Gå til innhold
Hundesonen.no

Sen reaksjon etter omplassering?


borgen

Recommended Posts

Hei.

Vår Engelsk Springer Spaniel ble omplassert for 9 mnd siden (han er en 7 år gammel hann-hund som vi etter lang betenkningstid omplasserte pga endret livssituasjon og mindre tid til turgåing) . Vi fant den "ideelle" famile , med store barn og med aktivt friluftsliv. Alt har fungert bra, hunden har sett ut til å ha funnet seg godt til rette.

Helt til de siste ukene. Nå har den begynt å knurre og glefse i sin nye familie til både store og små. De har henvendt seg til oss for råd, da de er redd de i verste fall ikke kan beholde hunden lengre. Er da redd det eneste utveg er avlivning, vi kan ikke ta den tilbake.

Mitt spørsmål til noen med erfaring er Kan dette være en (sen) etterreaksjon på omplasseringen? Når en hund først glefser - vil han bli trygg å ha i hus igjen?

Det har nå vart i noen uker. Det ser ikke ut til at det feiler ham noe fysisk og den nye familien hans har beholdt samme rutiner hele vegen.

Er fortsatt glad i "gamle hunden" vår og vil gjerne spørre flest mulig om råd i denne vanskelige situasjon.

Vil sette stor pris på om noen tar dere tid å sende et kort svar... (men trenger ikke kommentarer om at det var dumt å omplassere den - det var en vel overveid og veldig tung beslutning)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig, gå til veterinær. Det kan være alt fra tenner (i den alderen kan tenner begynne å bli slitt, det kan være en brukket tann, betennelser og annet vondskap), det kan være ledd/skjelettproblemer (gamle skader som det går forkalkning i), det kan være noe så ille som en hjernesvulst, rett og slett, i den andre enden av skalaen.

Det lønner seg å gå til en dyktig veterinærklinikk, som kanskje kan sitt om atferd også, såvel som å "gå over" hundens kropp og kjenne etter spenninger/smerter. En vanlig dyrlege med en overflatisk undersøkelse kan risikere å overse både det ene og det andre, derfor er det viktig å se etter i hvilke situasjoner det knurres - og andre tegn i hverdagen (stivhet, endring i matvaner, adferd mot andre hunder).

Hvor i landet er det?

Her i Osloområdet er vel for eksempel AlternatiVet en av disse som kan både adferd og fysikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har knurringen og bitiningen noen sammenheng med at den f.eks blir klappet et bestemt sted, eller når den får mat osv...

Burde finne ut i hvilken(hvilke) situasjon hunden reagerer sånn i. Tror ikke det er noen sen reaksjon på omplasseringen. De fleste hunder tar omplassering tålig greit og hvis det er noen spesiell agressiv reaksjon, vil denne komme før det har gått et halvt år! Nå har jo hunden vært hos de så lenge at den er husvarm.

Kan hende hunden har noen indre smerter som den prøver å fortelle om.

Så jeg sier som alle andre her; gå til veterinæren.

hvis ikke veterinæren finner ut noe, ville jeg tatt en tur til veterinærhøyskolen i oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...