Gå til innhold
Hundesonen.no

Miljøtrening


LouDan

Recommended Posts

Jeg skal i tre uker framover ha miljøtreningene i klubben og da vil jeg gjerne ha litt variert øvelser. Det er ofte folk med helt små valper som kommer på treningene, og vi konsentrerer oss om kontaktøvelser, å gå pent i bånd og alle øvelser for å gjøre hunden til en god samfunnsborger.

Jeg synes selv det blir kjedelig gang etter gang, og jeg trenger litt hjelp til å få igang hjernen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trene på å bli igjen i bilen/bilburet til man får lov til å komme ut, og være i buret når det er åpent, selv om det er andre hunder utenfor.

Lære valpisene å leke ordentlig, enten spilleregler i drakamp (slippe ved passivitet eller kommando) eller å hente ball/leke og gi den fra seg i hånda til eieren. Leking er jo moro selv om man ikke har planer om å trene noe særlig.

Tannvisning/å forholde seg rolig under håndtering (om det er noen labradorer med, så er jeg ganske sikker på at eierne vil sette pris på noe sånt, hihi).

Kanskje vise litt om hvordan man kan legge opp litt spor?

Innkalling, og innkalling med to hunder av gangen (bruk langline, så blir det ikke så mye tull).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi, jeg veit ikke jeg. Bare gir deg idèer.

Men du kan jo f.eks. vise på Bajnok på slutten av miljøtrening nr1, så kan de som vil trene litt hjemme også kan de spørre om hjelp neste gang om de trenger det.

God idè! ;) Takker! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er de de minste valpene du skal ha?

Hvis dere disponerer et sikret område, kan dere slippe valpene sammen i små lekegrupper (mixet i passende størrelse og gemytt for hverandre). La valpene leke og herje litt, deretter skal eierne kalle inn valpene, trene litt på ro, og så slippe de ut igjen for å leke litt mer. Fin innkallingstrening, sosialisering og rotrening i ett smekk.

Men krever at det blir organisert og gjort skikkelig. Skal være trygt og hyggelig for alle parter. Og lærerikt for valpene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset Belgerac, men det vil nok ikke gå. For det første er det ikke gjerdet inn ( det er avstengt pga en skog :P), og for det andre så driver lydigheten på ved siden av ;) Litt dumt hvis en valp skulle finne på å ta seg en tur innom dem :P

Når det gjelder alder så er det hunder i alle aldre, men for tida er det mest valper rundt 6 måneder, men det er også hunder som jeg vil tippe er ca. 18 mnd, og det er noen rundt tre år. Treninga vår er åpen for alle og alle som vil få litt bedre kontroll og noen tips kommer til oss :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Gå forbi folk uten å hoppe/ dra mot personen/personene

- Hilse pent

- Koses med, lekes med og hånteres av fremmende mennesker

- Innkalling

- Være rolig (sitte stille over tid)

- Leke med andre valper OG være rolig når andre leker

Ellers er det jo butikker, by'er, statuer, broer, forskjellige underlag og mennesker det kan trenes i, på og med ;)

Mange gode forslag ellers i tråden også:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

hva med å lære dem litt om hvordan de kan trene andre ting med hundene sine? Som f.eks. lære inn lydighetsøvelser tilpassa hverdagen? Ligg og bli er for eksempel noe jeg bruker ofte. Er veldig behagelig å kunne si ligg og bli til bikkja og gå å hjelpe andre e.l. og stole på at hunden ligger. Stopp er en fin kommando å ha. Selvfølgelig innkalling som allerede er nevnt. Det vil jeg si er de kommandoene jeg bruker mest i hverdagen.

Spor for aktivisering, vis dem at det ikke trenger å være så veldig avansert og man ikke trenger så høye ambisjoner for å legge ut at spor til bikkja. Finfin aktivisering og samarbeid som de får igjen for ellers i hverdagen. Lære hunden å søke etter nøkler osv. trenger jo ikke lære dem det på samlingene, men fortelle, vise litt og gi dem tips til hva de kan gjøre sammen med hundene sine.

Å lære hundene slipp, enten under lek eller hvis den har tatt noe den ikke får bite på. Veldig greit å ha en trygg, sikker slippkommando. Det sparer en for mye kjefting og mas og gjør hverdagen litt trivligere.

Og selvfølgelig å trene på alt dette på forskjellige steder! Det hjelper jo fint lite at hundene er lydige på treningssletta hvis de ikke er det i de situasjonene de møter på i hverdagen. Hva med å ikke alltid møtes på samme sted? Tren på torvet i byen, langs veien osv. under kontrollerte former selvfølgelig.

Bli tatt på og behandlet som er nevnt tidligere er veldig viktig. Sjekke tenner, ører, ta på labber, sette på sokker (plutselig en dag trenger man det) osv. Dette er kanskje greiest å gjøre hjemme hver for seg, men du kan vise og fortelle og tilby dem å komme til deg hvis det er spørsmål eller problemer.

Til sist vil jeg si at du burde spørre dem hva de ønsker. Det er jo det aller viktigste. Hva føler de at de trenger hjelp til?

Hehe, blei vel ikke noe nye tips akkurat dette da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig med Tijon i det siste der, spør dem hva de har lyst til å jobbe med. Uvaner som deres hund feks har. De kan jo skrive det på en lapp og levere til deg om de syns det er flaut å si høyt. Jeg syns at på mange kurs tar de lite hensyn til folk og kjører veldig på at alle skal gjøre det samme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for tips, men dette er ikke et kurs.. Det er organisert frivillig trening, og det blir vanskelig å trene andre steder enn akkurat oppe på sletta, dessverre.. Ellers hadde jeg tatt de med et annet sted og litt rundt omkring..

Noe jeg tenkte var å ta med en diger pappask eller noe lignende for miljøtreninga sin del. Hav tror dere om det? Vise hvordan man kan lære hunden mye moro ved hjelp av en pappask og belønning.

Og så tenkte jeg på passivitet o.l.

Kan også legge noen små godbitspor på plassen der.. Det går ann! :ahappy:

Noe jeg har vist til folk tidligere er hvor viktig belønninga er. Har hatt med meg en del forskjellige godbiter og leker. Mange folk har fått aha opplevelser med lekene. Kanskje jeg skal snakke litt om belønning... :unsure:

Takker for tips folkens! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...