ringe vet. igjen og si at jeg vil ha røntgen og alt som er med engang? Fikk ikke snakket med vet. da jeg bestilte timen, bare sa at jeg ville at hun skulle se på bakbeina hans fordi han er rar (han har blitt verre etter det). Kan han ha røket et korsbånd eller noe annet? Hvordan ser man det?

Noen som har beroligende ord? Eventuelt en valium til meg og en rimdyl til bikkja? Håper virkelig jeg bare er hønemor her nå og at det bare er en bagatell...

Link to post
Share on other sites

Be om røntgen av bakpart, hofter og haser. Stivhet og halthet kan komme av veldig mye, men symptomene minner mye om min forrige hund. Han hadde HD og osteochondrose i hasene. Han raste ned trappen (ville ikke bøye hasene skikkelig), la helst ikke vekt på den ene siden osv. Men for å ikke gi deg hjerteinfark på stedet, symptomene er også veldig like de en venn av meg sin hund hadde, og hun hadde feilbelastede muskler. Så det kan være både og, men jeg ville nok bedt om full røntgen når du først skal til vet'en.

Link to post
Share on other sites

Takker og bukker. Da mailer eller ringer jeg vet. på tirsdag. Han er forresten snart 4 år, om det har noen betydning.

Tror jeg skal slutte med hunder og starte med gullfisk, har ikke nerver til dette.

Link to post
Share on other sites
Takker og bukker. Da mailer eller ringer jeg vet. på tirsdag. Han er forresten snart 4 år, om det har noen betydning.

Tror jeg skal slutte med hunder og starte med gullfisk, har ikke nerver til dette.

Uff, jeg vet hvordan du har det.. Har nå hatt to syke hunder, og er overhysterisk for hver minste ting. Snella på tre mnd har begynt å strekke seg så mye synes jeg (*himle*), så jeg vurderer å ta en grundig sjekk av ledd og rygg hos veterinæren snart.. *sukk* Det er jo bare tøys, men det er vanskelig å la være. Lykke til, og hold meg oppdatert, du har meg jo på msn.

Link to post
Share on other sites

Et kjempetips er å bestille massasje til hunden. det er helt utrolig hva de klarer å avdekke, så fremt massøren har utdannelse og erfaring. Slik jeg leser det, er det nok ryggskaden som er årsaken. Kankje han la til seg dårlige vaner da han hadde vondt, og har "glemt" at han kan belaste kroppen slik som før. det skjer ofte med mennesker - at de fortsetter å halt av gammel vane selv etter de er operert og friske.

Link to post
Share on other sites

Drar til Alternativet på lysaker, de kjenner både meg, bikkja og historien hans. Og vet hvor hønemor jeg er. ;) Sendte dem mail og fikk svar med en gang at de setter av tid til røntgen om det trengs. Så da kan jeg puste litt lettere frem til fredag. Jeg ser jo at det er noe galt, og tenker hd eller prolaps med engang. Men det kan jo være alt muligrart...

Kan godt hende det er pga ryggskaden, men han har blitt dårligere de to siste mnd. og han har vært bra i ryggen i hvertfall et halvt år. Og blitt spesielt mye dårligere på en drøy uke, så det er nok ikke vane, men kan jo være muskelrelatert fordeom. Eller forkalkning eller eller eller.... *noia* Jah, sjekkes skal han hvertfall. Skrev at jeg vil ha hele han sjekket så nøye som mulig med engang. Jeg orker ikke gå uten å vite i evigheter igjen.

Link to post
Share on other sites

Sjekk snoppen hans du Raksha.. Han ble furstrert over å ikke få kose seg med Bridie på torsdag. :)

Neida, fra spøk til alvor... Lykke til på fredag. Håper virkelig ikke det er noe alvrolig med Arogutten.... klem.

Link to post
Share on other sites

:) Kan riktignok være alt muligrart, men han hadde glemt hele B før bilen deres var ute av blindveien, så neppe det som plager han.

Takk for det. *klem*

Link to post
Share on other sites

Hehe yeah.

Blir ikke røntgen på fredag likevel. Blir enten morra eller en dag neste uke. *stressa*

Edit: Blir røntgen i morra (og vaskine av knøtta) 15.30

Link to post
Share on other sites

Symptomene er reelle, jeg ser desverre ikke spøkelser på høylys dag. Aro ble sjekka opp og ned og i mente, vi gikk i trapper, i gangen, på veien i trav og skritt. Vet. gikk litt med han og, så jeg fikk se bevegelsene hans skikkelig. Han halter på en merkelig måte på høyre bakbein, subber med venstre bakbein og er litt halt på venstre frembein. Har dårlig reflekser neders i bakbeina og lite følelse i bakbeina.

Men, resultatene var forsåvidt noe av det beste vi kunne håpe på. Hoftene er ok, ikke noe sterk hd eller forkalkninger der. Det vi fant var vridninger to plasser i ryggen, over hofter og over skuldre. Han har noe "rusk" mellom to fasettledd over hoftene. Han er veldig myk og fin i ryggen der han hadde vondt sist, så dette er nok en "bivirkning" av flyforsøket hans, siden han har vondt på hver side av det som var vondt sist. Så nå går han på rimadyl, skal starte med osteopati på tirsdag, rolige turer og ising etter tur. Prognosene er bra, han SKAL bli frisk. Jeg fikk være med på røtngetakingen, mens valpen ble plassert hos en assisten, så nå vet jeg hvordan hunden min ser ut inni og hvor uhamsterlig 24 kg dopa collie er. :)

Jeg er 10 kg lettere, selvfølgelig lei meg for at han har vondt, men det kunne vært mye, mye, verre.

Lykke til med røntgen av Tassen!

Link to post
Share on other sites

Heisann Det var bra at det gikk så flott som det gikk med dere! God bedring får jeg vel si! :) Var på røntgen av Tassen. Han hadde vist en forskyvning i kneskåla (?) Tror jeg skrev det rett der! Så han hadde ikke vondt, bare halter litt noen ganger! :)

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...