Gå til innhold
Hundesonen.no

Parres for første gang


HHC

Recommended Posts

Gleder meg så enormt, må bare få ut litt entusiasme! :D

Aris skal parres for første gang på søndag, gleder meg så enormt til valpene kommer!

Spessielt morsomt er det at hun som eier hannhunden som egentlig tispa skulle parres med (utrolig flink oppdretter) syntes Aris var et flott alternativ.

Men det jeg lurer på er det unormalt med entusiasmen min? Overdriver jeg?

Håper utrolig mye på at noen av valpene selges til folk som bor her, så jeg kanskje kunne besøkt noen senere å sett hvordan det gikk med dem. ovs...

Blander jeg meg for mye inn? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synest en oppdretter skal blande seg så mye inn.

En oppdretter som ikke bryr seg om hvor valpene havner, eller hvem som får dem, er da ikke i mine øyne en serriøs oppdretter.

Å se hvordan hund/ene blir som voksne er også bare en fordel.

Da vet du om du har lyktes i ditt arbeid som videreføring av rasen.

Med andre ord; Jeg synest ikke du overdriver, eller blander deg formye inn. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahaaaa. Missforsto litt jeg da :P

Da skjønner jeg, syntes det var litt rart om hun va oppdretter og lurte på om hun blandet seg for mye. :)

Men jeg synes ikke man blander seg for masse som hannhundeiger heller.

Det er jo like mye avkom etter hannhund som tispe.

Dessuten hadde det sikkert bare vert kjekt for valpekjøper å ha litt kontakt med valpefaren :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! Om jeg som oppdretter hadde spurt om det, burde folk ebgynte å lure ja :rolleyes:

Jeg syntes jo som dere sier at det er greit, i hvertfall om de bor i nærheten å kanskje møte faren til valpene. Skjedde noe artig senest på Kongsberg. Jeg sto klar til å stille Lotto i Championklassen, så plutselig sier en jeg ikke kjenner som satt der med en flat " Er det der Swift Lotto" Hu hadde avkom fra han. Hadde jeg hatt avkommet må jeg jo si at jeg syntes det hadde vært flott. Greit å vite hva du har valp etter :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...