Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrlegen anbefaler kastrering


Recommended Posts

Hei! Dyrlegen anbefaler å kastrere Oscar da han har litt ekstra med hormoner som løper løpsk og ofte betennelser. Oscar er 2 år, han er en fin og snill hund, men har mye energi. E det noen som kan dele erfaring med meg om hvordan hunden blir etter et slikt inngrep?

Han er veldig på det å ri på andre hunder... og ofte forhudskatar. Han er verdens snilleste og gladeste hund. Men er veldig "hyper" til tider. Jeg ser på det som en glad hund, men det er vel kanskje litt hormoner i ubalanse. Jeg vet ikke. Egentlig er ikke det et problem for meg, men han er over seg av lykke uansett hvem som hilser på etc. Det med at han rir på andre er forsåvidt et problem.

Jeg er i tenkeboksen om hva jeg skal gjøre så setter stor pris på tilbakemeldinger. Takk :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Dyrlegen anbefaler å kastrere Oscar da han har litt ekstra med hormoner som løper løpsk og ofte betennelser. Oscar er 2 år, han er en fin og snill hund, men har mye energi. E det noen som kan dele erfaring med meg om hvordan hunden blir etter et slikt inngrep? Jeg er i tenkeboksen om hva jeg skal gjøre så setter stor pris på tilbakemeldinger. akk :whistle:

Det aller første jeg synes du skal gjøre er å ta kontakt med oppdretteren din og diskutere saken med ham/henne. Oppdretter vil kunne si noe om temperament/atferd på linjene sine, og skulle kunne fortelle noe om hvilke erfaringer h*n har gjort seg med dette.

Ellers kan du kanskje også vurdere å få en second opinion fra en annen veterinær, og diskutere om kastrering faktisk vil ha en gunstig effekt på de plagene hunden din har. Hvilken type betennelser er det han får, egentlig?

Det finnes masser av diskusjoner om kastrering allerede her på sonen - kanskje du skal lese litt i dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan også prate med en adferdsterepaut? Gry på Alternativ Vet. er utrolig flink.

Jeg tok kjemisk kasterering på min pga mange problemer, står en tråd om det på trening/adferd, men jeg syns han ble for rolig... så vet ikke om jeg tør å ta steget med fysisk kasterering..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Dyrlegen anbefaler å kastrere Oscar da han har litt ekstra med hormoner som løper løpsk og ofte betennelser. Oscar er 2 år, han er en fin og snill hund, men har mye energi. E det noen som kan dele erfaring med meg om hvordan hunden blir etter et slikt inngrep? Jeg er i tenkeboksen om hva jeg skal gjøre så setter stor pris på tilbakemeldinger. Takk :whistle:

Han er veldig på det å ri på andre hunder... og har ofte forhudskatar. Han er verdens snilleste og gladeste hun. Men er veldig "hyper" til tider. Jeg ser på det som en glad hund, men det er vel kanskje litt hormoner i ubalanse. Jeg vet ikke. Egentlig er ikke det et problem for meg, men han er over seg av lykke uansett hvem som hilser på etc. Det med at han rir på andre er forsåvidt et problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Hei

Jeg kan i hvertfall si noe i fra en som er eldre som endte opp kastrert og mere lykkelig, men som sakt det kan jo gå andre vegen også da. Jeg fikk i fjor vinter en hund som hang med hue og halen og ikke gadd annet enn å gå bak meg og da er det noe galt fatt for dette gjalt en flatcuted retriever. Vi til vetrinæren og fikk konstatert forstørret prostata. Han foreslo kastrering og vi testet ut først den ene kjemiske varianten som jeg ikke syns hadde noen virkning. Så testet vi ut den andre og den hadde så bra virkning at han begynte å løfte både hode og hale igjen. Han ble da kastrert på vanlig måte og da ble det enda mere liv i han. Dette var en kort historie om en gutt på ni år som ble kastrert. Dette skyltes vist en hormonell ubalangse hos han også.

Lykke til med valget. Det var ikke lett for meg heller og veldig deilig å se hvor fin han ble etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Trodde forhudskattar kom av bakterier som satte seg mellom penis og forhud, jeg. Har det noe med hormoner å gjøre? Kan det ikke like gjerne være trang forhud, f.eks? Jukkingen kan du jo få bort ved trening, men ser jo at det er mulig å bruke kastrering som atferdsendrende tiltak selvom jeg ser det som noe drastisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...