Gå til innhold
Hundesonen.no

Sparetips?


Aya

Recommended Posts

Skrevet

Jeg har ekstremt lite penger disse mnd, for butikken jeg skal begynne i har bestemt seg for at det er smart å utsette åpningen en mnd til.. Den åpner i slutten av Mai (midt i eksamenstiden, tjohei). Jeg skal nå leve på mellom 2-4000 i mnd (utenom husleie), så jeg trenger virkelig tips til hva jeg skal gjøre for å spare mest mulig over alt. Får valp og, og det er jo ikke sånn fryktelig billig heller. Så- hjelp. Billige matretter for to (ekstremt billige, helst ikke over 50 kr tilsammen), triks så man ikke bruker mer enn man trenger- you name it.

Skrevet

Firdt Price mat :o

Der er jeg flink:P

men first price har faktisk mye godt, 2 kg kylling filet til 140 kr liksom, om den var skikkeli god.

Om man er glad i brus og slikt, så er first price brus å anbefale:P

Skrevet

Det billigste er å kjøpe inn i store kvanta av slike ting som holder seg... Samt at man planlegger uka, og ikke går i butikken hver dag... Ferdigprodukter er dyrere enn å lage fra bunnen av.... Vann (eller saft) er billigere enn brus. Spar på rester og frys de ned, div restemat kan blandes sammen til gode retter.. Følg med på butikkenes tilbud.

Dra ofte på besøk til familie og venner... :o

Skrevet

Takk for tipset.. Akkurat nå går det mest i macaroni og suppe her.. Morro, morro. Åååh, hadde jeg bare sagt ja til den andre butikken, så hadde jeg hatt penger nå:/

Knis, ja, Molly- jeg bor omtrent hos venner fortida:p

Skrevet

First price fiskegrateng :P

Laksefilet(sånne frysepakninger)

Ellers så kan man f.eks. kjøpe kjøtt som er på tilbud pga. dato, og bare fryse det ned. Da holder det seg lenger :o

Tunfisk på boks er også billig om du liker det...

Hum... Nå stod det stille her...

Skrevet

- Sett opp budsjett. Så har du en oversikt over hvor mye du har å bruke til hvert formål.

- Skriv handleliste før du drar og handler, og ikke kjøpe noe som ikke står der.

- Kjøp billige alternativer der du kan.

- Betal de regningene du betale. Enkelte kan du utsette en liten stund, uten at forsinkelsesrenter/gebyr er så store.

Skrevet

siden det fortsatt er 2mnd igjen så kan du også spare på mobiltelefon og strøm om du betaler slikt med et ganske høyt forbruk...

20kr i snop og brus om dagen blir 600kr i mnd, ikke at du (noen utenom meg) kjøper så mye men alle monner drar... :o

Budsjett er en fin ting, å stram handleliste, ikke handle ting du tror kan gå ut på dato før du får brukt det, er som å kaste penger i søppla...

Du vet selv om du klarer å spare mes om du har kontanter eller bruker visa, jeg bruker minst når jeg drar kort, mens andre sparer mest ved å ha alt i kontanter...

Skrevet
Kom å spis på Cafe Silje! :P :P

:Laugh:

Kjøp inn masse på 10krs tilbus i butikken, enkelte av disse er et helt måltid!

Ikke blir fristet til å kjøpe DEN sjokoladen som du ikke skulle ha (unntak for påskeegg i lilla kartong :o )

Og som de sier her, masse på besøk til folk.. De sier jo mamma er så god å ha.. (om ikke du trenger flybilett da :P )

Skrevet

Jeg lever på 2000-4000 kroner i måneden nå jeg, selv om jeg jobber.. :P Før 3 bikkjer også, uten at det knekker økonomien, men det er sjelden mye igjen når det blir 10-12...

Min løsning - I tillegg til First Price er Euroshopper en fiffig ting. Karbonader og nakkekoteletter fåes kjøpt billig, kombinert med poteter eller potetstappe er det økonomisk helt holdbart. Det lønner seg å kjøpe inn for en uke av gangen, og spis deg mett før du reiser på butikken - da kjøper du ikke ting du ikke må ha. Forøvrig er jeg stor fan av ferskpizza hos Rema1000 - 26 kroner for en normalstor pizza, og den har aldri vært frossen :P

Lapskaus, spagetti ala capri, pastaretter i pose (uten kjøttdeig) er gode middager som ikke koster så mye. Pant alle flasker du kjøper (det blir faktisk noen kroner det også), og drikk saft som skal blandes ut mye (eks. Fun light som blandes ut 1/9). Sunt, økonomisk og godt :o

Skrevet

Fiskeboller i hvit saus. Har sett fiskeboller for under 10,- kroner boksen, også trenger du poteter til noen få kroner i tillegg.

Fiskegrateng er billig, den koster gjerne også rundt 10-20 kroner.

Pannekaker er jo ekstremt billig hvis du har sånne ting som mel og egg osv allerede. Eventuelt om du må kjøpe en eller to av ingrediensene så blir det likevel ikke så dyrt.

Bak brød istedet for å kjøpe, eventuelt kjøp kneippbrød på Rema til 5,- kroner per stk. Det er utrolig forskjeller på priser på brød.

Det er også mye penger å spare på billige såper/sjampoer og toalettpapir og sånne ting hvis man bare er obs på prisen.

Ting som feks bakepapir, alufolie og en del pose/boksmat kan det lønne seg å kjøpe på Europris.

Handle på Rema, det kan du spare en del på i forhold til en del andre butikker.

Ellers må jeg si som noen andre nevnte, sett opp handleliste for en hel uke om gangen - det sparer man utrolig mye på.

Skrevet

Middager til under kr 50,- for to:

Mandag: Fiskegrateng, gulrøtter og poteter.

Tirsdag: Kjøttkaker (kjøttdeig, krydder, et egg, litt potetmel, en finhakket løk, vann eller melk), brun saus, poteter + en brokkoli.

Onsdag: Pannekaker og tomatsuppe, eller annen Toro - variant.

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus, poteter og resten av gulrøttene fra mandagen.

Fredag: Spagetti og kjøttdeig (Det er mange billige tomatsauser. Den i pose er faktisk ganske god).

Lørdag: Grandiosa, eller en annen billig pizza. Nå kan du bake boller, for du kjøpte jo melk og mel til pannekakene og den hvite sausen :P ).

Søndag: Koteletter (kjøpt frosne, da har du til flere middager), poteter og snittebønnestuing! Gele og vaniljesaus til dessert!

Dette går fint! :o

Skrevet

Da jeg studerte spiste jeg mye på Frederikke kafe (Blindern), da kostet middagen 35 kr. Maten var god og jeg kunne velge mellom å være sunn (kjøpe vegetarmiddag), var jeg fysen på lam ble det halalmiddag, eller vanlig kjøttkaker, eller usunne supergode hamburgere og pommes frites.. *nam*

Studentkafeer er ofte undervurdert synes jeg. :o

Eller så ble det mye "dinner-dates", dvs spleiselag med andre fattige studenter. Veldig hyggelig, og veldig god mat!

På veldig late dager ble det is til middag...

Skrevet
Middager til under kr 50,- for to:

Mandag: Fiskegrateng, gulrøtter og poteter.

Tirsdag: Kjøttkaker (kjøttdeig, krydder, et egg, litt potetmel, en finhakket løk, vann eller melk), brun saus, poteter + en brokkoli.

Onsdag: Pannekaker og tomatsuppe, eller annen Toro - variant.

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus, poteter og resten av gulrøttene fra mandagen.

Fredag: Spagetti og kjøttdeig (Det er mange billige tomatsauser. Den i pose er faktisk ganske god).

Lørdag: Grandiosa, eller en annen billig pizza. Nå kan du bake boller, for du kjøpte jo melk og mel til pannekakene og den hvite sausen :P ).

Søndag: Koteletter (kjøpt frosne, da har du til flere middager), poteter og snittebønnestuing! Gele og vaniljesaus til dessert!

Dette går fint! :o

Åh, jeg lurer på om jeg må forsøke denne oversikten selv jeg. Men altså, en ting her.. Hva er dette med pannekaker og SUPPE? Har aldri hørt om dette merkelige fenomenet før noen uker siden jeg,... og her dukker det opp igjen :S

Skrevet
Åh, jeg lurer på om jeg må forsøke denne oversikten selv jeg. Men altså, en ting her.. Hva er dette med pannekaker og SUPPE? Har aldri hørt om dette merkelige fenomenet før noen uker siden jeg,... og her dukker det opp igjen :S

Vi har alltid tomatsupper eller fruktsuppe før vi spiser pannekaker. Jeg tar først en skål suppe(tomat er min favoritt) og så pannekaker etterpå. Trodde det var helt vanlig jeg... :o

Skrevet

Vi spiste alltid ertesuppe før pannekakene da jeg var liten. Tror det er for at det skal bli litt mer middagete og ikke så desserete. Jeg skriver jammen godt norsk!

Kan godt komme med ny meny neste uke! :o

Skrevet
Vi spiste alltid ertesuppe før pannekakene da jeg var liten. Tror det er for at det skal bli litt mer middagete og ikke så desserete. Jeg skriver jammen godt norsk!

Kan godt komme med ny meny neste uke! :o

Synes det var en fin forklaring jeg, selv om det var noen litt snodig ord inni der. :P

Skrevet
Vi har alltid tomatsupper eller fruktsuppe før vi spiser pannekaker. Jeg tar først en skål suppe(tomat er min favoritt) og så pannekaker etterpå. Trodde det var helt vanlig jeg... :o

Vi spiste alltid ertesuppe før pannekakene da jeg var liten. Tror det er for at det skal bli litt mer middagete og ikke så desserete. Jeg skriver jammen godt norsk!

Kan godt komme med ny meny neste uke! :P

Hehe, joda, nydelig forklaring der gitt :P

Men er dette et "fenomen" som holder seg til østlandet??

Skrevet

Dette med pannekaker syns jeg er merkelig. Vi har alltid spist med smør og sukker på og kanskje blåbær.

Men så skulle jeg spise dette borte og da brukte de bacon på, med tomatsuppe sidenav :o Dette ble helt feil for meg.

(jeg er forresten fra østlandet da, og har aldri spist suppe til)

Skrevet

Jeg er vandt med tomatsuppe først, og pannekaker med blåbær etterpå...

Jeg tror det var fordi mamma ikke gadd å lage så mange pannekaker... :rolleyes: Jeg hadde en bror som var helt vill etter pannekaker, så det var greit å prøve å fylle opp litt i magen hans før pannekakene ble servert...

Skrevet

i trøndelag er det ikke noe suppe før pannekakene vertfall...

blåbær, sukker, kanskje bringebær og andre rariteter på...

Å bacon ved siden av er et must...

  • 2 weeks later...
Skrevet
Middager til under kr 50,- for to:

Mandag: Fiskegrateng, gulrøtter og poteter.

Tirsdag: Kjøttkaker (kjøttdeig, krydder, et egg, litt potetmel, en finhakket løk, vann eller melk), brun saus, poteter + en brokkoli.

Onsdag: Pannekaker og tomatsuppe, eller annen Toro - variant.

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus, poteter og resten av gulrøttene fra mandagen.

Fredag: Spagetti og kjøttdeig (Det er mange billige tomatsauser. Den i pose er faktisk ganske god).

Lørdag: Grandiosa, eller en annen billig pizza. Nå kan du bake boller, for du kjøpte jo melk og mel til pannekakene og den hvite sausen ;) ).

Søndag: Koteletter (kjøpt frosne, da har du til flere middager), poteter og snittebønnestuing! Gele og vaniljesaus til dessert!

Kan du lage ny ukesmeny nå? ;);)

Skrevet

"Sett en tom isboks eller lignende i fryseren. Når du har rester som ikke fyller en hel middag kutter du disse opp i passe store biter og legger de i boksen. Når boksen er full nok kan du steke det opp som pytt-i-panne eller ha alt i en brun saus. Boksen blir fort full!

Et eksempel:Du har igjen to poteter og en pølsebit den ene dagen. Den andre dagen har du en potet, litt gulrot og to kjøttkaker. Hver for seg blir det en knapp middag, men samlet blir det en fin pytt-i-panne."

Denne er vel generelt et bra tips?

"Lag ditt egen halvfabrikatlager.

Sett av en dag innimellom og lag store posjoner. Stek opp kjøttdeig, lag pannekakerøre, osv. Frys det ned slik at det meste allerede er halvferdig når du trenger det.

Et eksempel: Lasagna er kjempegodt, men litt tidkrevende å lage. Lag stor posjon med kjøttsaus når du likevel er i farten. Frys de ned i passe store mengder. "

Alltid billigere å kjøpe en større pakke, men du kjøper en mindre for det er alt du trenger, da e rjo dette lurt og sikkert en del billigere ;)

Skrevet
Gå i butikken å let etter varer som går ut dagen etter.

Det er som oftest gratis ;)

Vet om noen som gjorde det.

de brukte aldri penger på mat!

Da skal du helst ikke ha et travelt liv om du spør meg da, men kjekt tips når du har spart inn alle mulige steder... :rolleyes:

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...